تامین آب گرم مصرفی هر منزل، بسته به شرایط ساختمان میتواند یکی از تجهیزات گرمایشی رایج مانند آبگرمکنها، موتورخانه یا پکیجها باشد. یکی از رایجترین مشکلاتی که به دفعات برای همه ساختمان ها رخ میدهد، گرم و سرد شدن آب گرم مصرفی است، موضوعی که وقتی زیر دوش آب گرم هستید اهمیت بیشتری پیدا میکند. شاید در فصل گرم تابستان چشمپوشی از آن ساده باشد و با آب سرد به راحتی دوش بگیرید؛ اما در فصل زمستان بسیار آزاردهنده است و حتی ممکن است به سرماخوردگی شما منجر شود. در ادامه این مطلب به دلایلی که موجب سرد و گرم شدن آب میشود بیشتر میپردازیم:
دلایل سرد شدن آب حمام در آبگرمکنها
از مواردی که در آبگرمکن ها میتواند منجر به سرد و گرم شدن آب می شوند میتوان به دلایل زیر اشاره کرد:
- کم شدن فشار آب ورودی به آبگرمکن
- رسوب کردن لولهها
- نشتی آب از زیر آبگرمکن
- ایراد در مشعل
- خرابی دودکش
برای رفع مشکل ابتدا وضعیت فشار آب را بررسی کنید، اگر آب منزل به کلی فشار مناسبی ندارد احتمالا پمپ آب مشکل دارد. در صورتیکه دانش نسبی فنی دارید، میتوانید بررسی وضعیت دودکش و نشتی آب از زیر آبگرمکن را خودتان انجام دهید؛ ولی اگر مشکل برطرف نشود لازم است با سرویسکار تماس بگیرید تا سایر دلایل به وجود آمدن این ایراد بررسی شود. یکی از مهمترین دلایل خرابیهای آبگرمکن، بیتوجهی به سرویس سالانه آبگرمکن است که مشکلات متعددی را به وجود میآورد.
موتورخانه سالم است ولی آب گرم برای استفاده نداریم
موتورخانه هم مانند آبگرمکن نیاز به سرویس دورهای دارد. در این سرویس باید کارکرد درست دستگاه بررسی شده و در صورت خرابی، مشکل برطرف شود. یکی از متداولترین مشکلاتی که ممکن است در استفاده از موتورخانه با آن روبهرو شوید، گرم نشدن یا گرم و سرد شدن آب مصرفی است. در مواجهه با این مشکل ممکن است رادیاتورها مشکلی نداشته باشند و کاملا گرم باشند و فقط آب گرم ظرفشویی و حمام ایراد داشته باشد. در این قسمت مهمترین دلایل به وجود آمدن این مشکل بررسی میشوند:
- کم بودن آب در دیگ موتورخانه
- رسوب کردن دیگ بخار
- رسوب کردن لولههای آب گرم
- قطع و وصل شدن برق موتورخانه
- ایراد در ترموستات
- خاموش شدن پیلوت
- قطع و وصل شدن آب ورودی به دیگ
مشکلات موتورخانه بسیار فنی هستند و برای رفع آنها نیاز به مهارت و ابزار مخصوص دارد، باید توسط تعمیرکار تاسیساتی انجام شود.
چرا پکیج دائم آب را گرم و سرد میکند
اگر شما از کاربرانی هستید که به دلیل مزایای بالای پکیجها از آنها برای گرم کردن فضا و آب مصرفی استفاده میکنید، ممکن است با این مشکل مواجه شوید. فرقی ندارد که پکیج دیواری شما از چه برندی است، حجم آن چقدر است و برای چه مکانی از آن استفاده میکنید. پکیج دستگاه پرمصرفی است و تقریبا در تمام فصول سال از آن استفاده میشود. در ماههای گرم سال برای تولید آب گرم مصرفی و در فصول سرد برای گرمایش رادیاتور و شوفاژ و گرم کردن محیط از پکیج استفاده میشود. این استفاده مداوم باعث میشود که به مرور عمر پکیج دیواری کوتاهتر شود و بیشتر به سرویس و تعمیر پکیج نیاز داشته باشد. همچنین وجود رسوبات و مواد معدنی محلول در آب باعث ایجاد رسوبات در سیستم لوله کشی پکیج میشود و کم کم دستگاه را از کار خواهد انداخت. برای نگهداری صحیح و طولانی مدت از این دستگاه باید به صورت دورهای پکیج را سرویس کنید. پکیج هم مانند وسایل دیگر نیاز به سرویس دوره ای دارد و اگر این موضوع به موقع انجام نشود خرابیهای پی در پی به وجود میآورد. برای جلوگیری از خرابی پکیج حتما سرویس پکیج را به افراد کار بلد بسپارید. رایجترین دلایلی که باعث گرم و سرد شدن آب مصرفی پکیج میشوند، عبارتند از:
- فشار کم آب ورودی به پکیج
- رسوب در مبدلها
- رسوب در لولههای آب مصرفی
- خرابی سنسور NTC
- ضعیف بودن پمپ پکیج
- ایراد در فلوسوئیچ
- خرابی مشعل
- خرابی پرشر یا سنسور فن
بعضی از موارد اعلام شده بالا مانند چک کردن فشار آب و رسوب گیری لولههای پکیج و هواگیری و تنظیم فشار پکیج میتواند توسط خود شما انجام شود. توصیه میکنیم اگر فردی دست به آچار و آشنا به پکیج نیستید، به هیچ وجه خودتان به پکیج دست نزنید و از خدمات تعمیر پکیج در محل استفاده کنید تا تعمیرات پکیج شما حرفهای انجام شود.
در پایان توصیه میکنیم سرویس وسایل مختلف از جمله تجهیزات گرمایشی منزل را جدی بگیرید. بهتر است این کار را در پایان هر سال انجام دهید تا با خیالی آسوده یکسال دیگر را بی دردسر مشکلات پکیج بگذرانید. در غیر اینصورت بی توجهی و رسیدگی نکردن به لوازم منزل، شما را متحمل بار هزینههای مالی ناخواسته که قابل پیشگیری بودند، میکند.