به گزارش جامعه ایرانی؛ سفر چند اینفلوئنسر اینستاگرام و توئیتری که از کشورهای ترکیه، روسیه، ایتالیا، اوکراین، هند و چین به ایران سفر کرده بودند رو به اتمام است.
بعد از فروکش کردن حاشیههای بهوجود آمده در شبکههای اجتماعی بر سر پروژه فم تریپ و دعوت اینفلوئنسرهای خارجی توسط هدی رستمی به ایران، حالا خبرگزاری ایلنا در یک گزارش مفصل بررسی کرده که هر کدام از این افراد درباره ایران برای مخاطبانشان چه نوشتند.
گزیده روایت این اشخاص مشهور خارجی از سفر به ایران را در ادامه مرور میکنیم. همه از جاذبههای دیدنی تهران، کاشان و اصفهان با لحن ستایشآمیزی نوشتند و ایران را یک کشور جادویی توصیف کردند با مردم مهماننواز و غذاهای خوشمزه.
۱. اریکا (ERIKA SANTOS)
اریکا (ERIKA SANTOS) یکی از دعوتشدگان به پروژه فم تریپ ایران بود که با ۱.۳ میلیون فالوئر در یکی از پیجهای اینستاگرام خود و ۶۶۰ هزار فالوئر در پیج دیگر، محتوای سفر و فشن تولید میکند. بیشتر مخاطبان او از برزیل، ایران، آمریکا و فرانسه هستند.
او در یکی از نخستین پستهای خود در اینستاگرام نوشته: “من از اینکه نماینده برزیل در این سفر شگفتانگیز هستم، بسیار خوشحالم و افتخار میکنم.
باید بگویم که اولین تأثیر مهم بر من، مهماننوازی مردم ایران بود چرا که بیش از ۱۰۰۰ پیام دریافت کردم که در آنها عنوان شده بود: خوش آمدید و ما شما را دوست داریم. بسیاری از پیامها سرشار از عشق، محبت و سپاسگزاری بود و من از همه سپاسگزارم و امیدوارم بتوانم نشان دهم کشور ایران چقدر شگفتانگیز است. ”
۲. آرتم (ARTEM SHESTAKOV)
آرتم (ARTEM SHESTAKOV) اهل کشور اوکراین علاوه بر آنکه اینفلوئنسر سفر است، بیزینسمن و متخصص سوشال میدیا هم هست. “آرتم” در اینستاگرامش حدود ۱.۱ میلیون فالوئر دارد که بیشتر آنها از روسیه، آمریکا، ترکیه و ایران هستند.
او با رسیدن به اصفهان نوشت: “در اصفهان بیشتر از همه، میدان نقش جهان را دوست داشتم… در پیادهروی که در اصفهان داشتیم از چندین مسجد، مغازههای قدیمی و میدان اصلی شهر بازدید کردیم. شهر قدیمی بسیار زیبا با افرادی بسیار دوستانه است. همچنین از سطح تحصیلات مردم ایران تعجب کردم. احساس میکنم که آموزش و پرورش در این کشور ارزش دارد.
جوانان به دنبال دانش هستند. افراد بسیاری هستند که انگلیسی را میدانند و از هر فرصتی برای تمرین استفاده میکنند. به طور کلی آنها دوست دارند مطالعه کنند. ”
۳. ونسا (VANESSA)
ونسا (VANESSA) فشن ولاگر (ویدئو بلاگر) ایتالیایی با حدود ۱۸۶ هزار نفر فالوئر در اینستاگرام است. ویدئوهای آموزشی فشن و زیبایی ونسا در یوتیوب بیش از ۴۷ میلیون بار مشاهده شده.
“ونسا” با برندهای Hermes L’Oreal و برندهای معروف لباس مشارکت دارد. اکثر مخاطبان ونسا از ایتالیا و آمریکا با علایقی مثل زیبایی، فشن و توریسم هستند. او با انتشار عکسی از خود در اصفهان به یک جمله قدیمی اشاره کرد و نوشت: “غوطهور در رنگها، رایحهها و عطر و طعمهای این سرزمین شگفتانگیز ایران هستم.
