به گزارش جامعه ایرانی؛ برای نمایش بهار/تابستان ۲۰۲۰، این برند پاریسی مدلهایی را روی صحنه فرستاد که سرمهایی شبیه سرمهای موجود در بیمارستانها با خود حمل میکردند و روی دستانشان پانسمان داشتند
در عکسهای نمایش، یکی از مدلها پیراهنی به تن کرده است که روی آن نوشته شده «بیمار»، و هنگام راه رفتن روی صحنه، سرمی را با خود میکشد.
این شرکت طراح لباس، ویدیوهای نمایش را به همراه عکسی از نزدیک از کیسه سرمهای برچسبخورده با نام کیمهکیم، در اینستاگرام به اشتراک گذاشت که انتقاد مردم را نسبت به «بیسلیقگی» در استفاده از وسایل پزشکی و بیماری، به عنوان یک طرح مد، برانگیخت.
علاوه بر متهم شدن به «تواناییگرایی»، بعضی از کاربران گفتند که این شرکت نسبت به وضعیت و رنج مردمانی که به بیماری یا نارساییهای جسمانی دچار هستند، حساسیت لازم نشان نداده است.
کاربری نظر داد: «این چیست؟ مریض بودن بازیچه مد نیست».
دیگری نوشت: «این مد نیست. مریض بودن روی مد یا باحال نیست
شخص دیگری نظر داد: «این رفتار، اقدامی قابل سرزنش است و عمیقا نسبت به حال افرادی که با بیماری دست و پنجه نرم میکنند، بیتفاوت است».
سایران نیز تجارب خود را از بیماریهای مختلف به اشتراک گذشتند، تا اشکال این کار شرکت را در زیبا و پرزرق و برق جلوه دادن بیماری، عیان کنند.
شخصی نوشت: «به عنوان شخصی که از چند بیماری مزمن رنج میبرد، واقعا از این کار شما وحشتزدهام. شما واقعا نکته این قضیه را نفهمیدهاید. امیدوارم هیچ کس از این رفتار شما حمایت نکند».
گرچه این شرکت هنوز به انتقادها پاسخی علنی نداده است، به کامنتهای گذاشته شده در اینستاگرام با «قلبی مشکی» پاسخ داده است.
این انتقادات بعد از جنجالی مشابه بر سر اقدامی از جانب گوچی در هفته مد میلان مطرح شد. در آن اقدام، شرکت گوچی مجموعهای از لباسهای تنگپوش را به نمایش گذاشت. (تنگپوش لباسی است که بر تن مجرمان و بیماران روانی خطرناک میکنند و دستهای آنان را با آستین مخصوص آن از پشت میبندند)
آن شرکت که مجموعه بهار/تابستان ۲۰۲۰ خود را به نمایش گذاشته بود، مدلهایی را با لباسهای مورد استفاده در بیمارستانهای روانی، به روی صحنه فرستاد. عایشه تنجونز، مدل این برند در اعتراض به آن دستانش را بالا برد که روی آنها نوشته شده بود: «بیماری روانی، مد نیست».
در پستی در اینستاگرام، عایشه تنجونز توضیح داده است که طرح گوچی برای کسی که خود سابقا از بیماری روانی رنج برده است، «دردناک و بیعاطفه» است.
این مدل همچنین برند لوکس طراح لباس را متهم کرد که از مشکلات سلامت روانی به عنوان «ابزاری برای فروش لباس در جامعه سرمایهدار کنونی» سوءاستفاده میکند و لباسهای آن را «مبتذل، بدون خلاقیت و توهینآمیز» نامید.