مسعود پزشکیان روز شنبه در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: تا زمانی که از نظرات کارشناسی شده استفاده نشود، وضعیت کشور درست نخواهد شد.
وی در خصوص تصویب FATF اظهارداشت: معتقدم FATF و برجام باید در این مملکت اجرا شود، اما اگر رهبری بگویند، این کار نباید انجام شود، اطاعت میکنم، اما نظرم را هم میگویم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه اگر FATF از اول در این کشور بود، رشوه و فرار از مالیات هم نبود، گفت: این که کسی ۱۰ میلیون درآمد دارد و ماهانه ۱۰۰ میلیون به حسابش واریز میکند، ربطی به چپ و راست بودن ندارد.
وی در واکنش به منتقدان عملکرد ستاد احیای دریاچه ارومیه، اظهارداشت: عملکرد ستاد احیا خوب بوده و تاکنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای احیای دریاچه هزینه شده است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر کسی نقشه بهتری برای احیای دریاچه ارومیه دارد، ارائه دهد؛ دنبال مقصر گشتن، پاک کردن صورت مسئله است، باید به فکر چاره بود، با ساخت تونل انتقال آب و سایر پروژهها حدود یک میلیارد متر مکعب، آب به دریاچه منتقل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این مملکت به هیچ کس اعتماد نکردیم و همه را خائن فرض کردیم، ادامه داد: هیچ مسئولی حاضر به تصمیم گیری نیست، وضعیت طوری شده که برای هر کسی که کاری انجام میدهد، چندین نفر هم مراقب میگذارند و اینها به دلیل مشکلات سیستم ما ایجاد شده است .
پزشکیان تاکید کرد: معتقدم باید مشکلات موجود را با روشی حل کنیم که دشمن سوء استفاده نکند، چرا باید شیعه و سنی دعوا کنند، برای رفع عیبهای هم به هم کمک کنیم .
وی در واکنش به انتقاد برخی نسبت به عملکرد «عباس آخوندی»، وزیر سابق راه و شهرسازی، گفت: در هیچ دورهای همچون دوره وزارت آقای آخوندی، به وضعیت پروژههای راه استان، به این اندازه رسیدگی نشده بود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: پروژه راه آهن میانه – تبریز حدود ۱۹ سال است که در حال احداث می باشد، اما در زمان آخوندی این قطار به بستان آباد رسید.
وی ادامه داد: راههای ارتباطی ارومیه – تبریز، اهر – تبریز و ورزقان در دوره وزارت ایشان مورد توجه قرار گرفت و اجرایی شد، آخوندی بدون پرداخت هیچ پولی، قرارداد خرید هاپیما جدید منعقد کرد و وارد کشور کرد.
پزشکیان از رسانهها خواست حق را بگویند، اما تهمت نزنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش، در پاسخ به انتقاد برخی دانشجویان نسبت به ‘دوزیستان سیاسی’، افزود: اگر سازشگر بودم، طبابت میکردم، کسانی بودند که بیشتر از شما شعار میدادند، الان کجا هستند؟ اینها نمونه رفتارهای پوپولیستی هستند، برای داشتن مال و مقام، نیازی به تخلف ندارم و طبابت مرا بینیاز میکرد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مشکلات مملکت ما این است که همه فکر میکنند علامه دهر هستند و همه چیز را میدانند، به عنوان یک جراح قلب و پس از ۱۷ سال فعالیت، فقط در یک حوزه از قلب که تنها یک عضله است، نظر میدهم، اما همه پشت تریبون میآیند و برای مملکت نسخه مینویسند، اگر میخواهیم مملکت درست شود باید همه چیز کارشناسی شود .
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر عادلانه نبودن نظام آموزشی و علت تصویب قوانینی همچون افزایش سهمیه فرزندان شاهد و ایثارگر در رشتههایی مثل پزشکی، گفت: معتقدم این کار عادلانه نیست، عضو هیات رئیسه بودن هم دلیلی بر تاثیرگذار بودن نیست، عدالت حکم میکند که هر کسی که جلوتر باشد، کس دیگری با استفاده از موقعیتش نتواند از او جلو بزند، وقتی رای داده شده است، کاری نمیشود کرد، پیگیر این موضوع در مجلس هستیم.
پزشکیان در واکنش به اعتراض برخی از دانشجویان رشته بهداشت عمومی در خصوص تبعیض قائل شدن بین فارغالتحصیلان حوزه درمان و بیش از ۷۰ هزار فارغالتحصیل رشته بهداشت، اضافه کرد: اگر به آن قانونی که نوشتیم به درستی عمل میشد، شاهد چنین مشکلاتی نبودیم، حل این مشکل نیازمند جلسهای جداگانه با فارغالتحصیلان و دانشجویان این رشته است .