ارتباط با ما در

کمبود ویتامین ها و ایجاد لکنت

امروز مواردی بیشمار و متعددی در زمینه تجربه درمان لکنت زبان به چشم میخورد. تجربه درمان لکنت زبان هم در کودکان و هم در بزرگسالان قابل مشاهده است.

منتشر شده

امروز مواردی بیشمار و متعددی در زمینه تجربه درمان لکنت زبان به چشم میخورد. تجربه درمان لکنت زبان هم در کودکان و هم در بزرگسالان قابل مشاهده است. وجود تجربه درمان لکنت زبان در افراد مختلف بیانگر است که این عارضه یک مشکل همیشگی نیست و تنها باید نهایت تلاش را در زمینه رفع آن به کار برد. با مراجعه به مراکز گفتار درمانی می توانید افرادی را که تجربه درمان لکنت زبان دارند از نزدیک ملاقات کنید.

لکنت زبان نوعی اختلال در گفتار است. در این اختلال، همانطور که میدانید، شخص بیمار به راحتی نمیتواند کلمات را ادا کند. برای مثال ممکن است در گفتن کلمه‌ای مانند مادر، حرف م را برای چندین بار تکرار کند:

م م م م مادر!

کمبود کدام ویتامین باعث لکنت زبان میشود

پژوهشی در سال ۲۰۱۸ در مورد تفاوت بین سطوح ویتامین دی در کودکان دارای اختلال گفتار و زبان و کودکان سالم درجامعه ی ترک زبان ، انجام شده است. نتایج نشان داد که ارتباطی بین سطوح ویتامین دی و اختلالات گفتار وزبان وجود دارد( سطح ویتامین دی در کودکان دارای لکنت ، در این پژوهش نسبت به گروه کنترل ( کودکان بدون اختلالات گفتارو زبان )، پایین تر است و شدت لکنت با سطح ویتامین دی رابطه ی عکس دارد!! البته لازم به ذکر است که این پژوهش نیاز به بررسی های بیشتری دارد.

مصرف تیامین و مس و کاهش لکنت !

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ به بررسی رابطه ی بین تغذیه و لکنت در ۱۹ بزرگسال دارای لکنت پرداخت. نتیجه ی این پژوهش نشان داد که ارتباطی بین میزان مس و تیامین و میزان لکنت وجود ندارد اما در این پژوهش به رابطه ی بین لکنت و اضطراب اشاره می شود و همینطور رابطه ی معنی داری که بین لکنت و حالت خلقی وجود دارد.

در پژوهش دیگری که توسط بلوداستاین و راتنر در سال ۲۰۰۸ انجام شد ویتامین B1  تاثیر همه یا هیچ داشته است در برخی موثربوده و در برخی افراد هیچ تاثیری نداشته است ! اما چون تیامین عوارض جانبی جدی ندارد مصرف آن برای افراد دارای لکنت منعی ایجاد نمی کند .

هم چنین عنوان شده است که تیامین نقش مهمی در عملکرد و ساختار مخچه دارد و همینطور برای فرآیند میلین سازی حضور این ویتامین اهمیت دارد و به نظر می رسد که کمبود تیامین بتواند زمینه ساز ایجاد لکنت باشد .( با توجه به اهمیت میلین سازی سلول های عصبی مرتبط با زبان بیانی ). تیامین در آرد، گوشت غلات و حبوبات یافت می شود.

ویتامین B12

کمبود ویتامین B12 می تواند موجب خستگی ، استرس شود و به دنبال آن خستگی و استرس موجب افزایش شدت لکنت شود. این ویتامین در تخم مرغ یافت می شود.

منیزیم

منیزیم در انتقال پیام های عصبی و انبساط عضلات نقش دارد و هم چنین موجب ایجاد آرامش در بدن  و ریلکس شدن عضلات  بدن می شود که به کاهش لکنت کمک می کند.

آیا گردو باعث لکنت زبان در کودکان می شود؟ در طب سنتی این سوال غلط است. بلکه گردو برای تقویت بدن و حتی دستیابی به یک مزاج متعادل مفید است. در طب سنتی، سردی باعث سستی می‎شود. بالطبع مغز سرد شده و فعالیت آن کم می‎شود. همچنین سردی باعث شل شدن ماهیچه‎ها می‎شود.

زمانی که ما انواع نوشیدنی‎ها و خوردنی‎ها را میل می‎کنیم به تمام بدن می‎رسند. سردی ناشی از خوردنی‎ها بر روی عضلات و دستگاه گویایی تاثیر می‎گذارند. به همین جهت برخی از گفتاردرمانگران معتقد هستند در دوره درمان اختلال لکنت زبان، باید از مصرف غذاهای سرد خودداری کرد. بنابراین بهتر است غذاهای با مزاج گرم و معتدل را جایگزین کرد.

مضر بودن گردو برای لکنت زبان یک باور غلط است. در مقابل این سوال به وجود می ‎آید که چه غذاهایی برای لکنت زبان مضر هستند؟ برخی از غذاها که باید از سبد غذایی حذف شوند عبارتند از:

حبوباتی مانند عدس

نوشابه و نوشیدنی‎های سرد

لبنیات مانند پنیر، شیر و دوغ

غذاهایی مانند ماهی، سالاد، انواع ترشیجات

میوه‎هایی مانند آلوزرد، آلوسیاه، خیار، سیب ترش، توت فرنگی، هندوانه، چغاله

گردو، شیر موز، شیر عسل، خرما و بسیاری غذاهای دیگر جایگزین مناسبی هستند. نکته مهم این است که این رژیم غذایی محدود به دوره درمان است. بعد از سپری کردن دوره درمان، منعی برای مصرف آن‎ها وجود ندارد.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.