ارتباط با ما در

جلسه سوال از رئیس‌جمهور برگزار شد

روحانی: چه شده است که عده‌ای جرات کرده‌اند رئیس‌جمهور کشور را تهدید به مرگ کنند؟

سوال ۸۲ نماینده از رییس جمهور درباره‌ی عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت در خصوص کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندین ساله و افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش خرید ارزش پول ملی است.

منتشر شده

جامعه ایرانی– رییس‌جمهور برای پاسخگویی به سوالات پنجگانه نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح روز سه‌شنبه در صحن علنی این نهاد قانونگذاری حاضر شد

به گزارش ایسنا، سوال ۸۲ نماینده از رییس جمهور درباره‌ی عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت در خصوص کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندین ساله و افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش خرید ارزش پول ملی است.

سوال جمعی از نمایندگان از رییس‌جمهوری، دهم مرداد با ۸۰ امضا در مجلس اعلام وصول شده و در دستور کار جلسه علنی صبح امروز(سه‌شنبه) مجلس قرار گرفت.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی با استقبال علی مطهری، کاظم جلالی، احمد مازنی و محمدرضا تابش و همراهی جهانگیری معاون اول رییس جمهور وارد مجلس شورای اسلامی شد.

طبق ماده ۲۱۳ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مدت طرح سوال از طرف سوال‌کنندگان ۳۰ دقیقه و مدت زمان پاسخ رییس جمهور یک ساعت است که طرفین می‌توانند وقت خود را به دو بخش تقسیم کنند.

لاریجانی: امکان سوال از رییس جمهور عمیق بودن تفکر دموکراتیک در نظام را نشان می‌دهد

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه در قانون اساسی طبق اصل ۸۸ آمده است که حداقل یک چهارم کل نمایندگان می توانند از وظایف رییس جمهور سوال کنند نشانگر عمیق بودن تفکر دموکراتیک در نظام جمهوری اسلامی است که بالاترین مقام اجرایی کشور خود را پاسخگوی ملت می‌داند و این ارزش بزرگی برای ملت ما است که همه مسئولین حتی در بالاترین سطوح خود را خادم ملت و پاسخگو در برابر ملت و نمایندگان ملت می‌دانند.

علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز ضمن تبریک عید سعید قربان و عید سعید غدیر، بیان کرد: یاد شهدای بزرگوار شهید رجایی و شهید باهنر را گرامی می‌دارم. این افراد اسوه‌های مدیران انقلابی کشور بودند که سمت‌های مدیریتی حتی در بالاترین سطوح را صرفا وسیله‌ای برای خدمت به ملت تلقی می‌کردند.

وی در ادامه گفت: شهید رجایی صفت خود را فرزند مجلس و مقلد رهبری و خادم ملت می‌دانست و آراستگی روحی شهید باهنر او را به اسوه ادب و تواضع و فهم انقلابی در نظام اسلامی معرفی کرد. گرچه عمر مدیریتی این افراد کوتاه بود و جنایتکاران منافق آمریکایی نگذاشتند ملت ایران اما این دو بزرگوار در قلوب ملت ایران برای همیشه ماندگار شدند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هفته دولت را که به این مناسبت نامگذاری شده به رییس جمهور و اعضای دولت تبریک می‌گویم و امیدوارم در این شرایط حساس با تکیه بر میراث انقلابی شهدای ماندگار دولت علی رغم دشمنی‌های رذیلانه آمریکا سفینه انقلاب را با صلابت به اهداف مورد نطر امام (ره) و رهبری معظم و خواست ملت عزیز به ساحل امن و ترقی برسانند.

وی در ادامه گفت: برای حجاج بیت الله که این روزها به میهن اسلامی باز می‌گردند قبولی طاعات را آرزومندیم و اینکه امسال برای عزیزان امکان مناسبی برای انجام این فریضه الهی به وجود آمد از دولت عربستان سعودی تشکر می‌کنم.

لاریجانی تصریح کرد: همان طور که نمایندگان مستحضر هستند امروز سوال برخی از نمایندگان از رئیس جمهور در دستور کار مجلس است به ایشان و برخی از اعضای هییت دولت که در جلسه حضور دارند خیر مقدم عرض می‌کنم و ملاحظاتی در این زمینه تقدیم می کنم. نکته اول اینکه در قانون اساسی طبق اصل ۸۸ آمده است که حداقل یک چهارم کل نمایندگان می توانند از وظایف رییس جمهور سوال کنند نشانگر عمیق بودن تفکر دموکراتیک در نطام جمهوری اسلامی است که بالاترین مقام اجرایی کشور خود را پاسخگوی ملت می داند و این ارزش بزرگی برای ملت ما است که همه مسئولین حتی در بالاترین سزوح خود را خادم ملت و پاسخگو در برابر ملت و نمایندگان ملت می دانند.

لاریجانی خاطر نشان کرد: برای ملت ما که دوران طولانی سلطنت وابسته را تحمل کرده است و مسئولین رژیم شاهنشاهی بی اعتنا به پاسخگویی به ملت خود را مدیون و خاضع قدرت‌های بیگانه می‌دانستند یک شکوفایی سیاسی بزرگ است که با مجاهدت زیاد حاصل شده است. حال آنکه بعد از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از کشورهای منطقه هنوز گرفتار نظام‌های استبدادی و قبیله‌ای وابسته هستند و در این امر فاصله زیادی با نظام دموکراتیک اسلامی دارند.

وی در ادامه اظهار کرد: از نمایندگان که سوالاتی را مطرح می کنند و رئیس جمهور محترم می‌خواهم طبق ماده ۲۱۳ و ماده ۱۱۳ آیین نامه مطالب خود را بدون خروجی موضوعی از بحث که مسلتزم تذکر رئیس مجلس می‌شود بیان کنند. نکته سوم نیز رعایت انصاف و حد کلام فاخر است که در بیان رهبری معظم به حفط کرامت یکدیگر ظهور یافته است. از امام هادی (ع) که روز گذشته میلاد با سعادت ایشان بود نقل است که قلب دیگران چنان برای توست که قلب تو برای دیگران است.
لاریجانی در پایان گفت: با رعایت اصولی که مذکور شد جلسه امروز می‌تواند کمال سیاست ورزی را در کشور نشان دهد و شرافتی در حکمرانی را تصویر کند. چون مستقیما مطالب در اختیار مردم قرار می‌گیرد در عین جدیت موضوعات مطروحه عواطف بردرانه و ادب دیوانی نظام را عیان کند ان‌شاءالله.

دهقان: رییس‌جمهور کسانی که به کشور خسارت وارد کرده‌اند را معرفی کند

نایب رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که رییس جمهور باید بگوید چه کسانی به کشور خسارت وارد کرده‌اند، گفت: در ماه‌های اخیر ده‌ها میلیارد دلار ارز از کشور بدون برنامه برای واردات کالاهای لوکس و غیرضروری اختصاص داده شده است.

محمد دهقان در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از متقاضیان سوال از رییس جمهور به بیان دلایل طرح سوال از رییس جمهور پرداخت و عید غدیر را تبریک گفت و یاد شهیدان رجایی و باهنر را به عنوان الگوهای ساده‌زیستی گرامی داشت.

