سیدابراهیم رئیسی عصر امروز در دیدار با جمعی از فعالان اقتصادی با اشاره به برنامههای جدید این قوه برای مقابله با مفاسد اقتصادی کشو و فراهم کردن رونق تولید گفت: مصمم هستیم با استفاده از ظرفیتها و اختیارات قوه قضائیه به رونق تولید، استنکاف مدیران اجرایی از انجام وظیفه و فساد رسیدگی کنیم.
رئیس قوه قضائیه به نقش قضاوت و نظارت قوه قضائیه اشاره کرد و افزود: دفتر حمایت از سرمایه گذاری و کارآفرینی از مدتها قبل در قوه قضائیه وجود داشت و در دوره جدید مقرر شده است که این دفتر فعال شود و وظیفه دارد به شکایات و مشکلاتی که از سوی صادر کنندگان و کارآفرینان ارجاع میشود رسیدگی کند.
وی از فعالان اقتصادی خواست مسائل و مشکلات خود را جهت پیگیری و رسیدگی به این دفتر ارجاع دهند.
وی به انتقاداتی که از سوی برخی از حاضران در جلسه درباره مشکلات نظام بانکی مطرح شد، خاطرنشان کرد: نقش بانکها در رونق تولید یا ممانعت از تولید و کمک به رونق بازار دلالی بسیار مهم است. بانکها میتوانند نقدینگی را به سمت تولید سوق دهند و آن را در خدمت رشد اقتصادی و اشتغال بکار بگیرند یا با هدایت آن به بازار سفته بازان منجر به تشدید تورم شوند.
رئیسی تاکید کرد: بر این اساس باید نسبت تولید کننده و نظام بانکی نسبت روشنی باشد و ما نیز در قوه قضائیه باید بتوانیم نقش نظارتی خود را به درستی انجام دهیم.
وی به تشکیل دادگاههای تخصصی اشاره کرد و افزود: تشکیل دادگاههای تخصصی با حضور مشاوران اقتصادی در کنار قضات را پیگیری خواهیم کرد و حضور مشاوران متخصص در کنار قضات کمک خواهد کرد تا تشخیص تخلف یا جرم با دقت انجام شود و آرای قضات از دقت بیشتر برخوردار گردد.
رئیس دستگاه قضا از تشکیل هیئتهای داوری استقبال کرد و گفت: تشکیل هر هسته حل اختلافی به صورت ریش سفیدی برای حل دعاوی بسیار کمک کننده خواهد بود و منجر به کاهش ورودی پروندهها به دادگاهها میشود.
وی در پاسخ به درخواست برخی از حضار ادامه داد: به قضات تاکید کرده ایم چنانچه تخلفی از سوی مدیرعامل یا اعضای هیئت مدیره یک بنگاه صورت میگیرد نباید آن کارگاه تعطیل شود بلکه باید به تخلف رسیدگی و با فرد متخلف برخورد شود نه با بنگاه.
وی در پاسخ به نکات مطرح شده از سوی دبیر گروه اقتصادی خبرگزاری مهر درباره کم کاری در راه اندازی پایگاه اطلاعات محکومان قاچاق به منظور ثبت و دسترسی سریع به سوابق محکومان و ارائه آن به مراجع ذیربط و اتصال این پایگاه اطلاعاتی به سایر دستگاهها گفت: در ابتدای حضورم در قوه قضائیه پیگیر تکالیف بر زمین مانده قوه قضائیه بوده ام و در مورد این سامانهها اطلاعاتی ارائه شد و به نظر میرسد عدم راه اندازی این سامانهها ناشی از کمبود اعتبارات بوده است که پیگیر حل مسئله خواهیم شد.
رئیس قوه قضائیه در مورد تساهل و تسامح در برخورد با مدیران اجرایی متخلف و آن دسته از مدیرانی که از اجرای تکالیف قانونی خود استنکاف میکنند، تصریح کرد: با مدیرانی که در برخورد با فساد تسامح و سهل انگاری میکنند برخورد خواهیم کرد و کوچکترین چشم پوشی نخواهیم داشت.
رئیسی تاکید کرد: در برخورد فساد مصمم هستیم و هیچ خط قرمزی نداشته و نخواهیم داشت.