چیزی که بیش از همه مرا تحت تأثیر قرار داد، مهماننوازی و صمیمیت باورنکردنی ایرانیان، چه آنلاین و چه آفلاین بود. با استقبالهای جدید به سبک ایرانی روبهرو شدیم و بسیار خوشحال هستم که به ایران سفر کردم. ”
۴. اکاترینا (Ekaterina Mishchenkova)
اکاترینا (Ekaterina Mishchenkova) عکاس و هنرمند روس با بیش از ۱.۳ میلیون مخاطب در دو پیج اینستاگرام است. او برنده جوایز عکاسی زیادی شده، با ۱۰ موزه و ۱۲ هتل کار کرده و کشورهای زیادی از جمله آلمان، ایتالیا، سوئد، یونان و ترکیه برای پروژههای توریستی با او به عنوان عکاس همکاری کردهاند. اکاترینا عضو ” The Union of Art Photographers” و سهامدار برند دوربین “Leica” است.
این عکاس روس در بدو ورود به تهران از برج آزادی دیدن کرد و نوشت: “دروازه ورود به تهران نامی نمادین برای برج آزادی است که با آن بازدید خود را از پایتخت ایران شروع کردیم. در اینجا بود که قدیمیترین تمدن جهان به دنیا آمد. جایی که میراث فرهنگی آن با دقت توسط افراد حفظ میشود. افرادی که مهماننوازی آنها غافلگیرکننده است.
ایران یک افسانه واقعی از شرق است. جایی که در آن معماری و سنتهای باستانی بهطور شگفتآور با مدرنیته در هم تنیده شدهاند. کاخ گلستان یا کاخ باغ گل رز از نخستین مکانهایی بود که در پایتخت از آنها بازدید کردیم. ” او درباره زیباییهای کاشان هم یک پست منتشر کرده است.
۵. محمت (Mehmet Kirali)
محمت (Mehmet Kirali) عکاس معروف ترکیه است و نوع “عکاسی در سفر” او باعث جذب ۱.۲ میلیون فالوئر در اینستاگرام شده که بیشتر این فالوئرها از روسیه، گرجستان، ترکیه و آمریکا هستند. اسم “محمت” در لیست موفقترین و ثروتمندترین عکاسان جهان آمده و بیشتر مخاطبان محمت به مد، فشن، عکاسی و سفر علاقه دارند.
او هنگام سفر به ایران از آنچه میتوان به عنوان قرابت فرهنگی نام برد، متعجب شده بود چنانکه در پستی نوشت: “طی چند روز سفر در ایران دائم مواردی در ذهن من تکرار میشود. اینکه چقدر ما یکسان هستیم. یک کلام میتوانم بگویم که اصفهان شهری شگفتانگیز است!
در بسیاری از موارد وقتی سفر میکنم و وارد شهرها میشوم فقط برای آن است که عکاسی کنم، اما با ورود به اصفهان، حس و زیبایی شهر مرا جذب کرد و خواهان گرفتن عکسهای زیبا هستم… در راه رسیدن به شیراز، از پرسپولیس بازدید کردیم که در شهر غرق شدیم.
تصورم آن است که اوج دوران طلایی تمدن ایران در اینجاست. آنچه که در تخت جمشید و پرسپولیس تجربه کردم در لحظه و زمان را نمیتوان در قالب کلمات بیان کرد. این حس در کلمات نمیگنجد. ”
۶. الکسی (Alex Atmolex)
الکسی (Alex Atmolex) از کشور روسیه یکی دیگر از دعوت شدگان به پروژه فم تریپ ایران است. الکسی تابهحال عکسی از خود منتشر نکرده، اما با انتشار عکسهای “سفر” و “اینفلوئنسرها” توانسته ۴۷۷.۸ هزار مخاطب در اینستاگرام جذب کند که بیشتر آنها از آمریکا، ایتالیا، آلمان و فرانسه هستند.
او در نخستین روزهای سفر در ایران نوشت: “دیدن اصفهان به معنای دیدن نیمی از جهان است. این همان چیزی است که محلیها در گذشته میگفتند.
این مروارید ایران، دورههای پیدایش و سقوط بسیاری از پادشاهیها را در طول تاریخ غنی ایران به خود دیده و تاریخ آن را میشناسد، اما با این وجود، عرفان شرقی و جذابیت شگفتانگیز خود را حفظ کرده است. شاهکارهای معماری اصفهان نمونه بارز شخصیتهای برجسته ایران اسلامی است و در فهرست میراث جهانی نیز جای گرفته. ”
۷. چیلر (Chiler Geici)
چیلر (Chiler Geici) مدیر معروف یک سالن کنسرت در استانبول است. ۷۰۵ هزار دنبالکننده دارد که اکثر آنها ترک و آمریکایی هستند. دنبالکنندههای چیلر بیشتر به مد، فشن و سفر علاقه دارند. او در روزهای نخست سفر به ایران در پست اینستاگرام خود نوشت: “تاکنون تحت تأثیر مهربانی و خوشحالی مردم قرار گرفتهام.
