ارتباط با ما در

چرا ظریف با فاکس نیوز مصاحبه کرد؟

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در میان خبرنگاران به حواشی پیش آمده در سفر او به نیویورک پاسخ داد.

منتشر شده

 

روز گذشته شبکه فاکس نیوز آمریکا اعلام کرد که با محمدجواد ظریف وزیرخارجه کشورمان گفتگو کرده است که روز یکشنبه مشروح آن را پخش خواهد کرد. (اینجا) این مساله در داخل کشور حواشی بسیار به پا کرد با این عنوان که وزیر خارجه با رسانه محبوب ترامپ مصاحبه کرده و با احتساب اینکه مساله تبادل زندانیان مطرح شده است، (اینجا) این فرضیه را مطرح کردند که احتمالا ظریف قصد مذاکره با آمریکا را دارد! این مساله واکنش سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان را به همراه داشت و روز گذشته عباس موسوی اعلام کرد که هیچ مذاکره‌ای در کار نیست. (اینجا) همچنین موسوی درباره تبادل زندانیان نیز گفت که این موضوع مسبوق به سابقه است. (اینجا)

این در حالی است که روز گذشته ظریف در میان خبرنگاران درباره تمام حواشی پیش امده از این سفر را برشمرد و اذعان داشت که ایران به آمریکا پیشنهاد مذاکره نداده، بلکه پیشنهاد آن‌ها را پاسخ داده است. (اینجا)

کما اینکه وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ورود به نیویورک اعلام کرد سفرش تنها برای مقاصد رسانه‌ای است.

در همین حال محمدجواد ظریف در پایان سفر خود به نیویورک روز گذشته در میان خبرنگاران به تمامی این حواشی پاسخ داد، که از نظر می‌گذرانید:

محمد جواد ظریف عصر شنبه در پاسخ به این سوال که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی تا کنون با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار کرده است، آیا برنامه‌ای برای دیدار با دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران هم دارد؟ این مطلب را مطرح کرد.

وی افزود: در جریان برنامه رئیس جمهوری نیستیم، اما در برنامه‌های کاری من این سفر وجود دارد و به زودی تاریخ آن را تعیین می‌کنیم.

**چرایی طرح ‘تیم ب’ حتی در فاکس نیوز

در مصاحبه‌های متعدد تاکید بر ‘تیم ب’ شامل بولتون، بنیامین نتانیاهو، بن سلمان و بن زاید شده است و حتی در شبکه فاکس نیوز هم به آن پرداخته اید، آیا پیام خاصی مد نظر بوده است؟

«می خواستیم مردم آمریکا واقعیتی را بدانند که بسیاری مبتنی بر داده‌های عینی و نه اتهام یا تهدید است. گروهی هستند که به طور رسمی تا کنون مسئولیت بسیاری از سیاست‌های خطرناک آقای ترامپ را به عهده دارند.

وی اظهار کرد: ۱۷ سال پیش نتانیاهو در کنگره آمریکا پیشنهاد حمله به ایران داد، نتانیاهو اخیرا قبل از انتخاباتش درباره اعلام بی پایه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به عبری توئیت کرد که این کار ترامپ بر اساس پیشنهاد او انجام شده است.»

ظریف ادامه داد: «بر اساس شنیده‌ها برخلاف اینکه ترامپ شرط استخدام بولتون را شروع نکردن جنگ دیگری دانسته بوده است، اما آقای بولتون سیاست دیگری را دنبال می‌کند. در سخنرانی اجیر شده ایشان در جلسه منافقین که ۵۰ هزار دلار رسما برای آن پول گرفته و در برگه‌های مالیاتی وی موجود است، می‌گوید سال آینده در ایران خواهیم بود.»

وی اضافه کرد: «هفته گذشته پمپئو در اجلاس ایرانی ها، حتی اقدامات غیرقانونی برای سرنگونی جمهوری اسلامی ایران را رد نکرد.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: «برخی کشور‌های کوچک منطقه دراعلامیه آقای ترامپ نام برده شدند به عنوان کشور‌هایی که به آمریکا تضمین دادند و برای این کار تشویق کرده اند.»

ظریف با بیان اینکه این اقدامات با اهداف اعلامی ترامپ در کارزار انتخاباتی او حتما مغایرت دارد، گفت: «ترامپ بر اساس وعده‌های انتخاباتی انتخاب شد و خیلی هم به این وعده‌ها متعهد مانده است، برخی از این وعده‌ها همچون خروج از برجام و شناسایی قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، وعده‌های غلط بوده است و وعده‌های درستش هم این بوده که آمریکا را درگیر یک ماجراجویی بی جا نکند.»

