جلسه بررسی و امکان سنجی توسعه آرامستان در پایتخت با حضور گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران، اشراقی رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج، خال مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س)، آخوندی سرپرست اداره کل شهرسازی و طرحهای شهری، شکری سرپرست اداره کل حریم شهر تهران و مشاوران و نمایندگان بخشهای متولی تشکیل شد.
گلپایگانی در این جلسه پس از ارائه توضیحات معاون خدمات شهری و مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) گفت: مکان آرامستان در فرهنگ و زندگی مردم در شهرهای ایران جایگاه خاصی داشته است که با ساخت بهشت زهرا (س) در خارج از فضای شهر، این مفهوم دگرگون شده است، در تاریخ شهرهای ایران گورستان جزئی از فضای شهر بوده و هر محله برای خود گورستانی داشته است. امروزه باتوجه به الزامات زندگی در تهران و توجه به مسائل رفت و آمد و هویت محلههای شهر، نیاز به مطالعه عمیق و انتخاب گزینه یا گزینههای مناسب برای خاکسپاری در شهر تهران وجود دارد.
شمال، جنوب و شرق پایتخت؛ محل آرامستان های جدید پایتخت
وی در خصوص آخرین وضعیت و ظرفیت دفن اموات در بهشت زهرا (س) اظهار داشت: باتوجه به راهبردهای طرح جامع تهران و مصوبه شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر ضرورت مکان یابی برای توسعه آرامستان در پایتخت، مطالعاتی از سوی معاونتهای شهرسازی و معماری و خدمات شهری انجام شده است که بر این اساس مکانهای پیشنهادی جدید در شمال، جنوب و شرق پایتخت برای ساخت آرامستان جدید تهیه شده است.
وی افزود: در این خصوص توسعه اراضی بهشت زهرا (س) از طریق تملک، مطالعات مکان یابی و دفن چند گزینهای، ساخت آرامستان جدید در پیرامون بهشت زهرا (س) در کنار سایر گزینههای پیشنهادی ارائه شده است.
معاون شهردار تهران گفت: در توسعه فضای کنونی و ساخت آرامستان جدید باید تمامی پیوستهای شهرسازی اعم از اجتماعی، خدماتی، زیست محیطی، ترافیکی و سایر عوامل مد نظر قرار گیرد تا مشکلی در این زمینه پیش نیاید.
تا ۳ سال آینده مشکلی در زمینه دفن در بهشت زهرا نداریم
گلپایگانی در ادامه افزود: براین اساس کمیته راهبری مکان یابی آرامستان های جدید پایتخت با مشخص شدن اعضا تشکیل شده است تا پس از مطالعات کارشناسی، گزینههای مناسب به شورای اسلامی شهر ارائه و پس از تأیید جهت طی شدن مراحل قانونی به شورای برنامه ریزی استان تهران و شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارائه شود.
مدیرعامل سازمان بهشتزهرا (س) نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای جبران کمبود قبر در آرامستان بهشت زهرا (س) افزود: با تدابیر جدید مدیریت شهری تا ۳ سال آینده مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت و این امر از طریق تدابیر مدیریتی در داخل بهشت زهرا و همچنین زمینهای خودِ آرامستان حل خواهد شد.
آماده سازی ۲۵ هزار قبر برای زمانهای بحرانی
خال افزود: براین مبنا، باید برای آینده آرامستان جدید پایتخت، فکری اساسی شود و با مکان یابی جدید و توسعه زیر ساختها، شرایط برای دفن اموات آماده شود و تیم کارشناسی در حال مکانیابی آرامستان جدید شهر تهران است. چراکه ضوابط مکانیابی آرامستان به لحاظ شهرسازی، معماری، جنس خاک، دسترسیها، ترافیک و وزش باد نیاز به کار کارشناسی دارد.
وی گفت: یکی از نیازهای مدیریت بحران در شهرهای کشور، توجه به فضای آماده برای دفن در حجم بالا است، در مدیریت جدید شهرداری تهران آماده سازی ۲۵ هزار قبر در دستور کار سازمان بهشت زهرا (س) قرارگرفته و بخش قابل ملاحظهای از آن آماده شده است.