ارتباط با ما در

سود هزار میلیاردی مافیا از طلای کثیف در پایتخت/ چند برابر شدن درآمد شهرداری تهران از پسماند

در تهران روزانه ۲۵۰۰ تن اقلام قابل بازیافت جمع اوری می شود که همین موضوع برای مافیای پسماند، سود ۳ هزار میلیاردی داشته است؛ مافیایی که به سایر رقبا اجازه ورود به مزایده ها را نمی دهد.

منتشر شده

سالهاست که بشر در نقاط مختلف جهان به ارزش موجود در میان زباله های خشک پی برده و با جمع آوری زباله های خشک از سطح شهرها ثروت اندوزی می کند.

به همین جهت است که طی سالهای گذشته «آشغال» به «طلای کثیف» تغییر نام پیدا کرده است. حتی شهرداری های بسیاری از شهرها، تنها به کسانی اجازه جمع آوری پسماندهای خشک شهروندان را می دهند، که در قبال آن به شهرداری پول دهند.

شهرداری تهران نیز از همیندست شهرداری ها به شمار می رود که توانسته با واگذاری جمع آوری پسماند به پیمانکار، از این طریق کسب درآمد کند. میرلوحی، عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه قرداد شهرداری با پیمانکاران جمع آوری پسماند خشک در سال ۹۶ مبلغ ۱۲ میلیارد تومان و در سال ۹۷ مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان منعقد شد، گفت: خوشبختانه برای سال ۹۸ مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان قرارداد بسته ایم.

ناگفته نماند که شهرداری تهران بابت جمع آوری پسماند «تَر» درآمدی ندارد و تنها هزینه می دهد. میرلوحی دراین خصوص نیز گفت: در حال حاضر هزینه نظافت، رفت و روب و جمع آوری پسماند تر در شهر تهران سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه ۴۰ درصد پسماند تهران پسماند خشک است، اظهار کرد: در میان این پسماندها اقلام ارزشمندی همچون کاغذ، فلز و بطری‌های پلاستیکی است که ارزش اقتصادی آن در سال برابر با ۵ هزار میلیارد تومان است.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ تن اقلام قابل بازیافت در تهران داریم، گفت: اگر برخی از هزینه‌های کار و فعالیت اقتصادی را از این اقلام کم کنیم، ارزش آن در سال ۳ هزار میلیارد تومان می‌شود که ما دو سوم آن را به جمع کنندگان پسماند می‌دهیم و یک سوم دیگر را به شهرداری اختصاص می‌دهیم که مبلغی معادل هزار میلیارد تومان می‌شود.

وی با اشاره به وجود مافیای پسماند در شهر تهران اظهار کرد:‌ مافیای پسماند که در گذشته تنها در انحصار ۱۸ شرکت بود، در مزایده‌ها مقاومت می‌کرد و تا نیمه سال ۹۷ هم اجازه ندادند که رقم قرارداد طبق خواسته شهرداری محقق شود که اگر اجازه می‌دادند به جای ۲۰۰ میلیارد تومان ۵۰۰ میلیارد تومان با آنها قرارداد می‌بستیم.

میرلوحی افزود: خوشبختانه ما انحصار مافیای پسماند را شکسته‌ایم و تعداد شرکت‌های جمع آوری پسماند را به ۷۹ مورد رسانده‌ایم که این سبب شده بتوانیم برای سال ۹۸ قرارداد ۶۰۰ میلیارد تومانی ببندیم و تلاش می‌کنیم که در سال ۹۹ بابت جمع آوری پسماند خشک از پیمانکاران هزار میلیارد تومان دریافت کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی شهرداری تهران می‌تواند از دریافت عوارض جمع آوری پسماند از شهروندان خودداری کند، اظهار کرد:‌ موضوع منابع پایدار یک اصل است و برای توسعه شهر نیاز به منابع پایدار داریم و اگر یک منبع پایدار پیدا کرده‌ایم، نباید منبع قبلی را حذف کنیم.

میرلوحی تأکید کرد: کسی که تولید پسماندش مازاد باشد باید مواخذه شده و هزینه‌اش را هم باید بدهد و لذا گرفتن هزینه جمع آوری پسماند در دنیا امری معمول است و ما هم این کار را شروع کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ‌در حال حاضر ارزش پسماند خشک دو مناطق ۲ و ۴ مبلغ ۵۵ میلیارد تومان است و از آنجایی که بودجه امسال شهرداری ۱۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تعیین شده این مبلغ باید از این محل تأمین شود.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ساخت هر کیلومتر از خط مترو ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: اگر این هزینه‌ها را از محل جمع آوری پسماند تأمین نکنیم پس از کجا باید تأمین کنیم؟

اما ظاهرا مدیریت شهری عادت کرده نه تنها برای کارهایی که هزینه ندارد از شهروندان پول بگیرد، بلکه بابت کارهایی که سود هم دارد از مردم پول بگیرد. نمونه بارز اقداماتی که هزینه ندارد و شهروندان باید پول بدهند، قوانین جدید ورود به محدوده سابق زوج یا فرد است.

محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران در خصوص عوارضی که شهروندان تهرانی باید بابت ورود به محدوده مرکزی شهر بپردازند گفته بود شهر هزینه دارد و اگر ما برای این کار عوارض نگیریم آن وقت چه کسی باید هزینه جمع آوری زباله‌های شهر را بدهد؟

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.