اما دکتر جولی هالند، پژوهشگر و روانپزشک، نظر دیگری دارد. او معتقد است که احساساتی بودن هیچ ایرادی ندارد و نتیجه فرآیند طبیعی تکاملی بوده تا آدمها به محیط و اطرافیانشان حساس باشند. مشکل از جایی آغاز میشود که آداب مردسالارانه احساساتی بودن را ایراد و نشانهی بیماری میداند، در حالیکه، کاملا برعکس، این میتواند نشانهی سلامت باشد. آداب مردسالارانه زنان را زیر فشار خردکنندهای قرار داده تا احساسات خود را مهار کنند. به زنان یاد داده شده تا احساس گناه کنند، معذب باشند و معذرت بخواهند اگر که سر کار گریه کردند یا اگر که عصبانی شدند. زنان مدام ترس از این دارند که مبادا احساساتی و عصبی و «هیستریک» خطاب شوند.
پژوهشهای اخیر نشان میدهند که بسیاری از زنان حتی با مشاهده علائم بیماری جسمی در خود، خصوصا ناراحتیهای قلبی، مراجعه به پزشک و پیگیری درمان را به تاخیر میاندازند، چون نمیخواهند دیگران آنها را افسرده، دیوانه یا دچار مالیخولیا خطاب کنند. این مشکل برای مردها هم وجود دارد. مردها هم تحتفشار کلیشههای جنسیتی درباره مردانگی، در مواجهه با احساسات خود و صحبت کردن دربارهی مشکلات روانی و حتی جسمانی هراس دارند.
دنیای مردسالارانه برای زنان درمان هم پیدا کرده: انواع داروهای ضد افسردگی، کنترل هورمونها، و غیره و غیره. صنعت داروسازی سود کلانی از این وضعیت برده است. به قول هالند، «آنها درمان ارائه نمیکنند، بلکه بیمار و در نتیجه مشتری برای محصولاتشان تولید میکنند.» احتمال این که پزشکان برای زنان تشخیص اختلال افسردگی یا اضطراب بدهند دو برابر مردان است. برای زنان هم خیلی سریعتر دارو تجویز میکنند تا برای مردان. مثلا از هر چهار زن آمریکایی یکی دارد داروی اعصاب و روان مصرف میکند، در حالی که از هر هفت مرد فقط برای یکی چنین داروهایی تجویز میشود. با مصرف این داروها قرار است زنان آداب مردسالارانه را پیشه کنند: که مثلا رویینتن و آسیبناپذیر بشوند تا بتوانند پلههای ترقی در دنیای کسب و کار را راحتتر طی کنند.
دکتر هالند میگوید: «این وضعیت دیوانگی محض است.» گریه کردن لزوما نشانه افسردگی نیست. ما وقتی میترسیم، وقتی مستاصل میشویم، وقتی بیعدالتی میبینیم، وقتی از تلخی و گزندگی انسانها میرنجیم، گریه میکنیم. چه ایرادی دارد؟ برخی زنان و مردان راحتتر از برخی دیگر گریه میکنند. گریه کردن نشانهی ضعف نفس یا ناتوانی در مهار خود نیست. احساساتی نظیر غم و اندوه، یا نگرانی و اضطراب لزوما نشانهی بیماری نیستند. دکتر هالند به زنان و مردان توصیه میکند که باید از برچسب گذاشتن روی غمها و اضطرابهامان دست برداشت. بروز و بیان احساسات نشانهی سلامت است نه اسباب شرمندگی.