حجتالاسلام و المسلمین سید محمود علوی در شب عاشورای حسینی در حرم امام خمینی (ره)، گفت: سیاست ما در حفظ نظام باید حسینی (ع) باشد.
به نوشته جماران، وی افزود: تهمت و افترا زدن یا بازی با آبروی دیگران حتی به اسم «افشاگری» و فحش دادن، برای دفاع از جمهوری اسلامی خسارتبارترین اعمال است. گاهی رفتارهایی میبینیم که میگوییم چه ربطی به امام حسین (ع) و جمهوری اسلامی دارد؟
وزیر اطلاعات با تأکید بر این که دفاع از جمهوری اسلامی باید در چارچوب شرع مقدس اسلام باشد، گفت: در دفاع از نظام فحش به این و آن بدهیم و با نیش زبان آسیب برسانیم مصداق «اخسرین اعمال» است. گاهی بعضی رفتارهایی میکنیم که آدم تعجب میکند اینها چه ربطی به مکتب امام حسین (ع) دارد؟ اینها چه ربطی به نظام دارد؟ چه ربطی به جمهوری اسلامی دارد؟
حجتالاسلام علوی با بیان این که اگر اسلام در خطر باشد، نمیتوانیم بیتفاوت باشیم، گفت: کسی که نزدیکتر به پیامبر (ص) باشد، بار دفاع از اسلام بر دوش او سنگینتر است؛ لذا امام حسین (ع) میفرماید همه باید دین خدا را نصرت کنند و من در خط مقدم نصرت دین خدا قرار دارم.
وی با تأکید بر این که باید از اسلام دفاع کرد، افزود: امام راحل (ره) زمانی که برای اسلام احساس خطر کردند، سکوت را جایز ندیدند. گاهی خطر متوجه اصل اسلام است و دشمن به دنبال این است که نامی از اسلام نباشد. گاهی خطر به این شکل است که احکام اسلام را تحریف و وارونه میکنند. آن وقت اسم اسلام باقی میماند، اما در مقام عمل از اسلام چیزی باقی نمیماند.
وی با اشاره به این که امام حسین (ع) با قیام خود اسلام را از خطر نابودی نجات داد، تصریح کرد: نقاب زشتی که بر چهره اسلام گرفته بودند، به وسیله امام حسین (ع) کنار گذاشته شد و قیام ایشان سفینه نجاتی شد که اسلام را از امواج اموی نجات داد. در زمان یزید موجودیت اسلام به بازی گرفته و ابزاری برای کسب قدرت شد و برای اهداف سیاسی راحت از احکام اسلام عبور کردند. امام حسین (ع) این را فاتحه اسلام میدانست و لذا فرمود در برابر چنین وضعیتی باید واکنش نشان دهیم.
علوی با بیان این که امام حسین (ع) شرایط را شرایط دفاع از دین تشخیص داد، افزود: اسلام نردبانی برای رسیدن به حکومت نیست؛ لذا در حکومت اسلامی باید اسلام پیاده شود و نباید در حکومت اسلامی معصیت باشد. برای حفظ حکومت اسلامی هم نباید مرتکب خلاف شرع شد.
وی ادامه داد: برای امام حسین (ع) مهم این بود که تکلیفش در دفاع از اسلام را انجام دهد و اگر موفق شد بنی امیه را ساقط کند و یا لااقل آبروی بنی امیه را ببرد که مردم رفتار آنها را به نام اسلام ننویسند. امام راحل (ره) همین درس را از مکتب سیدالشهدا (ع) گرفت و فرمود مهم برای ما این است که از اسلام دفاع کنیم و نتیجه دست خدا است.
وزیر اطلاعات با بیان این که سیدالشهدا (ع) برای حفظ اسلام به مسلخ عشق رفت، افزود: در مکتب سیدالشهدا (ع) همه چیز بر اساس شرع است و این برای ما سرمشق است. ما در دفاع از انقلاب و ادامه راه امام راحل (ره) و در پرتو رهنمودهای شرع مقدس اسلام توسط مقام معظم رهبری باید این رویه را دنبال کنیم. اساس شرع مقدس اسلام است. چون انقلاب و جمهوری اسلامی برای حفظ و اجرای اسلام است، لذا اگر بخواهیم نظام را حفظ کنیم که اوجب واجبات است، باید در چارچوب احکام شرع باشد.
