جامعه ایرانی– یک فرآورده فرعی که بهطور طبیعی در میوهها و سبزیها ایجاد میشود میتواند بهسلامت و طول عمر بیشتر انسان کمک کند.
به گزارش جامعه ایرانی به نقل از نیوزویک، محققان در موسسه تحقیقات اسکریپس و کلینیک مایا بررسی کردند که آیا فیستین باعث افزایش طول عمر میشود یا خیر. مطالعات آنها نشان داد که این ترکیب شیمیایی میتواند باعث افزایش ۱۰ درصدی طول عمر شود.
لاورا نیدرنهوفر، مدیر بخش زیستشناسی پیری و متابولیسم بدن در دانشگاه مینهسوتا و نویسنده ارشد این تحقیقات به نیوزویک گفت: «ما به دنبال دارویی هستیم که بتواند این سلول های آسیبدیده پیری که برای بدن بسیار سمی هستند و با افزایش سن تجمع بیشتری پیدا می کنند را از بین ببریم.»
وی در ادامه افزود: «مشخص شده که فیستین یک ترکیب طبیعی است که این سلول های پیر را از بین میبرد یا حداقل ترشحات بد آن را به تعویق میاندازد.»
سلول ها با افزایش سن، وقتی به سطح مشخصی از آسیبدیدگی میرسند، به سمت پیری سلولی می روند. زمانی که یک فرد جوان است، سیستم ایمنی بدنش میتواند این سلول های پیر را از بین ببرد اما بدن افراد مسن تر در پاکسازی بدن از این سلول ها با مشکل روبرو میشود. تجمع این سلول ها میتواند منجر به التهاب و آزاد شدن آنزیم هایی شود که میتوانند باعث تخریب بافت ها شوند.
فیستین یک سنولیتیک محسوب میشود؛ نوعی دارو که میتواند سلول های پیر را از بین ببرد. محققان این مطالعه برای بررسی اینکه آیا فیستین میتواند باعث خلاصی از دست سلول های آسیب دیده شود یا خیر، فیستین را به بدن موشهای پیر منتقل کردند.
پاول روبینز، نویسنده ارشد دیگر این تحقیقات به نیوزویک گفت: «موشها با افزایش ۱۰ درصدی افزایش طول عمر و سلامتی روبرو شدند که بسیار قابل توجه است.»
این تیم تحقیقاتی آزمایش فیستین را در محیط آزمایشگاه روی بافت چربی انسان نیز انجام دادند تا ببینند آیا این دارو باعث واکنش در سلول های انسانی هم میشود یا فقط روی سلول های موش موثر است. ازآنجاییکه این دانشمندان توانستند سلول های پیری را در بافت چربی انسان نیز کاهش دهند، آنها معتقدند که احتمالا فیستین روی بدن انسان هم جواب میدهد. با این حال، میزان فیستین در میوهها و سبزیجات برای برخوداری از این مزایا کافی نیست و دانشمندان در حال بررسی بیشتر هستند.