تورج همتی افزود: تلف شدن هفت توله ببر باغ وحش مشهد در زمان تولد در خرداد ماه امسال اتفاقی است که نمی تواند غیر طبیعی باشد زیرا مرگ و میز نوزادان در زمان تولد در انسان نیز رخ می دهد اما با توجه به بالا بودن تعداد این تلفات بررسی های کارشناسی محیط زیست استان با جدیت انجام شد.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان داده است که از مجموع هفت توله ببر تلف شده مرگ تعدادی از آنها طبیعی و به سبب اثرات ناشی از زایمان ببر بوده است اما در مورد سه یا چهار توله هنوز ابهاماتی وجود دارد که از آن جمله می توان به سهل انگاری و برخورد نامتعارف با تولد این توله ها اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی گفت: با توجه به خصلت بچه کشی در ببرها جداسازی به موقع توله ها از مادر از نکاتی است که باید مورد توجه مالکان باغ وحش و نگهدارندگان حیوانات می بود که در این مورد احتمال سهل انگاری توسط عوامل باغ وحش مشهد وجود دارد.
همتی افزود: موضوع توسط کارشناسان حیات وحش این اداره کل همچنان با جدیت در دست بررسی است و نتایج تحقیقات به مراجع قضایی جهت پیگیری ارائه می شود.
وی تاکید کرد: مرگ سه تا چهار توله از هفت توله به نظر غیر طبیعی می رسد و پیش بینی می شود که با اقدام به موقع و کارشناسی امکان جلوگیری از مرگ آنها وجود داشته است بنا بر این این موضوع با توجه به ارزشمند بودن این گونه باید بررسی شود.
او با اشاره به فعال بودن دوربین های مدار بسته در باغ وحش مشهد افزود: چک کردن دوربین ها و تهیه گزارش از افراد حاضر در محل از اقداماتی است که در این زمینه در حال انجام است.
خرداد ماه امسال تعداد هفت توله ببر تازه متولد شده در باغ وحش مشهد تلف شدند که دامپزشک باغ وحش علت مرگ شش توله ببر را عفونت تنفسی و علت مرگ یک توله دیگر را حمله شدید مادر عنوان کرده است.
باغ وحش مشهد در سال ۱۳۳۹ در محدوده خواجه ربیع تاسیس و با ایجاد شرکت باغ وحش وکیل آباد در سال ۱۳۵۶ در ورودی پارک جنگلی وکیل آباد مستقر شد.
این مکان بزرگترین باغ وحش ایران است و بیشترین حیوانات و گونه های جانوری را دارد که از آن جمله می توان به شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانوران دیگر اشاره کرد.
هم اکنون ۱۰۷ گونه شامل ۶۴ گونه بومی و ۴۳ گونه غیربومی و ۶۸۰ نمونه جانوری شامل ۲۴۰ پستاندار، ۳۹۳ پرنده و ۴۷ خزنده و دوزیست در باغ وحش مشهد نگهداری می شود.