وی تأکید کرد: اگر با خلاف شرع بخواهیم جمهوری اسلامی را حفظ کنیم، نقض غرض است، چون جمهوری اسلامی برای شرع است و نمیشود با خلاف شرع آن را حفظ کرد؛ لذا هر حرکت سیاسی ما باید دینپایه و شرعپایه باشد؛ وگرنه خدای ناکرده به جای این که در مسیر یک سیاست الهی حرکت کنیم، یک سیاست غیرالهی و دنیایی میشود. اگر سیاست ما دنیاپایه شد، ضرر میکنیم و خسارت میبینیم و به جای این که اسلام را احیا کنیم، به اسلام آسیب میرسانیم.
علوی با بیان این که سیاست حسینی (ع) آلوده به معصیت نبود، اظهار کرد: سیاست حسینی (ع) سیاست دینپایه و در چارچوب شرع مقدس اسلام است. اگر سیاست ما هم در چارچوب شرع باشد، حسینی و الهی است؛ وگرنه، دنیایی است؛ لذا قانون اساسی ما پیشبینی میکند که قانون مصوب مجلس باید در چارچوب اسلام باشد و شورای نگهبان را پیشبینی کرده است که اگر قانون مغایرت با شرع مقدس اسلام داشت، شورای نگهبان اعلام کند و در جمهوری اسلامی به صورت قانون در نیاید.
وی با تأکید بر این که دین ما باید اساس سیاست ما باشد، افزود: سیاست و دنیای ما باید از دین ما تبعیت کند؛ در غیر این صورت ضرر میکنیم. حضرت علی (ع) میفرماید اگر دین را ابزار اهداف دنیایی قرار دهی، هم دین و هم دنیایت آسیب میبیند و اگر نظام حکومتی را تابع دین قرار دادی، هم دین و هم دنیا را به دست میآوری. بنابر این در پرتو درسهای عاشورا و قیام سیدالشهدا (ع) باید سیاست ما از دیانت تبعیت کند. بر این پایه، جمهوری اسلامی نیازمند متدینِ سیاستمدار است؛ یعنی اول متدین و بعد دینفهم باشد.
وزیر اطلاعات گفت: اگر ما در مقام دفاع از نظام و انقلاب از راه معصیت عمل کنیم، نتیجه نمیگیریم و مثل مردم کوفه میشویم. خیلی از مردم کوفه برای رضای خدا به جنگ امام حسین (ع) آمدند و با ریختن خون امام حسین (ع) سعی میکردند خودشان را به خدا نزدیک کنند. مگر هر چیزی را انسان مورد رضای خدا تشخیص داد، واقعا همان میشود؟! گاهی انسان احساس میکند برای رضای خدا میتواند گناهی را انجام دهد و حرام خدا، حلال نمیشود. باید دین را اساس قرار دهیم.
وی با تأکید بر این که باید چارچوب شرع را رعایت کنیم، ادامه داد: گاهی آدم نمیداند دارد مرتکب معصیت میشود و خیال میکند دارد کار درستی انجام میدهد؛ این خسارت محض است. باید مواظب باشیم به چنین وضعیتی دچار نشویم. تهمت و افترا بزنیم و خیال کنیم از نظام جمهوری اسلامی دفاع میکنیم؛ این مصداق «اخسرین اعمال» است. با آبروی افراد بازی کنیم و خیال کنیم از نظام جمهوری اسلامی دفاع میکنیم؛ این مصداق اخرین اعمال است؛ گرچه نام افشاگری بر آن بگذاریم. مگر خود افشاگری حرام نیست؟ مگر رسول اکرم (ص) نفرمودند افشای سرّ برادرت خیانت است؟
علوی گفت: مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند که از کوچکترین حرکت خلاف شرع دفاع نمیکنند و آن را نمیپذیرند.
وی در پایان تأکید کرد: اینها درسهایی است که اگر بگیریم، میتوانیم از عاشورای اباعبدالله (ع) نتیجه بگیریم؛ والّا یا حسین (ع) گفتن و سینه زدن ثواب دارد، اما نتیجه لازم را نخواهیم گرفت.