ارتباط با ما در

بهترین روش مطالعه و کتاب خوانی

اگر بخواهیم بدون هیچ برنامه ریزی و به صورت یهویی شروع به خواندن کتاب کنیم ممکن است به مشکلاتی مانند خستگی و.. برخورد کنیم و از ادامه مطالعه منصرف شویم.

منتشر شده

اگر بخواهیم بدون هیچ برنامه ریزی و به صورت یهویی شروع به خواندن کتاب کنیم ممکن است به مشکلاتی مانند خستگی و.. برخورد کنیم و از ادامه مطالعه منصرف شویم به همین دلیل در این مطلب نکاتی را جهت پویایی و مطالعه بهتر آماده کرده ایم تا یک کتاب خوانی با کیفیت داشته باشیم.

اگر ما به صورت استاندارد مطالعاتمان را انجام دهیم این اتفاق باعث می شود که:

کتاب خوانی و مطالعه داشتنمان همراه با لذت باشد.

اطلاعاتی که از مطالعه به دست می آوریم ماندگاریشان بیشتر از حالت مطالعه عادی باشد.

عدم خستگی از خواندن

اتمام سریعتر و با کیفیت تر

 

با حس و حال خوب شروع به مطالعه کنید

اگر با شادی و حس و حال خوب کتاب خواندن را شروع کنید اولین قدم را درست برداشته اید (البته این به معنای نداشتن مطالعه در شرایط دیگر نیست، چرا که خیلی از افراد در زمان های دیگر و مشکلات با داشتن مطالعه حال خود را خوب می کنند.)

 

بررسی فواید خواندن کتاب و مطالعه

به بررسی و تحقیق در مورد مطالعه بپردازید، اگر کتاب بخوانم چه اتفاقی می افتد؟ حالا تعیین کنید اگر در موضوعی خاص کتاب بخوانید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ سپس تعیین کنید اگر فلان کتاب را بخوانید چه اطلاعاتی به دست خواهید آورد و چه تاثیری روی شما دارد؟

به عنوان مثال فردی که در زمینه فیزیک به کسب اطلاعات و علم میپردازد یا دانشجوی مرتبط با این رشته است از خود میپرسد چرا باید کتاب مبانی فیزیک هالیدی جلد اول را مطالعه کنم؟ سپس با خود به کنکاش و بررسی میپردازد تا متوجه این موضوع شود که با خواندن این کتاب به چه اطلاعاتی میرسد.

یا یک نفر از خود سوال می کند چرا باید داستان و رمان بخوانم؟ و به پاسخ هایی مثل افزایش قدرت تحلیل، آشنایی با کلمات جدید و… میرسد.

این روش به شما کمک می کند تا با درک درست و پذیرش مغز برای مطالعه رو به رو شوید و بیشتر مایل به مطالعه شوید.

 

بهترین زمان برای مطالعه

هر فرد طبق سبک زندگی و موارد مرتبط با بدن و زندگی اش زمان خاصی برای مطالعه دارد اما در اکثر افراد صبح ها بهترین زمان برای انجام کارها یا مطالعه می باشد، چرا که ۸۰ درصد از انسان ها صبح انرژی بیشتری دارند، همچنین ۲۰ درصد باقی مانده از ساعت ۲۱ شب سطح انرژی بیشتری بای انجام امور و کتاب خوانی دارند.

پس شما با توجه به برنامه ریزی، زمان کار، سطح انرژی و… خودتان میتوانید بهترین زمان را برای مطالعه انتخاب کنید.

 

نصفه و نیمه کتاب ها را رها نکنید

کتابی را که مطالعه می کنید از وسط رها نکرده و به سراغ مطالعه مورد دیگری بروید… مطالعه نصفه و نیمه نه تنها به شما کمکی نمیکند بلکه مضر است و میتواند برای مغز به عادت تبدیل شود.

فرض کنید یک دانشجو در حال مطالعه کتاب روانشناسی پرورشی سیف کتاب را تا اواسط خوانده سپس آن را رها کند، نه تنها اطلاعات مفید و کاملی که در این کتاب است را دریافت نمیکند بلکه مواردی را ناقص دریافت می کند و در کنار همه این موارد مغز او به مطالعه نصه و نیمه عادت خواهد کرد.

البته تمامی این صحبت ها به این معنی نیست اگر یک کتاب یا رمان بی کیفیت را شروع کردید حتما به انتها برسانید. این موارد در ارتباط با کتاب هایی است که کیفیت کلی را دارند اما شما از مطالعه منصرف خواهید شد یا تمایلی به ادامه مطالعه ندارید.

 

شروع با کتاب های کم حجم، مرتبط و مورد علاقه

اگر تازه میخواهید شروع به مطالعه کنید می توانید از کتاب های کم حجم با تعداد صفحات پایین اما با کیفیت محتوا (از تجارب دیگران در خواندن کتاب استفاده کنید) شروع کنید تا به مطالعه عادت کنید و از آن لذت ببرید.
همچنین کتابی مرتبط با موضوعاتی که علاقه مند هستید یا در آن به کسب علم میپردازید انتخاب کنید.

مثلا شما در زمینه روانشناسی فعالیت می کنید کتابی مثل کتاب روانشناسی رشد لورا برک جلد اول برای شما مفید است و می تواند به شما کمک کند تا اینکه بروید سراغ کتابی در ارتباط با تعمیرکاران یا متخصصان زمین شناسی، پس با انتخاب موضوع مورد علاقه یا مفید برای کار و رشته تحصیلیتان نیز می توانید در مطالعه به موفقیت برسد.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.