وی با تبریک هفته دولت به رییس جمهور و مردم گفت: آقای رییس جمهور شما در بیانات خود تاکید کردید که باید امور کشور مبتنی به کار کارشناسی و توجه به خرد جمعی باشد. بنده به عنوان نماینده‌ای از سوال‌کنندگان و به نیابت از بخشی از ملت ایران که بار سنگین تورم و گرانی کمر آنها را خم کرده است، می‌پرسم کدام کار کارشناسی را تجویز کردید که دولت شما در دو – سه سال گذشته به ویژه چند ماه اخیر دهها میلیارد دلار ارز کشور بدون برنامه برای واردات کالاهای لوکس و غیرضرور اختصاص داد.

دهقان ادامه داد: آقای جهانگیری زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومان را اعلام کرد، گفت که هرکسی هرچه مقدار می‌خواهد ارز بگیرد. در آن زمان مجلس شورای اسلامی طرح دوفوریتی را آماده کرد تا مقابله با این کار کند، اما دولت شما مقاومت کرد. سه ماه و نیم طول کشید تا نظر کارشناسان و مجلس شورای اسلامی را پذیرفتید، اما در این مدت چه خسارت‌ها به کشور وارد شد.

نایب رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آقای رییس جمهور همه مردم، مقامات و نمایندگان از شما و دولت می‌خواهند که فهرست دریافت کنندگان ارز ۴۰۰۰ تومانی را مشخص کنید، چون کسانی بودند که ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفته و کالاهایی با قیمت ارز ۱۰ هزار تومانی به فروش رساندند. شما هم تاکید داشتید که باید این کار انجام شود، اما شما رییس جمهور هستید چه کس دیگری باید این کار را انجام دهد؟ برخی از دولتمردان از چه چیزی می‌ترسند؟

دهقان ادامه داد: زمانی که مردم تحت فشار تورم و گرانی بودند ارز دولتی برای سفرهای غیرضروری اختصاص یافت و باعث شد افرادی رایگان به آنتالیا، مالزی و کشورهای دیگر بروند و مدیریت کشور را به تمسخر گیرند، آیا تشخیص قطع شدن ارز مسافرتی آنقدر سخت بود که دولت شما چهار ماه طول کشید که آن را قطع کند.

این عضو کمسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تاسف‌بارتر آن است که در زمانی که باید ارز در بازار توزیع می‌شد این اتفاق رخ نداد حتی کسانی که می‌خواستند ۱۰ هزار دلار را بفروشند با آنها مثل قاچاقچی برخورد می‌شد و همه صرافی‌ها را بستند. تقاضا زیاد شد و آقای جهانگیری اعلام کرد هرکسی هرچه می‌خواهد می‌تواند از بازار ارز بگیرد اما بعد جلوی عرضه و تقاضای ارز را گرفتند. معلوم است که در این شرایط قیمت ارز ۱۰ هزار تومان می‌شود.

وی افزود: ارز ناشی از صادرات کالا توسط شرکت‌های شبه‌دولتی و خصولتی ۱۰ میلیارد دلار است، اما کمتر از دو میلیارد دلار آن در بازار توزیع شد. این شرکت‌ها زیرنظر پنج وزارتخانه نفت، صنعت، دفاع، رفاه و اقتصاد هستند. در این شرایط وزارتخانه‌ها یا ارز را احتکار کرده یا خلاف قانون اقداماتی را انجام داده است. باید این وضعیت مشخص شود.

دهقان ادامه داد: بعد از این همه خسارت، وزیر نفت مامور شد با شرکت‌های شبه‌دولتی و خصولتی که ارز نمی‌فروشند، برخورد کنند، چرا این کار چهار پنج ماه پیش انجام نشد. اگر شما توان نداشتید چرا بازار را تحریک کردید و مردم را به سوی خرید سکه سوق دادید؟ این باعث شد بیش از ۶۱ تن سکه به تعداد محدودی به فروش رسیده و هزاران میلیارد تومان به جیب دلالان رود. بعد از آن اگر ذخائر کافی بود، چرا فروش سکه را مجددا گرفتید که به ۴۰۰۰ میلیون تومان برسد.

وی گفت‌: یک فرد با پنج کلاس درس، حساب اموال خود را دارد، چرا دولت با این همه ژنرال، مدیر و کارشناس حتی مسائل بدیهی را هم تشخیص نداد؟ این اشکالات و بی‌تدبیری‌ها باعث شد ارزش پول ملی تا یک چهارم کاهش پیدا کند که نتیجه آن خالی شدن جیب و سفره مردم است. دهها هزار میلیارد تومان به باور برخی کارشناسان بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان در این شرایط پول به کیسه افراد مفت‌خور رفته است و درصد اندکی از آن به ثروتمندان رسیده است. این خسارات را چگونه می‌خواهید جبران کنید؟

نایب رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: طبق ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی هر کسی با اهمال باعث تضییع حقوق دولت شود علاوه بر مجازات باید جبران خسارت کند. بگویید چه کسانی به کشور خسارت وارد کرده و چگونه می‌توانید جبران کنید.

فرهنگی: مسئولیت‌ها را به دیگران احاله ندهید/ حلقه مفقوده ما مدیریت است

نماینده تبریز گفت: برنامه ششم که می‌توانست زمینه اصلاحات باشد، با بی‌مهری برخورد شد. آقای روحانی انتظار می‌رود با پرهیز از فرافکنی مسئولیت‌ها را به دیگران احاله ندهید. حلقه مفقوده ما مدیریت بوده است

محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز در طرح سوال خود از رئیس‌جمهور گفت : در اصل ‌۱۳۴ گفته شده رئیس‌جمهور در برابر مجلس مسئول پاسخ به کارکرد وزیران است.

وی خطاب به رئیس‌جمهور با بیان اینکه رکود چیزی نیست که در ماه‌های اخیر رخ داده باشد، گفت: فقدان مدیریت باعث استمرار این وضعیت شده است. عدم اصلاحات اقتصادی مورد نیاز، تشدید رکود تورمی را در پی داشت،  برای مقابله با آن راهکار علمی وجود دارد ولی نشانه‌ای از اقدام موثر دیده نمی‌شود.

فرهنگی افزود: کاهش ظرفیت کارخانه‌ها و تعطیلی آنها در طول دوران شما و رکود در عمران از آثار رکود اقتصادی است؛ این رکود بی سابقه در حالی است که در این سال‌ها بودجه جاری افزایش یافته است. چرا دولت در مهار نقدینگی ناکارآمد بوده است؟ افزایش حجم نقدینگی نسبت به سال گذشته و عبور از مرز ۱۶۰۰ تریلیارد تومان موجب التهاب در بازار ارز و طلا و مسکن شده است. بر اساس گزارش‌های رسمی نقدینگی بیش از GDP شده در حالی که گفته بودید سیاست‌هایتان برای عدم رشد نقدینگی است.

وی گفت: تورم ۹.۷ اعلام شده در حالی که واقعیت آن را تایید نمی‌کند. نوید تورم ۶۰ درصدی در سال جاری می‌رود. افزایش فشار عرضه و تقاضا رکود تورمی را شکل می‌دهد. کاهش کالا به همراه کاهش تقاضا به دلیل کاهش توان خرید و معاملات و حقوق‌های پایین است. فقدان مسکن، امید خانه دار شدن را کاهش داده و برخی مالکان هم خانه‌هایشان را از دست می‌دهند جوانان نمی‌توانند کار مناسب پیدا کنند. رکود تورمی حتی در کوتاه مدت می‌تواند تاثیر طولانی بگذارد. در چنین شرایطی باید با مدیران عملیاتی دولت دست به اصلاحات می‌زدید.