وی افزود: «لذا باید این تذکر داده می‌شد که منافع آمریکا در حال قربانی شدن برای منافع اسرائیل و یک گروه جنگ طللب است. این واقعیت باید برای مردم آمریکا گفته شود. این واقعیت؛ موضوع جدیدی نیست، اما فضا را به قدری با تبلیغات و هوچی گری سنگین کرده اند که بسیاری از کسانی که به این واقعیت باور دارند، جرات این را ندارند که این واقعیت را به راحتی به زبان بیاورند.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی تاکید کرد: «برای همین است که به زبان آوردن این واقعیات در این محیط هم لازم است و هم می‌تواند در شکستن این فضای اختناق خبری بر خلاف ادعای آزادی، موثر باشد.»

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا انتخاب فاکس نیوز برای ارسال پیام خاصی بود، گفت: «برای پیام ویژه‌ای نبود، مدت‌ها پیش، از طرف فاکس درخواست مصاحبه با رئیس جمهوری و یکبار هم برای مصاحبه با من در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد داده شده بود که به دلیل هماهنگ نشدن از قبل، انجام نشده بود.»

وی افزود: «فاکس نیوز رسانه‌ای است که بخشی از مردم آمریکا به خصوص مردم سنتی، ایالت‌های میانی و کسانی که با این دولت ارتباط نزدیکی دارند، با آن مانوس هستند و از این رسانه استفاده می‌کنند.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ادامه داد: «نیاز بود در شرایط کنونی و به خصوص گروهی که کشور آمریکا را در جهت منافع اسرائیل جهت می‌دهند، جهتی که با منافع آمریکا هم احتمالا تناقض جدی دارد و خود ترامپ هم در مبارزات انتخاباتی به صراحت آن را گفته بود. سوق دهند.»

ظریف اضافه کرد: «جمهوری اسلامی با اتکا به مردم توانسته از فشار‌ها عبور کند، این بار هم مردم ایران برخلاف همه فشار‌های آمریکا از همیشه منسجم‌تر و متحدتر حضور دارند و وظیفه ما به عنوان دولت این است که این فشار‌ها را به حداقل برسانیم.»

وی خاطرنشان کرد: از این رو، لازم است که پیام به صورت واضح به گروه‌های مختلف فکری وسیاسی آمریکا منتقل شود که انتخابی که انجام می‌دهند یا طراحی‌هایی که توسط اسرائیل صورت می‌گیرد، چه نتیجه‌ای خواهد داشت.

واکنش به اظهارات آمریکا درباره تبادل زندانیان

ظریف درباره پیشنهاد تبادل زندانی‌ها بین ایران و آمریکا و اینکه آیا پاسخی از آمریکایی‌ها دریافت کرده است یا خیر، گفت: پاسخی که وزارت خارجه آمریکا داد، نشان دهنده ذهنیت این دولت آمریکا است که در همه زمینه‌ها ادعا دارد و فقط برای تبلیغات استفاده می‌کند. آمریکایی‌ها باید جدی باشند و بدانند اگر با کشور‌هایی که دنباله روی آن‌ها هستند و با دستور با آن‌ها صحبت می‌کنند، با مردم بزرگ ایران باید به گونه‌ای دیگر صحبت کنند.

پاسخ به اظهارات هانت

وی درباره واکنش جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس به این پیشنهاد هم اظهار کرد: او بی جهت خود را وارد موضوعی کرد که ربطی به او نداشت.

پاسخی به شائبه‌ها درباره دکترای دور زدن تحریم

ظریف در پاسخ به اینکه چرا اظهار شد ایران در دور زدن تحریم‌ها دکترا دارد، گفت: «ایالات متحده ۴۰ سال است که ایران را با تحریم‌های متفاوتی روبرو کرده است، در روز‌های اخیر شنیدیم که پوششی که مقامات آمریکایی بر روی سیاست ضد مردمی ایران می‌گذاشتند را هم کنار گذاشته اند.»

وی افزود: «آن‌ها به صراحت اعلام می‌کنند که هدف این تحریم ها، مردم ایران هستند و می‌خواهند به مردم ایران فشار آورند تا علیه دولت اقدام کنند، بیانیه‌ها و صحبت‌های آن‌ها کاملا مشخص است که مردم ایران هدف این تحریم‌ها است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: ایران در طول ۴۰ سال گذشته هیچ گاه از تحریم استقبال نکرده و برای مقابله با آن اقدام کرده است، برجام نشان دهنده آن بود که می‌توان تحریم‌ها را از طریق مذاکره برطرف کرد و اگر چنین چیزی باشد جمهوری اسلامی طرفی نیست که تعهدات خود را زیر پا می‌گذارد و نشان داده شد که این طرف مقابل مخصوص آمریکایی‌ها هستند که برای تعهدات خودشان پشیزی ارزش قایل نیستند.

