ارتباط با ما در

معرفی ۵ غذای خوشمزه و ارزان برای شام

وقتی نوبت به شام می‌رسد، پرخوری یا خوردن بیش از اندازه غذاهای نامناسب می‌تواند باعث بی خوابی و یا کاهش کیفیت خواب شود.

منتشر شده

وقتی نوبت به شام می‌رسد، پرخوری یا خوردن بیش از اندازه غذاهای نامناسب می‌تواند باعث بی خوابی و یا کاهش کیفیت خواب شود. از طرفی نخوردن شام هم می‌تواند شما را به خوردن انواع اسنک‌ها و هله هوله‌های سوق دهد که در نهایت باعث چاقی و بروز بیماری‌های مختلف می‌شود. بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید خوردن غذای خوشمزه و ارزان برای شام است. البته این ارزان بودن این غذاها در تهیه‌شان هرگز به معنی بی کیفیت بودن آن نیست.  دیگر لازم نیست برای آموزش آشپزی به وب سایت ‌های مختلف سر بزنید. با ما همراه باشید.

 

عدسی، غذایی پر فیبر و مقوی

همه ما از زبان مادران خود شندیده‌ایم که خوردن عدس باعث افزایش سوی چشم می‌شود! بله درست است اما هدف ما از معرفی عدسی این مورد نبوده است، ما می‌خواهیم یک غذای ساده و ارزان قیمت را به شما معرفی کنیم تا از خوردن آن هم لذت ببرید و هم مواد مفید را وارد بدن‌تان کنید. طرز تهیه عدسی را در ادامه به شما آموزش خواهیم داد. (این طرز تهیه برای ۴ نفر مناسب است)

مواد لازم

  • دو و نیم پیمانه عدس
  • یک عدد پیاز
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • یک عدد سیب زمینی
  • دو  قاشق غذاخوری روغن
  • نمک، فلفل و زردچوبه

دستور العمل‌

بعد از شستن عدس‌ها روی آن‌ها آب بریزید و بگذارید برای چند ساعت خیس بخورند. درون قابلمه مقداری روغن بریزید. پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید.

بعد از اینکه پیازها طلایی شدند زرد چوبه و فلفل و نمک را اضافه کنید و برای ۲ الی ۳ دقیقه دیگر تفت بدهید و بعد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. استفاده از رب گوجه فرنگی در دستور پخت عدسی اختیاری است.

در این مرحله عدس‌هایی که خیس شده بودند را به محتویات قابلمه اضافه کنید و روی عدس‌ها ۶ الی ۷ پیمانه آب بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.

بعد از به جوش آمد آب شعله گاز را کم کنید و بگذارید عدس‌ها برای نیم ساعت بپزند. در این مرحله سیب زمینی‌های نگینی خرد شده را نیز به عدس اضافه کنید و اجازه دهید برای نیم ساعت دیگر مواد با شعله متوسط بپزند. بعد از پخت کامل عدس‌ها، عدسی را در کاسه‌ای ریخته با کمی پیازداغ تزئین کنید.

کوکو سبزی، غذای ساده و سریع

کوکو سبزی هم می‌تواند به صورت یک غذای سنتی سرو شود و هم به صورت یک ساندویچ! اون روزهایی که هنوز اینقدر ساندویچ رنگارنگ به بازار نیامده بود، در هر ساندویچی می‌توانستیم این غذا را در منو ببنیم. در ادامه قصد داریم طرز تهیه کوکو سبزی را آموزش دهیم. (این طرز تهیه برای ۴ نفر مناسب است)

مواد لازم

  • چهارصد  گرم سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز، شوید)
  • دو  عدد تخم مرغ
  • کمی سیر رنده شده
  • نمک، فلفل و زردچوبه
  • یک  قاشق غذاخوری آرد
  • روغن

دستور العمل‌

برای آماده کردن چاشنی‌ کوکوی سبزی، ۱ قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه روی شعله ملایم حرارت دهید. تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف مخلوط کن بزرگ بشکنید. ادویه، نمک، فلفل، و زردچوبه را اضافه کنید. با چنگال کمی آن را هم بزنید. سیر، آرد و سبزیجات را به آن اضافه کنید. مخلوط را با چنگال خوب هم بزنید.

کمی روغن را در یک تابه روی شعله ملایم حرارت دهید. مخلوط آماده شده را در آن ریخته و در قابلمه را بگذارید تا به خوبی برشته شود (حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه). کوکو را برگردانده و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دیگر حرارت دهید تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود. حالا کوکوی شما آماده است.