این نماینده مجلس با طرح این سوال که از سال ۹۲ دست به کدام اصلاح زدید، افزود ‌: در زمینه قاچاق و مسکن و مالیات و نظام گمرکی و بیمه‌ای و عمران و حتی یارانه‌ها اصلاحاتی انجام نشد. با برنامه ششم که می‌توانست زمینه اصلاحات باشد، با بی‌مهری برخورد شد. انتظار می‌رود با پرهیز از فرافکنی مسئولیت‌ها را به دیگران احاله ندهید. حلقه مفقوده ما مدیریت بوده است

وی گفت: امیدوارم همکاران با توجه به واقعیات جامعه تصمیم بگیرند نه بر اساس ادعاهایی که در این سال‌ها تکرار شده و آثار خارجی نداشته است.

نقوی حسینی:آمریکا را له و تحریم‌ها را نابود می‌کنیم/ پای دولت شما می‌ایستیم/ آقای روحانی، پشت رهبری حرکت کنید

سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی با تاکید بر اینکه ما آمریکا را له و تحریم‌ها را نابود می‌کنیم، تاکید کرد: آقای رئیس‌جمهور! مجلس در کنار شما است. همه بدانند کور خوانده‌اند کسانی که فکر می‌کنند می‌توانند در میان مسئولان نظام اختلاف ایجاد کنند. پشت رهبری حرکت کنید، از شما حمایت می‌کنیم. از ظرفیت‌های داخلی استفاده و به دورن توجه کنید. به نخبگان خود توجه کنید.

سید حسین نقوی حسینی صبح امروز در جلسه صحن علنی مجلس شورای اسلامی در نطق موافقت با طرح سوال از رئیس‌جمهور، با تبریک هفته دولت گفت: امروز روز دولت، ملت و مجلس است. همه می‌دانیم ام‌الفساد همه مسائل کشور، بیکاری و عدم اشتغال است.

وی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور تصور کنید، خانواده‌ای پنج فرزند تحصیل‌کرده و با مدارک عالی و حتی دکتری دارد و سنین آنها ۲۰ تا ۴۰ سال است و آنها مجرد هستند. شب آنها به خانه‌ای می‌آیند که حتی پدر هم بیکار است. شما شب خواب‌تان می‌رود؟

این نماینده اصولگرای محلس با بیان اینکه پنج میلیون بیکار در کشور وجود دارد، اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور! شما مجری قانون اساسی هستید و قانون اساسی از شما خواسته تا اشتغال مناسب، تامین احتماعی و دستمزد مکفی برای ملت تامین کنید. به نمایندگان بگویید شورای عالی اشتغال در طول پنج سال دولت شما چند بار تشکیل شده است؟ بانک اطلاعات بیکاران و اشتغال را که وعده انتخاباتی‌تان بود، تشکیل شد؟ طرح کارورزی شما به کجا رسید؟ شما پاسخگو ملت هستید.

نقوی حسینی با تاکید بر اینکه ما آمریکا را له و تحریم‌ها را نابود می‌کنیم، تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور! مجلس در کنار شما است. همه بدانند کور خوانده‌اند کسانی که فکر می‌کنند می‌توانند در میان مسئولان نظام اختلاف ایجاد کنند. پشت رهبری حرکت کنید، از شما حمایت می‌کنیم. از ظرفیت‌های داخلی استفاده و به دورن توجه کنید. به نخبگان خود توجه کنید. آقای شریعتمداری نمایشگاه صنعت کوچک گذاشت، ای کاش شما و معاون اول از این نمایشگاه بازدید می‌کردید.

وی با بیان اینکه ما می‌توانیم تحریم را دور بزنیم، مرعوب تحریم نباشیم، خاطرنشان کرد: ما دلار به انداز کافی داریم. اعتماد مردم را جلب کنید. ظرفیت اشتغال مهمتر از شغل است. آنقدر بر بودجه و اعتبار برای ایجاد شغل مانور ندهید. بخش مسکن را رونق دهید که ۳۰۰ نوع شغل در مسکن نهفته است.

نماینده ورامین در مجلس با بیان اینکه بیش از پنج هزار مرکز تولیدی و خدماتی تعطیل شده است ولی شما کمک کنید این مرکز دوباره احیا شوند، ابراز داشت: ما اختلاف سیاسی داریم ولی امروز، روز عزت ملت ایران و روز سخت کشور است. مرد کسی است که در روز سخت، پای نظام بایستد. ما پای دولت شما می‌ایستیم.

ذوالنور: شما رئیس‌جمهور سوئیس هستید یا جمهوری اسلامی؟/ یک جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را با حضور مبارک خود تشکیل ندادید

نماینده مشهد گفت: شما شش سال است رئیس دولت هستید. شما از ابتدای دولت یازدهم یک جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را با حضور مبارک خود تشکیل ندادید. این مساله یک اهتمام جدی نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور در ادامه طرح سوال از رئیس‌جمهور در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به بحث کاهش قاچاق و کاهش واردات در واکنش به صحبت‌های روحانی گفت: اگر چنین آمارهایی صحت داشته باشد باید در چند جا نمود پیدا کند. اولی اینکه در این پنج شش سالی که دولت در اختیار روحانی بوده تقاضای ارز روند کاهشی پیدا می‌کرد. دوم اینکه باید خودنمایی و رقص جنس خارجی در بازار کم شده باشد، باید تولید داخلی برای تامین این کاهش بیشتر فعال شده باشد حال اینکه آمارها می‌گوید ظرفیت بنگاه‌های تولیدی ما ۴۰ درصد است و باید مصرف ما کم شده باشد این در صورتی است که سبک زندگی ما تغییر کرده باشد و با جنس خارجی قهر کرده باشیم یا جمعیت  کم شده باشد. اینها هم که نشده پس این کاهش واردات و قاچاق کجا باید خود را نشان دهد؟

این نماینده مجلس گفت: شما شش سال است رئیس دولت هستید. شما از ابتدای دولت یازدهم یک جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را با حضور مبارک خود تشکیل ندادید. این مساله یک اهتمام جدی نیاز دارد. نکته بعدی تحریم‌هاست. اولا حافظه مردم به یاد دارد که گفتید در روز اول برجام تمامی تحریم‌ها لغو می‌شود و در برنامه دولت دوازدهم گفتید به مردم قول می‌دهم می‌توانم علاوه بر تحریم هسته‌ای همه تحریم‌ها را برطرف کنم. مقام رهبری فرمود هدف از مذاکرات رفع تحریم بوده و اگر نشود خسارت محض است.

