قاسم رفعتی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی با اشاره تولید قطعه آوازی «سحرگهان» که سالهاست در ایام ماه مبارک رمضان از رسانه ملی پخش میشود، توضیح داد: این قطعه آوازی از جمله آثار آوازی من است که علاقه زیادی به آن دارم و وقتی میشنوم که مردم عزیزمان این چنین با این قطعه آوازی ارتباط روحی مناسبی پیدا کردهاند بسیار خوشحال میشوم.
وی درباره نحوه تولید این قطعه آوازی گفت: اوایل پیروزی انقلاب اسلامی بود که قرار بر این شد تعدادی آثار با موضوع مناجاتهای مختلف ماه مبارک رمضان تولید شود که قطعه «سحرگهان» یکی از همین آثار بود. البته این کار در نتیجه پژوهشهای فراوانی برای انتخاب شعر صورت گرفت که فکر میکنم توانسته به دل و جان مخاطب بنشیند. به هر ترتیب من از این موضوع بسیار حال خوبی دارم که قطعه «سحرگهان» در کنار مناجات «ربنا» استاد شجریان توانسته با استقبال مردم مواجه شود. همین که یک قطعه آوازی در سحرگاه ماه مبارک رمضان توانسته با نگاه مثبت و خاطره ساز مخاطبان مواجه شود برای من افتخار بزرگی است.
این خواننده پیشکسوت موسیقی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به فعالیتهای دیگر خود در عرصه موسیقی بیان کرد: من کارهای بسیاری را برای اجرای زنده و تولید آلبوم طراحی و پیش بینی کردم ولی متأسفانه فعلاً زمینهای برای کارها وجود ندارد.
وی افزود: من و امثال من در موسیقی قطعاً برای خود برنامههای مختلفی را در نظر داریم اما وقتی از جایی حمایتی نمیشود فضا برای انجام کاری مساعد نیست خب طبیعتاً نمیتوان به صورت قطعی درباره پروژهای اعلام نظر کرد.
استاد قاسم رفعتی از جمله هنرمندان پیشکسوت موسیقی ایرانی است که فراگیری موسیقی را از ۱۲ سالگی زیر نظر مسعود حسنخانی آغاز کرد و طی این مدت به فراگیری گوشهها و مقامهای آواز ایرانی پرداخت. وی برای گسترش آموختههای خود نزد استاد محمود کریمی رفت و بیش از هفت سال به تکمیل آموختههای خود پرداخت. این خواننده موسیقی ایرانی طی دهههای گذشته ضمن تولید چندین اثر ماندگار با هنرمندان شناخته شدهای چون محمدرضا شجریان، حسین یوسف زمانی و بسیاری دیگر همکاری داشت. آواز «سحرگهان» استاد رفعتی سالهای متمادی است که در ماه رمضان از رسانه ملی پخش میشود.
قاسم رفعتی که سال گذشته نیز از سوی مؤسسه فرهنگی هنری «راد نواندیش» مراسم بزرگداشتی برای او برگزار شده بود، سال ۹۵ به پاس سالها فعالیت در زمینه موسیقی مذهبی و مناجات خوانی موفق به دریافت جایزه هنری «غدیر» شد.