میتوان ریشههای فرهنگ و هنر را در همه جا مشاهده کرد. ” چیلر همچنین در سفر به اصفهان نوشت: “اصفهان دقیقاً همانطور است که تصور میکردم. آرامش جادویی، مردم شگفتانگیز و جزئیات باورنکردنی دارد. دیدن ایران همچنان مرا متعجب میکند. ”
۸. آلینا (Alina Rudya)
آلینا (Alina Rudya) عکاس معروف اوکراینی که در آلمان زندگی میکند و عکسهایش در مجلههای معروفی مثل “Vogue” و “Spiegel” چاپ میشود. آلینا با برندهای معروف بنز، نیکون، سامسونگ و … همکاری داشته و ۶۵ هزار دنبالکننده دارد که اکثراً آمریکایی، اوکراینی و آلمانی هستند.
پیج کاری او هم علاقهمندان خاص خود را دارد. نمایشگاههای آلینا از عکسهایش در سفر بسیار پرطرفدار است. او که عکسهای متعددی از غذاهای ایرانی گذاشته، نوشت: “غذاهای ایرانی در سراسر جهان مشهور است.
هرچند من عکاس غذا نیستم، اما عاشق غذا هستم و تنوع طعمها، بوها و رنگهای مختلف مرا جذب میکند و برایم الهام بخش است… بهطور معمول ایران مقصد سفر و گردشگری برای شما نیست چرا که پیشداوری و پوشش رسانهای یکطرفه و با جهل محض در این خصوص وجود دارد. ”
۹. هار جیندر (Harjinder Singh Kukreja)
هار جیندر (Harjinder Singh Kukreja) بیزینسمن، فعال اجتماعی و رستوراندار معروف هندی است که در دنیای مجازی به سفرهای خانوادگیاش شناخته میشود. هار جیندر ۱.۶ میلیون دنبالکننده در توئیتر و بیش از ۱۰۰ هزار مخاطب در اینستاگرام دارد که اکثر آنها او را به خاطر سرگرمی، موسیقی و مد دنبال میکنند.
او که به ایران و البته تاریخ و غذاهای ایرانی بسیار علاقهمند است، در خصوص یکی از مراکز اقامتی که در آن حضور داشت، نوشت: “یک خانه تاریخی ۲۵۰ ساله را با استانداردهای یک خوابگاه پنج ستاره تصور کنید. این تنها در ایران ممکن است و یکی از قدیمیترین و زیباترین هتلهای تاریخی نه تنها در شهر کاشان بلکه در ایران نیز هتل بوتیک عامریهاست.
شگفتآوری این مجموعه نه تنها به دلیل حوضهای بزرگ و باغچههای آن است بلکه نکته جالب اینجاست که این مجموعه دارای پنج حیاط بزرگ است و شامل دو خانه تاریخی دیگر نیز میشود. شکوه و جلال بینظیر بنای تاریخی به همراه امکانات مدرن و خدمات عالی، سرای عامریها را به بهترین گزینه در بین هتلهای کاشان تبدیل کرده است. ”
هارجیندر همچنین در پست دیگری نوشت: “با گذشت هر روز، من ایران را بیشتر دوست دارم، فرهنگ، میراث و البته مردم شگفتانگیزی دارد. ممنونم که مرا در کشور جادویی خود میزبانی کردید! اصفهان بسیار شگفتانگیز است. این کشور به عنوان یک مقصد ماه عسل از پتانسیلهای بالایی برخوردار است. غذاهای اصفهان عالی است.
نقش جهان یک میراث جهانی و درمانی برای چشم و روح است… معتقد هستم دیدن مسجد صورتی در شیراز یکی از بهترین دلایل برای سفر همه گردشگران به ایران خواهد بود. من بعد از بازدید از مسجد نصیرالملک، که به مسجد صورتی نیز مشهور است، عاشق شیراز و ایران شدم. شیشههای رنگی گسترده در نمای آن و سایر عناصر سنتی موجود در طراحی، مسحورکننده است. ”