وی گفت: همین پاسخی که به نمایندگان دادید گفتید با ۳۰۰ بانک دنیا ارتباط برقرار شده؛ این ارتباط با بانک‌های بزرگ دنیاست یا کوچک؟ قطعا نمی‌توانید بگویید بزرگ. سیستم بانکی اروپا جزیره‌ای است یا منسجم و یکپارچه؟  یکپارچه است. ابزار فنی ارتباط با بانک‌های بزرگ برای انعطاف بیشتر است یا کوچک؟  اگر مشکل نرم افزاری است، چرا با بانک‌های کوچک و درپیتی مشکل نرم افزاری نداریم ولی با بانک‌های بزرگی که توانمند‌تر هستند مشکل داریم؟ اگر ارجاع به اف ای تی اف می‌دهید از ۴۹ اقدام اکثرش را اجرا کردیم. پالرمو هم تایید شد. یک کنوانسیون منابع  مالی تروریسم مانده و اگر می‌خواهید همه امور را به آن ارجاع دهید، دو سال پیش با نامه آقای طیب‌نیا ما کاهش ریسک داشتیم و از بلک لیست خارج شدیم پس چرا بانک‌های بزرگ با ما ارتباط برقرار نکردند؟

ذوالنوری گفت: مشکل این است که در مذاکرات برجام نتوانستید تضمین بدهید و سایه تحریم بر بانک‌های خارجی وجود دارد و اگر صدتا اف ای تی اف را حل کنید این تحریم برطرف نمی‌شود. برجام ماموریت خود را انجام نداد و تحریم بانکی سرجایش است.

وی در بحث بیکاری خطاب به روحانی  گفت: شما رئیس‌جمهور سوئیس هستید یا جمهوری اسلامی؟ مسکن مهر وقتی داشت ساخته می‌شد،سالانه ۱۰ هزار شغل بود. در سال سوم ریاست جمهوری‌تان ۲.۵ میلیون شغل ایجاد شد سال بعد ۷۰۰ هزار تا. شما الان می‌گویید در یک سال ۲.۵ میلیون شغل ایجاد کردید. آمار وزیر کارتان ببینید چه بوده؟ در نطق تبلیغاتی دور اول می‌گویید این آمارها لازم نیست کدام خانه است که یکی دو بیکار نداشته باشد. از آن سو شغل‌هایی که ایجاد می‌کنید آمار می‌دهید ولی بنگاه‌هایی که تعطیل می‌شود را نمی‌گویید.

ذوالنور گفت: شما ‌می‌گفتید ساعت ۹ ما نمی‌دانیم ساعت ۱۱ ارز چقدر می‌شود مشکل کجاست؟ مشکل سو مدیریت است. مشکل مشورت نکردن با کارشناسان است و خودشیفتگی است. اگر این دلایل در یک مقطع می‌شود، چرا در یک مقطع دیگر نشود؟ همه کاسه و کوزه‌ها باید سر مردم خرد شود؟ قیمت ارز اینچنین می‌شود مشکل مردم است؟ هنوز که نفت و صدور نفت تحریم نشده و ورود دلار هنوز تحریم نشده این فضا را چه کسی درست کرد؟

وی گفت: شما کاخی ساختید به نام کاخ آرزوها، به نام برجام. وقتی با لقد ترامپ این کاخ خراب شد،  شما به توانمندی داخلی تکیه نکردید. اتکا و ارتباط به همسایگان قطع شد. شما می‌گفتید اگر آمریکایی‌ها بروند بیرون برای گزینه‌های مختلف سناریو داریم. ما دو گزینه داشتیم یا ترامپ در برجام می‌ماند که ما سناریو لازم را نداشتیم یا می‌رفت. شما سناریوتان چه بود؟

روحانی در مجلس:

امروز، آغاز شکاف میان دولت و مجلس نیست/ بالاترین نقطه قوت مسئولان جمهوری اسلامی، «پاسخگویی» است

رئیس‌جمهور تاکید کرد: هیچ کس از مردم شریف ایران از دوستان ما در جهان یا دشمنان ما، فکر نکنند امروز، آغاز شکاف میان دولت و مجلس است. کاملا این تصور اشتباه است. مجلس و دولت، هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند و می‌بینند و این بار مسئولیت را با همکاری یکدیگر باید به مقصد برسانند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در جلسه امروز صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: میلاد مسعود امام هادی (ع)، عید سعید قربان و پیشاپیش عید بزرگ غدیر را خدمت ملت بزرگ ایران و نمایندگان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. امیدوارم بهترین کلام و سخن و نیکوترین جملات را بکار ببریم.

وی ادامه داد: امیدوارم توصیه‌هایی که رهبری به من فرمودند را بتوانم نکات مورد نظر ایشان را دقیقا مراعات کنم.

امروز را روز مبارکی برای دموکراسی، کشور و مردم‌سالاری دینی می‌بینم

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه امروز را روز مبارکی برای دموکراسی، کشور و مردم‌سالاری دینی می‌بینم، اظهار داشت: هیچ کس فکر نکند، پاسخگو بودن به عنوان یک نقطه ضعف است بلکه به عنوان بالاترین نقطه قوت مسئولان جمهوری اسلامی است که همه مسئولان باید پاسخگو باشند؛ هر کدام در چارچوب وظایف و قانون که برای همه مقرر کرده است.

روحانی افزود: هیچ کس از مردم شریف ایران از دوستان ما در جهان یا دشمنان ما، فکر نکنند امروز، آغاز شکاف میان دولت و مجلس است. کاملا این تصور اشتباه است. مجلس و دولت، هدف بسیار بزرگی را بر دوش دارند و می‌بینند و این بار مسئولیت را با همکاری یکدیگر باید به مقصد برسانند.

ملت ایران هم سوال دارند

وی با بیان اینکه لحن سوالات، سوال از دولت‌های یازدهم و دوازدهم است که از نظر من ایرادی ندارد، تصریح کرد: همواره در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تلاش من این بوده است که میان دولت و مجلس، ارتباط نزدیک و برادرانه باشد که از نظر من، اینچنین بوده است. بسیاری از نمایندگان، در انتهابات ۹۶، حضور فعالانه‌ای داشته‌اند و نمایندگان در دولت دوازدهم و طرح‌‌ها و لوایح کنار هم بوده‌ایم.

رئیس‌رجمهور با بیان اینکه ممکن است از یکدیگر گلایه داشته باشیم ولی این گلایه‌ها دوستانه و برادرانه است، خاطرنشان کرد: از نظر من سوال نمایندگان در پنج بند تنظیم شده است. مشابه این سوالات، سوالات ملت ایران هم است. نه تنها یک چهارم نمایندگان امروز مجلس این سوالات را دارند، بلکه به اعتقاد من، بسیاری از مردم این سوالات را دارند که چرا بیکاری؟ چرا وضع بانک اینچنین؟ چرا رکورد و روق شرایطی را طی می‌کنند که مورد انتظار مردم نیست و چرا رشد قیمت ارز؟

شک مردم را باید درمان کنیم

روحانی تاکید کرد: شما به هر کوچه  و خیابانی بروید شاید برخی سوالات مردم همین‌ها باشد؛ حق هم دارند بپرسند. مردمی که در دولت یازدهم در طول چهار سال و در ماه‌های اولیه دولت دوازدهم شاهد تحول مثبت در اقتصاد و فرهنگ و مسائل اجتماعی و امنیت ملی و سیاست داخلی و خارجی بودند، امروز برایشان این سوال مهم مطرح شده که چه شده است که مردم ما باید از آینده زندگی و کشور خود نگران باشند؟  سوال اصلی این است که چرا در طول چهار سال و نیم حرکت ما به سرعت رو به جلو بود، در رشد اقتصادی و تورم و اشتغال و تعادل قیمت ارز و رونق اقتصادی که همه آمار  موجود است و همه چیز شاهد است، در این هفت، هشت ماهه اخیر ناگهان با شرایط نویی مواجه شدیم؟

وی گفت: شما ممکن است بفرمایید این شرایط نو از اشتغال و ارز و رکود و قاچاق بود. از سیستم بانکی بود؛  به نظر من اشکال از تصور مردم و ترسیم ملت ایران نسبت به آینده ایران بود. ناگهان تصور مردم نسبت به آینده ایران دچار تغییر شد و این درد بزرگی است.

