معصومه ابتکار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به حضور زنان در ورزشگاهها، اظهار کرد: این موضوع یک شیوهنامه دارد که در حال دنبال شدن است و امیدواریم اجرایی شود و مناسبسازی ورزشگاهها برای حضور بانوان صورت گیرد.
وی افزود: در مسابقات جام جهانی فوتبال در سال جاری شاهد حضور خانمها در استادیوم آزادی برای تماشای بازیها بودیم و هیچ مشکل خاصی نیز پیش نیامد و نیروی انتظامی هم همکاری بسیار مطلوبی داشت و به نظرم بخش مهمی از مسائل حل شده است و به نظر نمیرسد که مشکلی وجود داشته باشد.
ابتکار ادامه داد: بانوان در سطح مسابقات دیگر نیز همچون والیبال، حاضر شدند و مسئله خاصی نبوده و فکر میکنیم که حضور خانمها در ورزشگاهها به سالمسازی محیطهای ورزشی و رعایت اخلاق بیشتر کمک کند. انتظار داریم که هواداران اخلاق را رعایت کنند و برای سالمسازی فضای ورزشگاهها به منظور حضور زنان تلاش کنند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: تیمهای بزرگ ورزشی دارای گروههای هواداری و تشکل هواداران هستند که این تشکلها باید هوای خانمها را بیشتر داشته باشند.
وی با اشاره به وجود ورزشکاران زن مدالآور در کشور، گفت: در بازیهای آسیایی جاکارتا، ۳۰ درصد از هیات اعزامی به جاکارتا را زنان تشکیل دادند و ۳۰ درصد از مدالها را نیز آنها به دست آوردند، بنابراین نقش خانمها در ورزش را چه به عنوان هوادار و چه به عنوان ورزشکار، نمیشود انکار کرد.
ابتکار تاکید کرد: باید حتما نقش خانمها را در ورزش در قالب موازین شرعی و در چارچوب قوانین و مقرراتی ببینیم که در این امر شکی نیست و خوشبختانه با تدابیر فدراسیونها، کمیته المپیک و وزارت ورزش و جوانان، تحولات خوبی در این زمینه در حال رخ دادن است و امید است با اجرای شیوهنامه، حضور خانمهای علاقمند به تماشای مسابقات ورزشی را در ورزشگاهها شاهد باشیم.
وی در خصوص اینکه با اجرای شیوهنامه، بُعد فرهنگی حضور زنان در ورزشگاه برطرف میشود؟ گفت: این امر زمانبر است و باید تلاش کنیم زیرا جهتگیری دولت به سوی حضور زنان در ورزشگاه است و دستور صریح رئیس جمهور بوده که بسیار امیدواریم با کمک هواداران، فضایی ایجاد شود که خانوادهها برای تماشای مسابقات ورزشی در ورزشگاه حاضر شوند.