چندی پیش بود که انتشار اسکرین شات توسط قانون گذاران جرم انگاری شد؛ پس از انجام این کار انتشار صدای ضبط شده هم تبدیل به کلافی سردرگم شد و برای عده بسیاری این سوال پیش آمد که آیا ضبط صدا و انتشار غیرقانونی آن هم جرم است یا خیر؟.
استفاده از صدای ضبط شده و بیم انتشار غیر قانونی آن یکی از مشکلاتی است که برای همه وجود دارد و در مقابل عده زیادی از مردم هم درباره جرم انگاری این موضوع هیچ اطلاعی ندارند؛ برای آگاهی از جرم بودن ضبط صدا و انتشار آن با الهام اسفندیاری وکیل پایه یک دادگستری به گفتوگو پرداختیم.
این وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به جرم بودن ضبط صدا بیان کرد: ضبط صدا به تنهایی جرم نیست، اما اگر با علل و موارد مختلفی همراه باشد تبدیل به جرم میشود.
او درباره زمانی که ضبط صدا تبدیل به جرم میشود، گفت: اگر ضبط صدا و انتشار آن علیه فرد باشد آن زمان شخص منتشر کننده صدا مشمول مجازات قانونی میشود.
انتشار غیر قانونی صدای ضبط شده ۲ سال حبس دارد
اسفندیاری تصریح کرد: قانون گذار برای فردی که به صورت غیرقانونی و بدون اجازه طرف مقابل خود صدای ضبط شده را منتشر کند مجازات تعیین کرده است بر اساس این مجازات شخص مجرم برای اولین بار به ۶ ماه تا ۲ سال حبس و پرداخت جزای نقدی تا ۴۰ میلیون ریال محکوم میشود.
این وکیل پایه یک دادگستری ادامه داد: اگر جرم به صورت سازمان یافته ادامه پیدا کند فرد مجرم به ۱۶ ماه تا ۲ سال حبس و جزای نقدی محکوم خواهد شد.
او درباره استفاده از صدای ضبط شده به صورت غیرقانونی و ارائه آن در دادگاه بیان کرد: اخیرا رأیی صادر شده است که بر اساس ارائه ادلهای که از طریق غیرقانونی به دست آمده باشد مورد قبول نیست.
اسفندیاری یادآوری کرد: به صورت کلی ضبط صدا و انتشار آن به صورت غیرقانونی و در صورتی که علیه فرد باشد مورد قبول دادگاه نیست و ادله قانونی به حساب نمیآید.