روحانی با بیان اینکه اشتغال بسیار مهم است، بیکاری درد بزرگی است، نابسامانی بانکی مشکل است و من قبول دارم، گفت: مساله رونق و قیمت ارز هم مهم است اما همه این‌ها در برابر اعتماد و امید به مردم ناچیز است. چرا امید مردم تغییر کرده است؟ چرا نسبت به آینده ایران دچار تردید شدند و بالاتر حتی نسبت به عظمت نظام و قدرت نظام و رشد و توسعه آینده دچار شک شده‌اند؟ این شک را باید درمان کنیم. ما باید با زبانی درست و صحیح به گونه‌ای با مردم سخت بگوییم که قانع شوند که مشکلات این چند ماهه زودگذر است. کلید مساله فقط در همین است. ما باید برای مردم توضیح دهیم از این مشکلات به حول قوه الهی با هدایت رهبری و هماهنگی سه قوه و نیروهای مسلح عبور خواهیم کرد. باید به ملت بگوییم نخواهیم گذاشت توطئه‌های آمریکا پیروز شود.

کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود

رئیس‌جمهور خطاب به ملت گفت: ملت مطمئن باشید؛  ما نمی‌گذاریم یک مشت ضد ایرانی که امروز در کاخ سفید جمع شده‌اند علیه ما توطئه کنند. کاخ سفید فکر نکند از پایان جلسه امروز خوشحال خواهد بود. بداند از پایان جلسه امروز اندوه بار خواهد شد، چون پایان این جلسه اتحاد بالاتر بین مجلس و دولت و بین دو قوه و قوه قضائیه و بین هر سه و نیروهای مسلح و بین هر چهار و نظارت و راهبری مقام رهبری است نه ترسی از آمریکا داریم نه از مشکلات. از مشکلات به خوبی عبور می‌کنیم.

روحانی افزود : من در فرصت اولم به این پنج سوال به طور خلاصه اشاره می‌کنم البته از دستگاه‌های مربوطه گزارش را گرفته‌ام و اینجا موجود است.

ستاد مبارزه با قاچاق تنها به قوه اجرائیه وصل نیست

وی درخصوص اولین سوال در زمینه قاچاق کالا و ارز گفت: همه می‌دانید مبارزه با این موارد با فرمان رهبری آغاز شد و بعد نمایندگان محترم مجلس در سال ۹۲ قانون مربوطه را نوشتند و ابلاغ کردند و دولت همه آیین‌نامه‌های آن را تدوین کرد و ابلاغ کرد و ۶۰۰ میلیارد تومان برای تشکیل سامانه‌های لازم برای مبارزه با قاچاق و اتصال سامانه‌ها به هم تهیه شد. چرا قاچاق ایجاد می‌شود؟ جنس از بیرون می‌آید کالای ما به بیرون منتقل می‌شود وقتی برای کالاهایی در داخل یارانه می‌دهیم و قیمت متعادل نیست و یارانه‌ای است، خود به خود این کالا تمایل پیدا می‌کند به خارج برود. چون قیمت خارج و داخل نامتعادل است. هرچه قیمت ارز پایین بیاید، واردات قاچاق بیشتر می‌شود؛ هرچه ارز بالا برود واردات کنار و به عکس خروجی بیشتر می‌شود اساس برای جلوگیری از قاچاق، تولید با کیفیت داخلی است همه باید به تولید داخلی کمک کنیم. اگر اینطور باشد معنی ندارد قاچاق وارد شود، مگر جنس‌هایی که از نظر فرهنگی ما نمی‌توانیم به سمت آن برویم و کسی در گوشه و کنار متقاضی آن  باشد.

وی با طرح این سوال که ما چطور توانستیم از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق برسیم به ۱۲.۵ میلیارد دلار، گفت: در عرض چهار سال و خردهای این اتفاق افتاد! این تحول چطور ایجاد شد؟ ستاد مبارزه با قاچاق به قوه اجرائیه تنها وصل نیست و نیروهای مسلح و قوه قضائیه هم نیروهایشان در این ستاد است همه با هم داریم تلاش می‌کنیم آمار و ارقام این ستاد که به کمک دانشگاه تهیه شده می‌گفت قاچاق در سال ۹۲،  ۲۵ میلیارد دلار است به عدد ۱۲ میلیارد رسید. در قاچاق خروجی، عمدتا سوخت است که قاچاق می‌شده و هنوز می‌شود. یعنی بنزین و گازوئیل و موارد دیگر.

رئیس جمهور گفت: دولت با برنامه ریزی که انجام داد، برای کنترل پیمایش خودروها و دادن گازوئیل،  مبنای پیمایش قاچاق ۷.۸ میلیارد در سال ۹۲ تبدیل شد به نیم میلیارد در سال ۹۵.

مبارزه قاچاق در آب‌های جنوبی را در اختیار سپاه قرار دهیم

حسن روحانی افزود:‌ هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون جلوی قاچاق خروجی گرفته شده است. البته باید اضافه کنم در زمینه قاچاق تلاش‌هایی داشتیم که نقش نیروی انتظامی، سربازان گمنام و نیروهای مسلح علی‌الخصوص سپاه پاسداران نقش ارزشمندی است. ما از ۱۰ ماه پیش با شورای عالی امنیت ملی درباره آب‌های جنوب که شامل خلیج فارس و دریای عمان می‌شود، تصمیم گرفتیم مبارزه قاچاق را در اختیار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه غرب و شرق هم نقاطی از مرز در اختیار سپاه پاسداران است و مشغول کمک هستند. با کمک سپاه پاسداران توانستیم به این نقطه مطلوب برسیم. سوال باید این باشد که چطور دولت به کمک مجلس و قوه قضائیه و نیروهای مسلح قاچاق ۲۵ میلیارد را به ۱۲ میلیارد رساند و اکنون برنامه دولت برای اینکه این ۱۲ میلیارد را به صفر برساند، چیست. اگر سوال این بود من با ذوق بیشتری برنامه‌های دولت را ارائه می‌کردم.

شورای عالی امنیت سازمان ملل به جای اینکه بگوید تحریم، باید بگوید تشویق

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه نمایندگان در خصوص باقی ماندن تحریم‌های بانکی سوال پرسیدند، گفت:‌ یکی از نمایندگان گفت برجام اجرا شده پس چرا تحریم‌ها باقی مانده است. در پاسخ باید بگویم وزیر امور خارجه پاسخ این سوال را مفصل داده است. من از شما می‌پرسم هدف برجام چه چیزی بود؟ برجام برای این بود که به دنیا بگوییم فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای که آنها به دروغ گفتند غیرصلح‌آمیز است و بر مبنای همین دروغ و اتهام برنامه‌های فراوانی را علیه ما تصویب کردند و به ذیل دنیا اینچنین رساندند، برای صلح و امنیت جهانی مخاطره‌انگیز نیست البته نظام ما را هم به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد بردند برجام آمد تا این را بگوید که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و هیچ صلح و امنیتی را تهدید نمی‌کند.

