وی در توضیح پروسه معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی، گفت: معرفی وزیر یا وزیران به مجلس شورای اسلامی فرایندی دارد که در نهایت رییس جمهور شخصا فردی را برای وزارتخانهای معرفی کرده و با علم و اطلاع از تخصص و توانایی آن فرد و صلاحیتهای عمومی و شخصی اش به مجلس شورای اسلامی معرفی میکند. در این فرایند ممکن است مشورت هایی با نمایندگان در فراکسیون های مختلف و برخی از کنشگران سیاسی صورت گیرد.
امیری افزود: با توجه به این که کانال های معرفی افراد متعدد است طبیعتا ممکن است افراد مختلفی به رییس جمهور برای تصدی یک وزارتخانه معرفی شود اما این رییس جمهور است که باید به جمع بندی برای انتخاب یک فرد برسد، در این پروسه استعلام های قانونی نسبت به این افراد از دستگاه های ذی ربط نیز میشود.
معاون پارلمانی رییس جمهور با تاکید مجدد بر این که اشخاص معرفی شده به مجلس شورای اسلامی برای تصدی چهار وزارتخانه نتیجه بحثها، بررسیها و کارشناسیهای خیلی طولانی و مفصل است، گفت: از همان زمان که رییس جمهور به این نتیجه رسید که باید تغییراتی را در دولت ایجاد کند و بعد از آن نیز دو وزیر استیضاح شده و نتوانستند رای اعتماد را از مجلس بگیرند، پروسه انتخاب وزرا انجام شد و جمع بندی معرفی چهار وزیر به مجلس شورای اسلامی بود.
امیری خاطرنشان کرد: از ابتدای تشکیل دولت، اعضای کابینه به رییس جمهور اعلام کردند که در هر مقطع و شرایطی که تغییرات در دولت به نفع نظام و دولت بود و مطالبهای از ناحیه افکار عمومی شکل گرفت، رییس جمهور تغییرات لازم را اعمال کند. لذا معرفی چهار وزیر هم در راستای تعیین تکلیف دو وزارتخانه ای بود که با سرپرست اداره میشد و همچنین با توجه به تغییر شرایط امروز نسبت به یک سال گذشته انجام شد. طبیعتا دولت باید متناسب با تغییرات ایجاد شده تغییراتی را لحاظ میکرد.
معاون پارلمانی رییس جمهور در مورد زمان برگزاری رای اعتماد به وزرای پیشنهادی، گفت: طبق آییننامه بعد از اعلام وصول نامه معرفی وزیر و یا وزرای پیشنهادی مجلس باید ظرف یک هفته جلسه رای اعتماد را برگزار کند. قاعدتا باید یکشنبه هفته آینده این جلسه برگزار شود ولی هنوز هیات رییسه به ما روز برگزاری جلسه را اعلام نکرده است.
امیری درباره پیشبینیاش از رای مجلس شورای اسلامی به چهار وزیر پیشنهادی، با توجه به مخالفت برخی از نمایندگان در زمان قرائت این نامه با دو دو کردن، گفت: همان طور که برخی از نمایندگان در جلسه امروز به نشانه مخالفت “دو دو” میکردند تعدادی از نمایندگان نیز به نشانه موافقت “چهار چهار” میکردند. البته این حق نمایندگان است که نظرات خود را بیان کنند و در نهایت آنها هستند که به وزیر و یا وزرا رای اعتماد میدهند. تا یک هفته آینده نیز وزرای معرفی شده در کمیسیونها، فراکسیونها و مجامع نمایندگان حضور پیدا کرده و به سوالات و ابهامات پاسخ میدهند.
امیری تاکید کرد: بر این اساس نباید “دو دو” گفتن نمایندگان ملاک رای مجلس شورای اسلامی باشد. بسیار امیدواریم در یک هفته پیش رو گفتوگوهای سازنده و مفیدی با وزرا و نمایندگان صورت بگیرد و آنها به سوالات پاسخ دهند تا اگر ابهامی وجود دارد شفاف سازی شود. خیلی امیدواریم هفته آینده شاهد رای بالای نمایندگان به وزرای معرفی شده باشیم.