حمیدرضا فولادگر با اشاره به تحریم شرکت پتروشیمی از سوی آمریکا، اظهار داشت: اخیراً آمریکا تحریم پتروشیمیها را اعلام کرد که این امر تأثیر اقتصادی زیادی بر بازار نخواهد داشت زیرا این تحریمها در ابتدای سال ۹۷ اعمال شده بود. علاوه بر این در سال ۹۱ و ۹۲ نیز تجربه تحریم پتروشیمیها را داشتهایم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تحریم پتروشیمیها اقدام جدید از سوی آمریکا نبود که بخواهد تأثیری بر بازار اقتصادی کشور بگذارد.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی ادامه داد: پتروشیمیها برای آمریکاییها بیشتر جنبه سیاسی داشت تا جنبه اقتصادی؛ این صنایع تجربه دور زدن تحریمها را دارند و باید راههای صادرات محصولات خود را پیدا کرده و توسعه دهند.
عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی ادامه داد: آمریکا در دور جدید تحریمها بر چهار حوزه فولاد، پتروشیمی، صنایع معدنی و نفت تمرکز کرده است زیرا این سه حوزه سهم زیادی در اقتصاد کشور و در تأمین درآمدهای ارزی دارند. تجربه ۴۰ ساله نظام از یک سو و تجربه ۴۰ ساله تحریمها از سوی دیگر، باید به موفقیت ایران در مقابله با تحریمها کمک کند.
فولادگر ادامه داد: آمریکاییها ستاد ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفری را برای تحریم ایران ایجاد کرده اند و به همه کشورها سفر میکنند تا کشورهایی را که با ایران همکاری میکنند را پیدا کنند.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی نیز تجربههای زیادی دارد و شیوههای دور زدن تحریمها را در چند سال گذشته آموخته است، وزارت نفت و بخش خصوصی باید راهکارهای تهاتر کالا و بازگرداندن ارز ناشی از فروش کالاهای ایرانی را پیدا کرده و توسعه دهند.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی تاکید کرد: بخش خصوصی نیز می تواند در این زمینه تأثیرگذار باشد، نهادهای دولتی بیشتر تحت نظر هستند اما بخش خصوصی از آزادی بیشتری برخوردار است و راحت تر میتواند تحریمها را دور بزند.
وی اظهار داشت: دولت باید در بخشهای گمرکی، بانکی، ارزی، سهولت ایجاد کند تا بخش خصوصی دستش باز شود و بتواند تحریمها را دور بزند.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در خصوص عملکرد وزارت نفت در ایام تحریمها گفت: وزارت نفت در مقابله با انتقادات نمایندگان نسبت به عملکرد این وزارتخانه اعلام میکند که ما اقدامات مورد نظر را انجام داده ایم و ابراز نگرانی میکنند که ما باید به گونهای عمل کنیم که ماجرای بابک زنجانی ها تکرار نشود این جوابی است که وزارت نفت همیشه آماده دارد.
فولادگر گفت: مجموعه وزارت نفت باید تلاش بیشتری در فروش نفت، توسعه ظرفیتهای ارزش و توسعه میادین انجام دهد. وزارتخانه باید پیشبینی تحریمهای جدید را میکرد و نباید تنهابه شرکتهای اروپایی تکیه می کرد.