وی افزود: شورای عالی امنیت سازمان ملل به جای اینکه بگوید تحریم، باید بگوید تشویق، و همه کشورها را به کمک ایران تشویق کند. ما به اینجا رسیدیم کارنامه گذشته شورای امنیت این است که ایران صلح و امنیت را تهدید می‌کند و بعد از برجام قطعنامه شورای امنیت این است که ایران می‌تواند فعالیت هسته‌ای داشته باشد و از دنیا هم می‌خواهد که در کنار ایران باشد. این معنی اصلی برجام است.

برجام بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را حل کرد

حسن روحانی تاکید کرد: ما در برجام دستاوردهایی داشتیم که هرگز از بین نمی‌رود که شامل دستاورهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و… می‌شود. تحریم تسلیحاتی کشور که می‌گفت ایران نه حق خرید سلاح را دارد و نه می‌تواند سلاحی بفروشد را به پنج سال تقلیل دادیم که دو سال و نیم از آن باقی مانده است.

رئیس عالی شورای امنیت ملی خاطرنشان کرد: اهداف برجام روشن است و در زمینه اقتصاد هم برجام گشایش‌های زیادی را ایجاد کرد. امروز تردیدی نداریم حال که شرکت‌ها در حال رفتن از ایران هستند، نشان از این دارد که روزی به ایران آمدند که حالا دارند می‌روند. اگر فلان بانک با ما از دیروز کار نمی‌کند نشان می‌دهد که روزی با ما همکاری داشته است. بنابراین برجام بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را حل کرده و تحریم بعد از اجرای برجام و اجرایی شدن آنچه مربوط به برنامه هسته‌ای بود لغو شد.

وی افزود: می‌دانید تحریم‌های ما هسته‌ای بوده و بخشی از آن مربوط به سیستم بانکی است. درواقع شامل مولفه‌های زیادی می‌شود. علی‌رغم این موضوع ما از ۳۰۰ بانک حدود ۲۸۷ بانک رابطه کارگزاری داریم و هزاران حواله و گشایش اعتباری از طریق بانک‌‌های خارجی انجام شده است. بانک مرکزی گزارشی به من داده است که در این مدت حدود ۷۰ میلیارد پول از طریق سیستم بانکی تبادل شده است و این اتفاق از سال ۹۴، ۹۵، ۹۶ اتفاق افتاده است. بنابراین بانک اساسی دارد که آن هم حفظ روابط اولیه است که آن هم انجام شده است.

مجلس در تصویب لوایح چهارگانه تسریع داشته باشد

روحانی تصریح کرد: ما چهار لایحه ارائه کردیم که این چهار لایحه برای بانک اساسی است. برای حیثیت ایران هم اساسی است. ما کشوری ضدپولشویی و تروریسم هستیم و لوایح شما بسیار می‌تواند به ما در زمینه مسائل بانکی کمک کند. یکی از این لوایح تصویب شده و سه تای آن باقی مانده است. من از ریاست محترم مجلس و نمایندگان درخواست دارم در تصویب این لوایح و تصمیم‌گیری در خصوص آنها تسریعی داشته باشند این لوایح بسیار در زمینه بانکی ما تاثیرگذار است. ما سرمایه و فاینانس زیادی در این مدت از کشورهای خارجی گرفتیم.

رئیس جمهور اضافه کرد:‌ مقدار فاینانس‌های اجرا شده بیش از ۲۲ میلیارد دلار است. البته در شرایط فعلی که آمریکا تحریم‌ها را آغاز کرده مشکلات جدیدی برای ما ایجاد شده است که باید مرتفع شود.

کارنامه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در زمینه بیکاری بسیار درخشان است

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه مسئله سوم، مسئله بیکاری است، اظهار داشت: در زمینه بیکاری کارنامه دولت‌های یازدهم و دوازدهم بسیار درخشان است و جزو کمتر کارنامه‌هایی است که در کشورهای دیگر می‌یابید. در سال ۸۴ تا ۹۱ اشتغال ما چقدر بوده است؟ اشتغال خالص آنقدر بوده است که نمی‌توان گفت یعنی ۱۰ هزار نفر بوده است. امروز اشتغال خالص ما در پنج سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است.

روحانی با اشاره به آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار تصریح کرد: اشتغال سرمایه‌گذاری خارجی، امنیت داخلی و شرایط خاص سکون و آرامش سیاسی می‌خواهد ولی در زمینه اشتغال موفقیت بزرگ داشته‌ایم. در بهار ۹۷، بیش از آنچه که دواطلب کار بودند، کار ایجاد کردیم. ۷۱۱ هزار جویای کار بودند ولی ۷۵۶ هزار شغل ایجاد شده است ولی مردم قانع نیستند و هنوز بیکاری فراوانی داریم.

رقم بیکاری ما ۱۲.۱ درصد است که قابل قبول نیست

وی با بیان اینکه ما بیکاری مزمن چندین ساله داریم و رقم بیکاری ما ۱۲.۱ درصد است که قابل قبول نیست، خاطرنشان کرد: خانواده‌های فراوانی هنوز هستند که حس نکردند. اگر دولت یازدهم و دوازدهم مانند نهم و دهم کار می‌کرد، امروز رقم بیکاری ما ۲۲ درصد بجای ۱۲ درصد بود. این هنر دولت‌های یازدهم و دوازدهم است.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه در زمینه رکورد، اولین دولتی بعد از جنگ بودیم که وقتی روی آمدیم رشد منفی ۷.۷ داشت، ابراز داشت: در سال ۹۲ هم باز رشد منفی داشتیم. در سال ۹۳ رشد مثبت داشتیم. در سال ۹۴ رشد مناسبی نداشتیم که به خاطر کاهش قیمت نفت بود ولی از سال ۹۴ رشد اقتصادی داریم. رشد اقتصادی سال ۹۵، ۱۲.۵ درصد بوده که در دنیا بی‌نظیر است. ما در زمینه رونق اقتصادی تلاش کردیم.

اجماع اقتصاددان را تصمیمات ارزی داشتیم

روحانی با بیان اینکه تا رونقی که مطلوب مردم است، فاصله داریم، عنوان کرد: درخصوص مسئله ارز، دو، سه جمله می‌گویم. ارز چرا شرایطش اینچنین شد؟ آیا عامل سیاسی یا اقتصادی یا روانی بود؟ من در نوبت دوم اشاره بیشتری به این مسئله می‌کنم که مسائل سیاست خارجی و روانی تاثیر بیشتری داشت تا اقتصادی. ما قبل از تحریم یک جور تصمیم گرفتیم و بعد از تحریم یک جور تصمیم گرفتیم. در تصمیم قبلی هم اجماع همه اقتصاددان را داشتیم که می‌دانستیم یک نرخ واحد را اعلام کنیم.

وی ادامه داد: اینکه چرا به مسافر ارز دادیم، اگر ندهیم مسافر از کوچه و پس کوجه ارز می‌خرد و آن شاخص می‌شود. این ارز دادن برای کنترل بوده است.

