جامعه ایرانی– درحالیکه فشار افکار عمومی در روزهای گذشته موجب شد سردار فیروزآبادی، ویلای تصرفی خود در لواسان را پس بدهد، افشاگری درباره مالکیت طولانی سایر مقامات حکومت بر خانههای گرانقیمت افزایشیافته است و حالا قرعه به نام علیاکبر ولایتی افتاده است.
ماجرا ازآنجا آغاز شد که یاشار سلطانی، روزنامهنگار، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «اگر مشاغل متعدد داخلی و خارجی دکتر ولایتی فرصت میدهد؛ مناسب است ایشان در مورد منزل وسیع خود که در حریم امنیتی کاخ سعدآباد قرار دارد نیز توضیح دهد که این ملک متعلق به چه کسی بوده و چگونه به ایشان رسیده است؟»
در حالی در این توییت این کاربر خواستار ارائه توضیح علیاکبر ولایتی شده که ابتدا کنایهای به مشاغل متعدد او نیز زده شد. ولایتی با ٧٢ سال سن ٣٧ مسئولیت همزمان را بر عهده دارد.
رئیس هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، عضو هیئتمدیره نظام پزشکی تهران (از۳ مهرماه ۱۳۷۰)، عضو شورای عالی سیاستگذاری دائرهالمعارف دفاع مقدس، عضو پیوسته منتخب فرهنگستان علوم پزشکی ایران (از سال ۱۳۶۹)، عضو هیئتامنای بنیاد دائرهالمعارف اسلامی برای سه دوره، عضو هیئتامنای دانشگاه علوم پزشکی تهران (از سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۷۷)، عضو هیئتامنای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (از سال ۱۳۷۰ تاکنون)، رئیس بیمارستان مسیح دانشوری (از سال ۱۳۷۰ تاکنون)،عضو شورای عالی انستیتو تحقیقاتی سل و بیماریهای ریوی کشور (از سال ۱۳۷۱)، رئیس هیئت تحریریه مجله پزشکی جمهوری اسلامی ایران، رئیس هیئتمدیره انجمن متخصصین بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (از سال ۱۳۷۱)، رئیس شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان ایران(از سال ۱۳۷۱)، رئیس گروه اسلام معاصر ـ بنیاد دائرهالمعارف اسلامی (از سال۱۳۷۷) و… ازجمله مشاغل همزمان ولایتی است
این در حالی است که اصل ۱۴۱ قانون اساسی برای افرادی که در قوه مجریه فعالیت میکنند حضور در بسیاری از مشاغل را ممنوع کرده است. این اصل قانونی میگوید: «رئیسجمهور، معاونان رئیسجمهور، وزیران و کارمندان دولت نمیتوانند بیش از یک شغل دولتی داشته باشند و داشتن هر نوع شغل دیگر در مؤسساتی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت یا مؤسسات عمومی است و نمایندگی مجلس شورای اسلامی و وکالت دادگستری و مشاوره حقوقی و نیز ریاست و مدیریت عامل یا عضویت در هیئتمدیره انواع مختلف شرکتهای خصوصی، جز شرکتهای تعاونی ادارات و مؤسسات برای آنان ممنوع است.»
پس از طرح مسئله درباره ویلای ولایتی موجی با هشتک #مطالبه_کنیم به راه افتاد تا درباره این ویلا هم تعیین تکلیف شود که یا او توضیحی قانعکننده ارائه کند و یا به ماجرای سرلشکر فیروزآبادی که مجبور به تخلیه ولایی تصرفی شد دچار شود.
در همین رابطه رئیس هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی توضیحاتی درباره شایعاتی که اخیراً درباره ویلای ۱۰۰۰ متری منتسب به وی در فضای مجازی منتشرشده، ارائه کرد.
این توضیح آمده است ولایتی در سال ۹۵ و در گفتگو با هفتهنامه پنجره بهطور مبسوط به این موضوع پرداخته بود.
ولایتی در این مصاحبه گفته بود: سال۵۳ یک روز مؤجر ما بلایی سرما آورد که من مصمم شدم به هر قیمت که شده، یکخانه بخرم. بالاخره ما سه نفر شدیم. باکسی که زمینی داشت شریک شدیم و یک ساختمان دوطبقه درست کردیم.
وی ادامه میدهد: سال ۶۰یا ۶۱ بنده مطبم را فروختم. چون انفجارها و ترورهای منافقین پیشآمده بود و دیگر نمیتوانستیم به مطب برویم. یکخانه کلنگی در تجریش خریدم. برای این خانه کلنگی، یکمیلیون تومان از آقای عسگراولادی وام گرفتم و بههرحال خانهای ساختیم.
ولایتی در ادامه توضیحات خود پیرامون منزلش چنین میگوید: آقای دعاگو که الان امامجمعه شمیرانات است، آن زمان رئیس کمیته بود. به من گفت خانه شما امنیت ندارد و مصلحت نیست شما اینجا باشید. گفتیم کجا برویم؟ کاخ سعدآباد شده بود محل کمیته. خانهای نزدیک به کمیته وجود داشت که متعلق به بنیاد شهید بود. من با آقای کروبی وارد مذاکره شدم که این خانه را با خانه قبلی معاوضه کند. آمدند خانه را ارزیابی کردند ۳۶میلیون تومان و خانه بنیاد شهید را ارزیابی کردند ۵۱ میلیون تومان.
وی این ارزیابی را سال ۷۰ – ۷۱ عنوان میکند و در پاسخ به این سؤال که آیا با چنین معاوضهای مشکل امنیتی برطرف میشد میگوید: بله، ۱۵میلیون تومان ما باید سر میدادیم. مدت طولانی باید ماهی۷۰۰هزار تومان میدادیم.
رئیس هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا میدانید حالا قیمت خانهتان چقدر شده است؟میگوید: صبر کنید، عرض کنم. خانهای که گرفتیم ۱۰۰۰متر بود. ۲۲۴متر از این خانه را حسینیه کردیم. اخیراً که دیدم این حسینیه احتیاج به توسعه دارد، ۲۰۰متر دیگرش را هم وقف کردیم. پس، از ۱۰۰۰متر ۶۰۰متر برای ما مانده است. در دوطبقه بالا ۴تا از فرزندانمان که ازدواج هم کردهاند زندگی میکنند. ما هم که پایین مینشینیم، پس در این ۶۰۰ متر ۵ خانواده زندگی میکنند.
ایرانی
شنبه ۰۲ تیر ۱۳۹۷ در ۱۶:۲۲
منم حرفهاتو باور کردم نامه هاتو باور کردم
واسه عشقت عزیزم یه چاره کردم
خخخخخخخخخ امان از دست قدرت و ثروت
كوروش
شنبه ۰۲ تیر ۱۳۹۷ در ۲۱:۴۰
در زمان جنگ که جوانان ملت شهید می شدند و شهرها بمباران و اقتصاد جنگ حاکم بود چطور یک نفر مسیول توان ساخت خانهای در بهترین نقطه شهر تهران را داشته مگر با سو استفاده از رانت ها ی کالا های دولتی مانند سیمان و اهن ارزان و غیره
مجک
دوشنبه ۰۹ مهر ۱۳۹۷ در ۱۵:۱۵
واقعا دلم برای ولایتی سوخت. بیچاره مجبور سال های زیادی از یک ویلای بزرگ نگهداری کنه. خوش به حال ما که مستاجریم.