چند صباحی است که کمیسیون تلفیق مجلس، بررسی بودجه سال ۱۴۰۰ را آغاز کرده است و چندی پیش، الیاس نادران رییس این کمیسیون گفته بود: لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت برای فروپاشی تنظیم شده، نه برای اداره کشور.
اظهارنظر برخی بهارستاننشینان نشان میدهد تصویب بودجه ۱۴۰۰ آنطور که دولت میخواهد به نتیجه نخواهد رسید و احتمالاً در روزها و هفتههای آتی باید منتظر تقابلی بیش از این، بین مجلس و دولت باشیم.
حوزه کشاورزی و دامداری همیشه یکی از مباحث مهم بودجه سالیانه کشور بوده است. از اینرو به سراغ یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس رفتیم تا نظرات او را درباره بودجه ۱۴۰۰ در این بخش جویا شویم.
محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر در این خصوص گفت: مطالبی که در بودجه ۱۴۰۰ ملاحظه میکنیم، غالباً گذرا هستند و دولت نشان داده که بهدنبال ادامه روند موجود در عرصه کشاورزی و دامداری است.
وی افزود: دولت میخواهد یکسری منابع پیدا کند که وضعیت موجود پیش برود و گویا خبری از گام برداشتن برای تعالی و ارتقای حوزه کشاورزی نیست. مثلاً ما در بودجه ۱۴۰۰ نمیبینیم که دولت برای الگوی کشت، مهار آبها و روشهای نوین آبیاری فکری کرده باشد. این مسائل، پایه و اساس توسعه کشاورزی است که مورد غفلت واقع شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: در موضوع نهادهها که در ماههای گذشته سر و صدای زیادی به پا کرد، میبینیم که دولت میخواهد بهطور کلی نهادهها تامین شود و روند گذشته ادامه پیدا کند. یعنی دولت سیاست جدیدی را وضع نکرده که منابعی پیشبینی شود تا آرامش به این بخش برگردد.
نقدعلی یادآور شد: مواردی که در بودجه ۱۴۰۰ برای حوزه کشاورزی و دامداری پیشبینی شده است از نظر منابع، منابع توهمی است. یعنی من معتقدم با این روند، وضعیت موجود هم ادامه پیدا نمیکند و دست فرمان دولت، اوضاع اقتصادی در حوزه کشاورزی و دامداری را سختتر هم خواهد کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چه کمیسیونهای تخصصی به حوزههای مربوط به خود و چه کلیه مجلس به کلیت بودجه، نقد جدی دارند و این نوع بودجهنویسی، مورد قبول نمایندگان ملت نیست.
منبع: نشان تجارت