به گزارش ایرنا محمدرضا پورابراهیمی روز پنجشنبه در سی و هشتمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کرمان افزود: صادرکننده نمی تواند بر اساس نرخ ارز ثانویه صادرات داشته باشد بلکه باید این نرخ ثابت باشد و نرخ ارز ثانویه از نظر ما قابل قبول نیست و بانک مرکزی باید آن را جمع کند و نرخ ارز ثانویه شناور باشد.
وی با بیان اینکه آمریکا بعد از ۱۳ آبان خیلی تلاش کرد شوک ارزی به اقتصاد ایران وارد کند اما نتواست و ما بزودی شاهد تقویت ارزش پول ملی خواهیم بود خاطرنشان کرد: پیش بینی این است؛ روند کاهش ارزش دلار در هفته آینده استمرار داشته باشد و تحلیل اقتصادی که در این زمینه بود، محقق شد.
پورابراهیمی از تشکیل جلسه شورای ملی در هفته آینده خبر داد و افزود: استان کرمان نقش ویژه ای را شورای گفت و گو ایفا می کند و می توان پیشنهادات و نقاط قوت و ضعف صادرات را به شورا ارائه کرد.
وی با بیان اینکه ویرایش بند ‘واو’ تبصره ۱۶ بودجه سال جاری در کمیسیون تلفیق، جامع نبود و پیش نویس اصلاحی آن به دلایلی با تاخیر روبرو شد افزود: اصلاحیه این بند هفته آینده در صحن علنی مجلس مطرح و در بودجه سال ۹۸ نیز آورده می شود.
پورابراهیمی ادامه داد: با اصلاحیه این بند حجم زیادی از مشکلات فعالان اقتصادی و مطالبات قابل وصول برای بانک ها حل می شود.
وی با بیان اینکه کرمان یکی از استان های مهم صادراتی کشور است بیان داشت: کرمان جایگاه ویژه ای در صادرات کشور به خود اختصاص داده که حل مشکلاتی کلان اقتصادی از قبیل موضوعات پیمان سپاری ارزی و دیگر مباحث صادرات در این حوزه ضروری است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صدور بخشنامه های متعدد در حوزه صادرات از اشکالات وارده به دولت و بانک مرکزی است گفت: این امر تنظیمات صادرات را به هم ریخته است و دولت باید جلوی صادرات بی رویه بخشنامه ها را بگیرد که اثر آن در بخش های مختلف مشخص است.
پورابراهیمی افزود: بخش عمده صادرات ما بر عهده نهادهای عمومی غیر دولتی است که مسئولان آنها منصوب به دولت هستند و دولت باید با مدیران این مجموعه ها که تخلف صادراتی دارند و صادرات کلان نیز با آنها است؛ برخورد کند نه اینکه یک صادرکننده معمولی را تحت فشار قرار دهد.