به گزارش جامعه ایرانی؛ محمد آیتی: پس از گذشت شش ماه از سال ۹۸ بهنظر میرسد بانکها توان تامین مالی طرحهای بزرگ را ندارند. از طرفی، برخی صاحبان صنعت و افرادی که دارای طرحهایی هستند معتقدند نهتنها بانکها کمک نمیکنند که حتی در ارائه تسهیلات ارزانقیمت، کارشکنی هم میکنند.
در حالی شاهد این خبرها و اظهارنظرها هستیم که در یکی از سختترین دوران اقتصادی ۴۰ سال اخیر قرار گرفتهایم و اگر بنا باشد تحریمها را دور بزنیم و در بسیاری از محصولات به خودکفایی برسیم نیاز به همکاری و تعامل بیشتر بانکها است، در غیراینصورت سال ۹۸ هم تمام خواهد و شعار «رونق تولید» در حد حرف باقی خواهد ماند.
محمد فیضی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به جامعه ایرانی گفت: متاسفانه بانکها در این شش ماه سال ۹۸ همکاری لازم را با تولیدکنندگان و شرکتهای دارای طرحهای اقتصادی نداشتند. از طرفی، نیمی از سال ۹۸ سپری شده و حتی تبصره ۱۸ که مربوط به ارائه تسهیلات و اشتغالزایی میشود هم بهدرستی اجرا نشده است.
وی افزود: جای تعجب دارد که با کلی صرف وقت و برنامهریزی، بودجه سال ۹۸ نوشته شده و بهطور شفاف موضوع رونق تولید و اشتغالزایی و بودجههایی که باید به آن تخصیص داده شود، ذکر شده، اما بانکهای عامل خود را متعهد به اجرای آن نمیدانند و جلوی پروسه کاری را گرفتهاند.
نماینده اردبیل تصریح کرد: حال در شرایط قرار گرفتهایم که انتظار میرود بانکها همکاری بیشتری را برای تامین مالی طرحها به خرج دهند تا تحول مثبتی در فضای کسب و کار و در نهایت اقتصاد کشور رخ دهد. امروز ایدههای جدیدی برای کسب و کارهای نو و ایجاد اشتغالزایی ارائه میشود که حتی مشابه این فعالیتها تاکنون در داخل و خارج از کشور هم دیده نشده که امیدوارم با توجه بیشتر دولتمردان و نظارت آنها، بانکها خود را موظف به ارائه تسهیلات به این افراد کنند.
فیضی اظهار داشت: بانکها امسال همکاری خوبی را در ارائه تسهیلات و کمک به اشتغالزایی از خود نشان ندادند و به نسبت سالهای گذشته تاکنون کارنامه بهمراتب ضعیفتری را از خود بهجای گذاشتند. من معتقدم اگر قرار باشد این مشکل حل شود حتماً دولتمردان و خود شخص آقای رییسجمهور باید به موضوع ورود پیدا کنند و با برگزاری جلسات مشترک با روسای سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی و بانکهای عامل، این پیچیدگیهای موجود در کار را به حداقل برسانند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی میگویند چرا بانکهای عامل در پرداخت تسهیلات ارزانقیمت کارشکنی میکنند در حالی که من میگویم تسهیلات ارزانقیمت پیشکش، آنها حتی تسهیلات غیرارزانقیمت را هم به افراد محق ارائه نمیدهند و خود را موظف به عملیاتی کردن تبصره ۱۸ نمیدانند که حقیقتاً این موضوع، جای نگرانی دارد.