به گزارش جامعه ایرانی؛ علی لاریجانی و شیرکو میرو رئیس کمیسیون سیاست خارجه مجلس عراق و برخی دیگر از نمایندگان این کشور، در حاشیه برگزاری یکصد و چهل و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) دیدار و گفتگو کردند.
در ابتدای این نشست علی لاریجانی حوادث اخیر عراق را نگران کننده خواند و گفت: اطمینان داریم ملت رشید عراق این مشکل را حل می کنند اما مسئله مهم، ریشه یابی دلایل وقوع این حادثه است.
وی ادامه داد: اگر چه تظاهرات به صورت طبیعی در همه کشورها دیده می شود، اما پشت تظاهرات مسلح و خشونت آمیز مسائل دیگری نهفته است که بحمدالله با نقش بارز آیت الله سیستانی این مشکل رفع شد.
وی با بیان اینکه توسعه و امنیت عراق برای ایران منفعت بسیار دارد، افزود: برخی از کشورها آرامش و امنیت در عراق را نمی پذیرند و از زمان آغاز سیاستهای جدید عراق، عدهای با آن مخالفت کرده و از همان ابتدا کار تروریستی انجام دادند، در حالی که موضع ایران در قبال عراق مشخص است.
لاریجانی ادامه داد: بخشی از مشکلات ایران با کشورهای همسایه بر سر عراق بوده و ایران معتقد به دموکرات بودن کشور عراق است.
وی با بیان اینکه دولت ایران و عراق و مردم دو کشور همیشه در کنار هم بوده اند، اضافه کرد: به عنوان مثال پذیرایی از زوار ایران در جریان مراسم اربعین نمونه بارز این مهم است.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه ایران در عراق نیرو و دخالتی ندارد، اضافه کرد: زمانی که داعش به عراق حمله ور شد دولت عراق از ایران درخواست کمک کرد که ما نیز به آنها کمک کردیم.
همچنین در ادامه رئیس کمیسیون سیاست خارجه عراق بر مسائلی همچون روابط عمیق و ممتاز میان دو کشور، اهمیت توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی، به خشونت کشیده شدن تظاهرات از طریق فعالیت عدهای در شبکه مجازی و… اشاره کرد.
همچنین خانم آلا طالبانی نماینده پارلمان عراق از رئیس مجلس درخواست کرد در جوامع بین المللی توضیح دهید که ایران همیشه در کنار مردم و دولت عراق بوده است و برای مبارزه با تروریسم به عراق کمک کرده است، تا پرونده اتهام زنی به ایران و تلاش برای اثبات نقش ایران در تظاهرات اخیر بسته شود.
دیدار لاریجانی با رئیس مجلس نمایندگان هند
به گزارش ایسنا، همچنین علی لاریجانی روز سه شنبه ۲۳ مهر در حاشیه برگزاری یکصد و چهل و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) با بارسل ام رئیس مجلس نمایندگان هند دیدار و گفتوگو کرد.
لاریجانی در این دیدار با بیان اینکه دوستی ایران و هند تاکتیکی نیست، بلکه ریشه دار است و به فرهنگ و تاریخ دو کشور بازمیگردد، گفت: همچنین تروریسم مسئله مهم در منطقه است و اگر همکاریهای نزدیک داشته باشیم این مشکل حل خواهد شد، هر چند برخی از کشورها رفتار دوگانه ای دارند و نمونه این رفتار دوگانه در افغانستان دیده می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گسترش روابط تجاری ایران و هند را مستلزم مذاکرات دقیق و تکنیکی میان مسئولان دولت ها دانست.
رئیس مجلس نمایندگان هند نیز بر اشتراکات فرهنگی، آیینی و سنتی میان ایران و هند تاکید کرد و گفت: باید قدم های بیشتری برای افزایش روابط دو کشور برداشته شود.
وی ادامه داد: هند و ایران هر دو قربانی تروریسم هستند، لذا وظیفه داریم تروریسم را در منطقه از بین برده و محکوم کنیم ضمن آنکه افزایش ظرفیت سازی و اعتماد سازی به ویژه از طریق دیپلماسی پارلمانی ضروری است.