وزرا به سوالات پاسخ دهند

روحانی در بخش دوم پاسخگویی به سوالات و بعد از نطق ذوالنوری، با تشکر از همه نمایندگان مجلس و طراحان سوال اظهار داشت: دوستان نکاتی را مطرح کردند که باید به آنها پاسخ داده شود. من از وزرای مربوطه می‌خواهم در زمینه این پنج سوال هم توضیح لازم را بدهند و هم نکاتی را ارسال کنند و توضیحات بیشتری به مردم بدهند.

وی اضافه کرد: کشور در مسیر آرام حرکت می‌کرد، حتی وقتی ترامپ هم بر سرکار آمده بود و به عربستان آمد ولی مردم در انتخابات حماسه آفریدند و به او و کشورهای کوچک ضربه زدند ولی چه شد که شرایط عوض شد؟

تاریخ تغیر شرایط کشور پنج دی سال ۹۶ است

رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه تاریخ این تغییر پنج دی سال ۹۶ است، تصریح کرد: هر کس تاریخ دیگری بگوید به اعتقاد من آدرس غلط به مردم داده است. مردم ناگهان دیدند عده‌ای در خیابان‌ها شعار می‌دهند که کم کم به شعارهای هنجارشکنانه شد. مردم دچار حیرت شدند. این حادثه، حادثه کم‌نظیری در سال‌های گذشته بود.

روحانی با تاکید بر اینکه حادثه دی ماه ترامپ را به طمع انداخت تا اینکه در اواخر دی ماه اعلام کند من در برجام نمی‌مانم مگر آنکه اروپا و دیگران درباره اروپا و موشک با من همراه شوند، خاطرنشان کرد: بعد از این تهدید، با آن ناآرام داخلی و تهدیدات بیرون مردم نگران شدند. بدانید تخریب خرابی می‌آورد و سیاه‌نمایی، زندگی مردم را به سمت سیاهی می‌آورد. اجتماع و شعار نیست.

چه شده است که عده‌ای جرات کرده‌اند رئیس‌جمهور کشور را تهدید به مرگ کردند؟

وی به تهدید شدنش برای مرگ اشاره کرد و ابراز داشت: البته اگر شعار علیه فردی مانند حسن روحانی باشد، اهمیتی ندارد. من دلم علیه اینها نمی‌سوزد. من سربازی مانند دیگر سربازان هستم. من اگر تهدید به ترور شوم، برایم مهم نیست ولی چه شده است که عده‌ای جرات کرده‌اند رئیس‌جمهور کشور را تهدید به مرگ کردند؟ چون فکر کردند میان دولت و مجلس و قوه قضاییه فاصله است.

رئیس‌جمهور افزود: اگر ما وحدت و اتحاد یکپارجه داشته باشیم فیضیه مرکز انقلاب تبدیل به جایی نمی‌شود که عده‌ای آب به آسیاب دشمن بریزند. ما باید دست به دست هم بدهیم و پشت سر رهبری حرکت کنیم.

روحانی با بیان اینکه می‌گویند چرا ارز بالا رفت و همه جای برجام اجرا نشد؟ عنوان کرد: قبول داریم طرف مقابل ما به ویژه امریکایی‌ها تخلفاتی داشتند. همه منصفانه قضاوت کنیم اگر برجام هیچ بود پس چرا امروز غصه داریم؟ شما گفتید هیچ شرکتی به ایران نیامده است پس چرا می‌گویید شرکت‌ها بیرون می‌روند؟ شما گفتید هواپیما نیامده و کاغذی است ولی چرا می‌گوید چرا هواپیما نمی‌آید؟ شما می‌گویید برجام هیچ رابطه بانکی درست نکرد ولی وقتی گفتیم سوئیفت درست شده، ناچار شدیم خبرنگاران را به بانک مرکزی ببریم. یکی از افراد نوشته بود هرچه شود، سوئیفت ممکن نیست

وی ادامه داد: بله، ما به صد در صد خواسته‌هایمان نرسیدیم، در بعضی مسائل ۸۰ درصد و در برخی ۶۰ درصد ولی در برخی از مسائل به صد در صد اهداف‌مان رسیدیم. همه می‌گفتند هر چه حل شود پی‌ام‌دی حل شدنی نیست ولی پی‌ام‌دی حل شد، قطعنامه‌ها برچیده شد و تحریم‌های نظامی پنج ساله شد و در زمینه اقتصادی گام‌های زیادی برداشته شد.

اگر برجام هیچ بود پس چرا امروز غصه داریم؟

روحانی با بیان اینکه می‌گویند چرا ارز بالا رفت و همه جای برجام اجرا نشد؟ عنوان کرد: قبول داریم طرف مقابل ما به ویژه آمریکایی‌ها تخلفاتی داشتند. همه منصفانه قضاوت کنیم اگر برجام هیچ بود پس چرا امروز غصه داریم؟ شما گفتید هیچ شرکتی به ایران نیامده است پس چرا می‌گویید شرکت‌ها بیرون می‌روند؟ شما گفتید هواپیما نیامده و کاغذی است ولی چرا می‌گوید چرا هواپیما نمی‌آید؟ شما می‌گویید برجام هیچ رابطه بانکی درست نکرد ولی وقتی گفتیم سوئیفت درست شده، ناچار شدیم خبرنگاران را به بانک مرکزی ببریم. یکی از افراد نوشته بود هرچه شود، سوئیفت ممکن نیست

وی ادامه داد: بله، ما به صد در صد خواسته‌هایمان نرسیدیم، در بعضی مسائل ۸۰ درصد و در برخی ۶۰ درصد ولی در برخی از مسائل به صد در صد اهداف‌مان رسیدیم. همه می‌گفتند هر چه حل شود پی‌ام‌دی حل شدنی نیست ولی پی‌ام‌دی حل شد، قطعنامه‌ها برچیده شد و تحریم‌های نظامی پنج ساله شد و در زمینه اقتصادی گام‌های زیادی برداشته شد.

با تندروی به جایی نمی‌رسیم

رئیس جمهور تاکید کرد: مردم باید نسبت به آ‌ینده خود آرامش داشته باشند نمایندگان محترم شما می‌گوئید زندگی مردم مطلوب نیست این حرف درست است اما من از شما می‌پرسم آیا دولت یازدهم برای رفاه مردم کاری نکرد آیا اگر تورم در طول چهار سال ۶۰ و چند درصد شد حقوق کارمند افزایش پیدا نکرد؟ اگر زندگی مردم سخت شد برای مبارزه با فقر مطلق حقوق مستمری‌بگیران را افزایش ندادیم؟ حقوق مستمری‌بگیران چهار برابر افزایش پیدا کرده است. اگر بناست مشکلات را بگوییم باید راهکارهایی که انجام دادیم را بگوییم.

وی افزود: دوستان می‌گویند افرادی که در سیاست‌های ما اشتغال یافتند در حال حاضر از اشتغال خارج شدند عزیزان منظور من اشتغال خالص است یعنی حساب کردیم کسانی که وارد بازار کار شدند و آنهایی که خارج شدند را منها کردیم و تبدیل به اشتغال خالص شد این را مرکز آمار می‌گوید بانک مرکزی و مراجع رسمی آماری این اعداد را اعلام می‌کنند.