غذای خوشمزه و ارزان برای شام

پوره سیب زمینی، ساده اما خوشمزه

پوره سیب زمینی همانطور که از نامش پیداست با سیب زمینی پوره شده درست می‌شود. از شیر، کره و نمک و فلفل نیز معمولا در طرز تهیه پوره سیب زمینی استفاده می‌شود. این غذا بسیار سریع تهیه می‌شود و ارزان هم تهیه می‌شود. طرز تهیه پوره سیب زمینی را در ادامه آموزش خواهیم داد. (این طرز تهیه برای ۳ نفر مناسب است)

مواد لازم

  • سه عدد سیب زمینی
  • کره به مقدار لازم
  • یک پیمانه شیر
  • نمک و فلفل و ادویه

دستور العمل‌

سیب زمینی‌ها را با کمی آب بپزید و بعد از پختن پوست آن‌ها را جدا کنید.  سیب زمینی را با پوره ساز پوره کنید.  کره آب شده را به پوره سیب زمینی اضافه کنید و هم بزنید تا به طور کامل به خورد سیب زمینی برود. مقدار کره‌ای که به سیب زمینی اضافه می‌کنید بر اساس ذائقه شما می‌تواند کم و زیاد شود.  در این مرحله نمک و فلفل و ادویه‌های دلخواه خود را اضافه کنید و مخلوط کنید.

در مرحله آخر شیر گرم را کم کم به پوره اضافه کنید، چون به خاطر نوع سیب زمینی مقدار شیری که لازم است به آن اضافه کنید کم و زیاد می‌شود.  بعد از اینکه بافت پوره نرم و کرمی شد می‌توانید آن را با تکه‌ای کره و جعفری خرد شده تازه تزیین کنید.

کشک بادمجان، پیش غذای فوق‌العاده

اگر شما هم مثل من اهل استان‌های کویری باشید حتما به اهمیت کشک پی برده‌اید. بهترین غذاهایی که در طول زندگی‌ام خوردم از کشک درست شده‌اند و یا در آن‌ها از کشک استفاده شده است. امروز از کشک بادمجان صحبت می‌کنم که من به عنوان یک غذا و بسیاری به عنوان پیش غذا می‌شناسند. (این طرز تهیه برای ۴ نفر مناسب است)

مواد لازم

  • شش تا هشت عدد بادمجان متوسط
  • یک تا دو پیمانه کشک
  • سه قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • یک  قاشق غذاخوری سیر داغ
  • روغن به مقدار لازم
  • یک  قاشق مرباخوری نعناع خشک
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدا لازم

دستور العمل‌

بادمجان‌ها را شسته و پوست آن‌ها را بدون جدا کردن کلاهک و دم از وسط برش دهید و نمک بزنید. به بادمجان‌ها نمک زده و در آبکش بگذارید. بعد از نیم ساعت دوباره آ‌ها را شسته و خشک کرده و سرخ کنید. بعد از طلایی شدن آن‌ها را روی توری یا دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن بادمجان گرفته شود.

در یک تابه یک قاشق روغن به همراه زردچوبه بریزید و بعد از اینکه داغ شد، ۲ قاشق پیاز داغ اضافه کنید. بادمجان‌ها را با یک لیوان آب و کمی نمک روی پیاز بچینید و درب ظرف را بگذارید تا بادمجان بپزد اما له نشود. سپس بادمجان را در دیس چیده و روی آن را کشک، نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین بریزید.

هات داگ، ساندویچی ساده

یکی از انواع ساندویچ است که در نقاط مختلف جهان تهیه و مصرف می‌شود، اما بیشترین شهرت و استفاده از این ساندویچ در ایالات متحده است. اگر خیلی دنبال خوردن غذاهای خوشمزه ایرانی برای شام نیستید می‌توانید این غذا با سوسیس را امتحان کنید.  (این طرز تهیه برای ۳ نفر مناسب است)

مواد لازم

  • سه  عدد هات داگ
  • سه عدد نان هات داگ
  • روغن یا کره برای سرخ کردن
  • سس خردل
  • سس کچاپ
  • دو  قاشق غذاخوری پیاز نگینی خرد شده
  • پنیر چدار ورقه ای

دستور العمل‌

روی هات‌ داگ‌ها را با چاقو یک شکاف ایجاد کنید به طوری که نصف نشوند.  درون ماهیتابه کمی روغن یا کره بریزید و بگذارید هات‌ داگ ها کاملا سرخ شوند.  یک برش روی نان هات داگ بزنید و کمی سس داخل نان بریزید.  داخل هر تکه نان یک عدد هات داگ سرخ شده قرار دهید و روی آن سس خردل و کچاپ و پیاز نگینی شده بریزید و سرو کنید.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.