ارتباط با ما در

مطهر نیا در گفت‌وگو با جامعه ایرانی:

ایران پس از ۱۳ آبان محاصره اقتصادی می‌شود/ باید افکار عمومی را آماده کرد

مطهرنیا تأکید کرد: رویدادهایی که منتظر آن هستیم نمی‌تواند صد درصد نه برای ایران امیدبخش باشد و نه برای ایالات‌متحده آمریکا زمینه‌های اطمینان مطلق را فراهم سازد، اما باید گفت تحریم‌هایی که اکنون در حال آغاز شدن است باوجوداین محیط معنادار و تعریف‌شده در چهارچوب تحلیل روندها و توجه به رویدادها کنار تصویری که هم‌اکنون اراده کنشگران حاکم بر آمریکا نشان می‌دهد، چندان وضعیت مطلوبی برای ایران رقم نمی‌زند.

منتشر شده

جامعه ایرانی- مطهر نیا ابراز کرد: ایران پس از ۱۳ آبان دچار محاصره اقتصادی خواهد شد و باید اذهان و افکار عمومی آمادگی لازم را داشته باشد.

موج دوم تحریم‌ها قرار است از روز ۱۳ آبان کلید خورد که بر اساس آن نفت و سیستم بانکی کشور مورد هدف قرارمی گیرد. اعمال این تحریم‌ها علیه کشورمان بخشی از تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران به شمار می‌آید که به‌شدت از سوی سایر کشورهای جهان به‌ویژه طرف‌های دیگر توافق موردانتقاد و مخالفت قرارگرفته است.

البته اروپایی‌ها به‌نقد اکتفا نکردند و به دنبال راهکاری برای مقابله با این تحریم‌ها همت گماردند تا جایگزینی برای سوئیفت به وجود آورند.

بر همین اساس کانال مالی مدنظر گرفته‌شده که بر اساس آن قرار است دلار از معاملات با ایران حذف و یورو جایگزین آن شود. درصورتی‌که این اتفاق روی دهد موفقیت مهمی برای ایران و اروپا به‌حساب می‌آید، اما بر اساس تجربه ایران باید در کنار این خبرهای امیدوارکننده راهکارهای دیگری را هم مدنظر داشته باشد تا به‌طور ناگهانی غافلگیر نشود.

مهدی مطهر نیا، کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با جامعه ایرانی در این رابطه که تحریم‌ها تا چه اندازه مؤثر واقع خواهد شد، گفت:تحریم‌های ایالات‌متحده آمریکا از ۱۳ آبان به بعد وجوه گوناگون حرکت جمهوری اسلامی ایران در حوزه اقتصاد، تجارت، حمل‌ونقل، ارتباطات و رسانه را در بر خواهد گرفت. بدین ترتیب محاصره ایران نه‌تنها در حوزه‌های اقتصادی بلکه در حوزه‌های فرا اقتصادی از طریق قدرت ایالات‌متحده آمریکا عملیاتی خواهد شد.

وی در ادامه ابراز کرد: اینکه اراده ایالات‌متحده آمریکا در تعریف عملیاتی برای ایجاد چنین تحریم‌هایی تا چه اندازه بتواند درصحنه اقدام و کنش به منصه ظهور برسد، جای بحث دارد، اما قدر مسلم ایران در تمامی این ابعاد دچار محاصره اقتصادی خواهد شد و باید اذهان و افکار عمومی این آمادگی را داشته باشد، علاوه براین کنش‌های فوق متکی بر روندها و رویدادهایی است که آینده را می‌سازد.

این کارشناس روابط بین‌الملل در این خصوص اظهار داشت: گذشته نشان داده است آمریکا اگرچه نمی‌تواند به‌طور مطلق به‌تمامی اهداف خود دست یابد، اما به‌طور نسبی در برخورد با جوامع هدف خویش به بخشی از آن‌ها رسیده است و اگر در کسب پیروزی به‌طور مطلق موفق نبوده، اما دچار شکست‌های مطلق هم روبرو نشده است.

مطهر نیا دراین‌باره تصریح کرد: آمریکا وارد افغانستان شد و در این کشور به موفقیت‌هایی درراه اهداف تعریف‌شده غایی خود دست پیدا کرد. در جامعه هدفی به نام عراق، سوریه و اساساً در برخورد باکره شمالی، ونزوئلا و کوبا نیز شاهد چنین جهت‌گیری‌هایی بودیم که موفق شد تا حدودی به هدف برسد.

وی در این خصوص یا آور شد: آمریکایی‌ها درباره ایران درعین‌حال که با چالش‌هایی روبرو بوده‌اند، اما از منظر روندشناسی موفقیت‌هایی به دست آورده‌اند.

این کارشناس روابط بین‌الملل در ادامه بیان کرد: رویدادهایی مانند نزدیکی ایران به یک نظام بانکی و اقتصادی مشخصی که بتواند تحریم‌های ایالات‌متحده آمریکا را نادیده بگیرد، مطرح است، اما امیدی که به اروپا یا کشورهای شرقی مانند چین و روسیه به جهت ایجاد کمک به ایران در مسیر مبارزه با تحریم‌ها وجود دارد چندان روشن و شفاف نیست.

مطهر نیا افزود: هرکدام از این کنشگران منطقه‌ای و بین‌المللی در پی استفاده از پرونده ایران برای اخذ امتیازات یا دستاوردهای بیشتر درباره دریافت نفت و گاز ارزان‌تر هستند.

وی در این خصوص تأکید کرد: رویدادهایی که منتظر آن هستیم نمی‌تواند صد درصد نه برای ایران امیدبخش باشد و نه برای ایالات‌متحده آمریکا زمینه‌های اطمینان مطلق را فراهم سازد، اما باید گفت تحریم‌هایی که اکنون در حال آغاز شدن است باوجوداین محیط معنادار و تعریف‌شده در چهارچوب تحلیل روندها و توجه به رویدادها کنار تصویری که هم‌اکنون اراده کنشگران حاکم بر آمریکا نشان می‌دهد، چندان وضعیت مطلوبی برای ایران رقم نمی‌زند.

این کارشناس روابط بین‌الملل دراین‌باره تأکید کرد: بااین‌حال باید گفت که تحریم‌ها به‌طور مختص هم نمی‌تواند برای ایالت متحده آمریکا یک تصویر مطلق در ارتباط با موفقیت در آن به نمایش گذارد.

یک دیدگاه

یک دیدگاه

  1. ssss

    جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ در ۲۱:۱۳

    باید کل بیابانهای بی اب و علف کشور راتبدیل به حوضچه پرورش ماهی و میگوی اب شور کنیم در اختیار افراد جویای کار قرار دهیم این حوضچه ها با آب دریا باید پر شوند حتی در مناطق کویری ایران با کندن چند متری از زمین به اب شور می رسند می تونند با احداث چاه اب شور مورد نیازشونو برای پرورش ابزیان تا حدی تعمین کنند دولت فقط باید جاده و سایر امکانات به اون محل ها را ببره و زمین ها را دیوار کشی کنه و هر قطعه را به متقاضی جویای کار بدهد و هر چه تولیدات در کشور بالا بره قدرت پول ایران هم افزایش پیدا می کنه به خصوص اگه اون تولیدات گوشت ماهی و ابزیان باشه

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.