حسن روحانی خطاب به مردم و نمایندگان گفت: در دنیای امروز آنچه من قول دادم و در انتخابات ۹۲ و ۹۶ از آن سخن گفتم راه اعتدال است و باز هم می‌گویم مردم ایران ما با تندروی به جایی نمی‌رسیم حال آنکه این تندروی از راست باشد یا از چپ ما راهی جز اعتدال، دوستی، برادری و حدت نداریم. ایرادی ندارد اگر عده‌ای با دولت مخالف هستند یا مشکل دارند حق آنهاست اما باید برای منافع ملی کنار هم باشیم.

اگر من و شما به فکر درمان موقت باشیم، مردم نمی‌پذیرند 

وی تاکید کرد: می‌خواهم نکته‌ای را خدمت نمایندگان محترم بگویم. خواهش می‌کنم هم شما و هم ما بر اساس اصل ۴۰ قانون اساسی رفتار کنیم. اصل ۴۰ قانون اساسی می‌گوید ما در اجرای حق نمی‌توانیم به منافع ملی ضربه بزنیم. اصل منافع ملی به عنوان یک شرط محفوظ در تمام برنامه‌هاست. مجلس قوه قضائیه، نیروی مسلح و همه باید به اصل ۴۰ قانون اساسی توجه کنند.

روحانی تصریح کرد: اینکه دولت نقص دارد قطعی است ما هم دولتی مثل همه دولت‌ها هستیم من تلاش داشتم بهترین‌ها را کنار هم جمع کنم حق شماست سوال و استیضاح است. این مسائل مهم نیست. آنچه مهم است این است که باید برای مشکلات مردم دست به دست یکدیگر بدهیم. مردم از ما نمی‌خواهند شما از ما بپرسید و من آمار و ارقام ارائه دهم. مردم درد را از من و شما بهتر می‌دانند. مردم گرانی‌ها را احساس می‌کنند لمس این مساله که زندگی مردم توام با مشکل است مهم نیست از زبان من و شما گفته شود.

رئیس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: اگر من و شما به فکر درمان موقت باشیم مردم نمی‌پذیرند مردم درمان دائم می‌خواهند درمان دائم با کار دولت و مجلس و قوه قضائیه و همه در کنار یکدیگر حل می‌شود ما حتما از مشکلات عبور می‌کنیم.

هیچ گاه کاری خلاف خرد جمعی انجام نداده و نمی‌دهیم

روحانی با انتقاد از اینکه برخی در تریبون‌ها اعلام می‌کنند کشور دچار بحران شده است، گفت: در تریبون‌ها نباید این چنین اعلام کنند ما دچار بحران نیستیم اول مساله است بعد آسیب بعد تهدید و در نهایت به بحران تبدیل می‌شود که ما در حال حاضر در مرحله آسیب هستیم و گاهی به لبه تهدید می‌رویم. چرا می‌گویید بحران قطعا ما مشکلاتی داریم.

وی افزود: ما همه باید دست به دست یکدیگر دهیم و مشکلات را حل کنیم. ما معصوم نیستیم و قطعا اشتباهاتی داشته‌ایم. من به ملت و شما قول می‌دهم هیچ گاه کاری خلاف خرد جمعی انجام نداده و نمی‌دهیم. خودسری، خودرایی و استبداد رای را قبول ندارم.

رئیس جمهور با اشاره به افرادی که در مساله ارز و سکه و طلا احتکار کردند گفت: در مساله ارز پرونده افرادی که سوء استفاده از شرایط ارزی کشور کردند از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی به قوه قضائیه فرستاده می‌شود و قوه قضائیه با آنها برخورد می‌کند. افرادی که با ۴۲۰۰ کالا وارد کردند و در حال حاضر در گمرک است از آنها مابه‌التفاوت گرفته می‌شود. مساله را در حد خود ببینیم و بیشتر از آن بیان نکنیم ما می‌توانیم مشکلات را حل بکنیم.

امسال در زمینه برق موفق عمل کردیم

وی با اشاره به انتقاد برخی مبنی بر ضعف رابطه مجلس و دولت گفت: ما هر زمانی با وزرا کار داشتیم مجلس بودند اما حال که شما می‌گویید رابطه دولت و وزرا ضعیف است باید این رابطه را بیشتر کنیم هفته پیش از نمایندگان دعوت کردیم تا جلسه‌ای با یکدیگر داشته باشیم اما رئیس مجلس زمان را مناسب ندیدند حتما باید روابطمان را قوی‌تر کنیم تا بتوانیم مسائل را حل و فصل کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: شما می‌گویید یا باید در برجام بمانید یا از آن خارج شوید اما راه سومی هم وجود دارد. من دیروز با رئیس جمهور فرانسه صحبت می‌کردم و گفتم اگر اروپا به تعهدات خود در برجام عمل نکند ما رویه دیگری را در پیش می‌گیریم. ما راه سومی را هم داریم من خطاب به مردم می‌گویم مردم مشکلات اقتصادی و اجتماعی ما قابل حل است و همه توان خود را به کار می‌گیریم تا کالاهای ضروری با قیمت مناسب در اختیار شما قرار بگیرد.

وی افزود: ما همه تلاش خود را به کار می‌گیریم تا تولید به رویه قبل خود باز گردد. ما بسیاری از قیمت‌ها را که مربوط به دولت بوده دست نزدیم و تغییر ندادیم مثل قمیت آب، برق و … که مردم تحت فشار قرار نگیرند چرا ما امسال در زمینه برق اینقدر موفق عمل کردیم چون مردم با ما همکاری کردند و اگر این اتفاق نمی‌افتاد دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شدیم اگر در زمستان نیز در خصوص گاز همکاری کنیم صادرات ما بیشتر خواهد شد.

مردم دغدغه اختلاف مجلس، دولت و نهادها با یکدیگر را دارند

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دشمن قصد دارد نفت ایران به فروش نرود گفت: اگر ما در خصوص نفت هم صرفه‌جویی کنیم قطعا صادرات ما افزایش خواهد یافت. من این نکته را یک بار دیگر گفتم اگر ما باهم متحد باشیم از تحریم‌ها عبور خواهیم کرد و زمان زیادی هم نمی‌برد اگر باهم نباشیم زمان زیادی می‌برد و موفق نمی‌شویم.

وی افزود: نمایندگان محترم و ملت شریف ایران مردم دغدغه اختلاف مجلس، دولت و نهادها با یکدیگر را دارند در و اقع مساله آنها این است که دولت، مجلس، قوه قضائیه و همه نهادها در کنار یکدیگر عمل کنند. مردم از تهدید و تحریم‌های خارجی نمی‌ترسند آنها از دعواهای داخلی می‌ترسند اگر ما متحد باشیم و تمام جناح‌ها متحد باشند مشکلات مردم به راحتی حل می‌شود اگر مردم مطمئن شوند که ما باهم هستیم امیدوار می‌شوند که مشکلات حل می‌شود. مقام معظم رهبری دستور به تشکیل شورایی متشکل از سه قوه دادند که نشان از اتحاد بین سه قوه است و اولین پیام آن به مردم این است که هر سه قوه با یکدیگر متحد هستند ما امروز یک بار دیگر این علامت را به جامعه و دنیا می‌دهیم که متحد هستیم.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.