ارتباط با ما در

تضاد برابری جنسیتی و خشونت جنسی در دانمارک

دانمارک دومین کشور اروپایی از لحاظ آمار “خشونت جنسی” علیه زنان است؛ این درحالی است که به عنوان دومین کشور از لحاظ برابری جنسیتی در اروپا به حساب می‌آید.

منتشر شده

دانمارک یکی از کشورهایی است که میزان خشونت جنسی علیه زنان در آن بسیار گسترده است؛ این خشونت جنسی در دانمارک تبدیل به یک فرهنگ شده است و روز به‌روز در حال افزایش است؛ دولت این کشور در برخورد با فرهنگ خشونت جنسی ضعف عمده دارد و در کاهش و جلوگیری از آن ناکام مانده است.
کشور دانمارک در سال ۲۰۱۷ به عنوان دومین کشور برتر برابری جنسیتی در اتحادیه اروپا انتخاب شد؛ این درحالی است که سازمان عفو بین‌الملل در سال جاری گزارشی را تحت عنوان فرهنگ خشونت جنسی در دانمارک منتشر کرده است! در گزارش این سازمان نسبت به نحوه‌ برخورد دولت با تجاوزات جنسی در این کشور هشدار داده‌است؛ به گفته‌ی اعضای این سازمان دانمارک بالاترین میزان خشونت جنسی در اروپا را دارد.

به گزارش خبرگزاری “ایندیپندنت” کشور دانمارک از لحاظ میزان خشونت جنسی در اروپا بعد از سوئد رتبه‌ی دوم را به خود اختصاص داده است؛ وزارت دادگستری دانمارک در سال ۲۰۱۷ تخمین می‌زند که در سال، حدود ۵هزار و ۱۰۰ زن قربانی تجاوز جنسی می‌شوند؛ دانشگاه جنوبی دانمارک در سال ۲۰۱۹ در گزارشی این رقم را بیشتر می‌داند؛ به گفته‌ی کارشناسان این دانشگاه تعداد ۲۴ هزار زن در سال مورد آزار و اذیت جنسی از سوی مردان قرار می‌گیرند؛ این در حالی است که جمعیت این کشور ۵.۸ میلیون نفر است!

در کشور دانمارک ۸۰ الی ۱۰۰درصد از زنان خشونت‌های جنسی را تجربه کرده‌اند.
فعالان حقوق بشر دریافته‌اند که با وجود شهرت برابری جنسیتی در این کشور، روند گزارش خشونت‌های جنسی به پلیس و پیامدهای آن برای قربانیان این خشونت‌ها بسیار سخت و پرمشقت است؛ تجاوزها در دانمارک به‌ندرت به پلیس گزارش داده می‌شود و حتی زمانی که زنان این موضوع را به اطلاع پلیس می‌رسانند، احتمال دادرسی و محکوم کردن متجاوز بسیار ضعیف است؛ در سال ۲۰۱۷ تعداد ۸۹۰ مورد تجاوز جنسی به پلیس دانمارک گزارش شد که از این تعداد ۵۳۵ پرونده مورد بررسی قرار گرفت؛ این تعداد پرونده در دادگاه‌های دانمارک مورد پیگیری قضایی قرار گرفت که تنها در ۹۴ مورد آن فرد متجاوز محکوم به زندان شد.

قوانین ملی دانمارک تجاوز را به عنوان اقدامی بدون رضایت تعریف نکرده است؛ “هله جاکوبسن”، مشاور ارشد عفو بین‌الملل با اشاره به این گزارش می‌گوید: «ما نشان داده‌ایم که این قوانین چگونه باعث ایجاد کلیشه‌های جنسیتی بسیار مضر و مشکل‌ساز شده و چگونه تابوها دربارۀ تجاوز بر کل سیستم قضایی این کشور از پلیس گرفته تا وکلا و قضات سایه افکنده است؛ بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم که این قانون نشات گرفته از فرهنگ است.»

دانمارک از نخستین کشورهایی است که کنوانسیون شورای اروپا در زمینه جلوگیری و مبارزه با خشونت علیه زنان و خشونت خانگی (کنوانسیون استانبول) را امضا کرده است؛ اما گروه “نظارت اجرای کنوانسیون” هشدار داده است که این کشور در قانون خود، کنواسیون را مورد توجه قرار نداده‌است.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.