مقابله با تحریم، تنها راه حل باقی مانده

ظریف با تاکید بر اینکه آزمایش گفت: گو با آمریکایی‌ها انجام شد، گفت: این مذاکرات در ابتدا به نتیجه رسید، اما در نهایت آمریکایی‌ها نشان دادند طرف مذاکره قابل اعتمادی نیستند.
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی تنها راه باقی مانده برای جمهوری اسلامی، مقابله با تحریم‌ها است. کاری که می‌تواند توسط مردم و دولت و با اقدامات مختلف انجام شود و نتیجه آن کاهش وابستگی به نفت، افزایش میزان درآمد غیر نفتی، تولید داخلی و صادرات غیر نفتی است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه این‌ها اقداماتی است که در حال حاضر و آینده با برنامه ریزی‌هایی که دولت، بخش خصوص و وزارت امور خارجه دارند، انجام خواهد شد.
ظریف یادآور شد:عبور از تحریم ها، دشواری‌هایی دارد. در این مسیر هیچ کشوری به اندازه ایران به دلیل نیاز، دارای تجربه نیست و با استفاده از این تجربه و با اتکای به مردم، میزان فشار این تحریم‌ها به مردم به حداقل خواهد رسید.

سفر به دو کشور همسایه و روسیه

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که شنیده شده است در آینده سفری به روسیه خواهید داشت هم گفت: در ۱۰ روز آینده در قالب همکاری‌های دو جانبه به روسیه خواهم رفت و قبل از آن به دوکشور همسایه سفر می‌کنم. هممانگونه که گفتیم همسایگان ما همواره اولویت‌های ما هستند.

ان پی تی

ظریف در پاسخ به این سوال که پیش از این مساله خروج از ان پی تی (پیمان منع گسترش سلاح اتمی) به عنوان یکی از گزینه‌ها مطرح می‌شود، اما در این سفر به آن نپرداختید هم گفت: انتخاب‌های جمهوری اسلامی متعددد است، مقامات کشور در حال بررسی آن هستند، حسب اینکه چگونه اقدام شود انتخاب‌های متعددی است که آنچه مطرح کردید، یکی از آن‌ها است.

موضع ایران در قبال اصلاح ان پی تی

نشست سوم اصلاحات ان پی تی از دوشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد آغاز می‌شود، موضع ایران در قبال اصلاحات این معاهده چیست؟

رئیس دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد: همواره تاکید کرده ایم که ان پی تی سه پایه دارد که باید همزمان حرکت کند، همکاری صلح آمیز در حوزه هسته ای، عدم اشاعه و تضمیمن‌های امنیتی برای کشور‌های غیر هسته‌ای که نباید مورد تهدید قرار گیرند.

ظریف خاطرنشان کرد: ضروری است همه این‌ها به خصوص پایه سوم همزمان پیش برود. مهم‌ترین تضمین، خلع سلاح هسته‌ای است، کاری که کشور‌های هسته‌ای به هیچ وجه انجام نداده اند.
وی با تاکید بر اینکه این سیاست اصلی ما است، ادامه داد: بحث خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای و خطر جهانشمول نبودن ان پی تی دیگر مساله مد نظر ایران است. اینکه رژیم صهیونیستی در داخل ان پی تی نیست و سلاح‌های این رژیم به عنوان بزرگترین خطر بری امنیت جهان ومنطقه مطرح است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: این موضوعات حتما توسط ما در اجلاس مطرح خواهد شد. ضرورت احترام به حق داشتن کشور‌ها برای داشتن انرژی هسته‌ای صلح آمیز نکته دیگری است که مطرح خواهیم کرد.

فرصت اندک اروپایی‌ها

ظریف در واکنش به تاخیر اجرایی شدن تعهدات اروپایی‌ها در قبال برجام و عملیاتی کردن سازوکار حمایت مالی (اینستکس) گفت: اروپایی‌ها یکسال فرصت داشتند و متاسفانه اقدام عملی نکردند؛ انتظار ما این است که نشان دهند این طور نیست و فکر نمی‌کنم فرصت زیادی برای آن‌ها نمانده باشد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از روز سه شنبه برای شرکت در نشست بزرگداشت روز بین المللی چندجانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح که در سازمان ملل متحد برگزار شد، به نیویورک سفر کرده است.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.