طراحی نقشه معماری را میتوان مهمترین گام در ساخت یک ساختمان در نظر گرفت. در طراحی پلان ساختمان، تمامی جزئیات مربوط به ساخت به سازنده ارائه میشود و بدون شک هر چه که یک نقشه بهینهتر باشد، نتیجه نهایی مطلوبتر خواهد بود. از طرفی دانش نقشه کشی همگام با سایر علوم در جوامع بشری برای بهتر کردن شرایط زندگی افراد پیشرفت داشته و میتوان شرایط خوب سازههای مختلف امروزی در جهان را مدیون دانش نقشه کشی دانست.
به همین واسطه در ادامه این نوشته از هانیکا قصد داریم به بررسی اینکه طراحی نقشه معماری چهطور کیفیت زندگی شهری را افزایش میدهد، و ضرورت وجود آن بپردازیم پس تا انتها با ما همراه باشید.
طراحی نقشه معماری چیست؟
پیش از بررسی تاثیرات نقشه معماری در کیفیت زندگی انسان، بهتر است بررسی کنیم که اصلا این نقشه چیست و چه اصول و جزئیاتی دارد؟ طراحی نقشه، چه معماری چه سازه و چه صنعتی یک دانش است که با اصول آکادمیک فراوانی همراه بوده و برای درک بهتر آن، فرد علاقهمند حتما باید به تحصیلات بپردازد در طراحی نقشه معماری سعی میشود تا جزئیات مختلف فضاهای داخلی و خارجی را به خوبی و با ابعاد مناسب و محاسبات دقیق ترسیم کرد تا نقشههای مربوط به کلیات تکمیل شوند. امروزه دیگر مانند گذشته میتوان یک نقشه یک ساختمان را به صورت تجربی و بدون اصول آکادمیک طراحی کرد. دانش نقشه کشی امروزه اصول بسیار گستردهای پیدا کرده است و با توجه به پیچیده شدن ساختمانها، نمیتوان بدون تخصص لازمه اقدام به طراحی نقشه معماری یا هر نوع نقشه دیگری کرد.
برخی از نکات مهم در طراحی نقشه معماری عبارتاند از:
- رعایت اصول اولیه
- در نظر گرفتن ابعاد واقعی
- توجه به زیبایی ظاهر عناصر
- چیدمان درست عناصر داخلی
- وجود فضای کافی برای اثاثیه
- انطباق نقشه معماری با نقشه سازه و نقشههای تاسیسات
- در نظر گرفتن شرایط ساختمان (اداری، تجاری، مسکونی و. .)
- انتخاب موقعیت مناسب برای پنجرهها برای دریافت نور مناسب
موارد مذکور تنها بخش کوچکی از نکات مهم در طراحی نقشه معماری بودند و بسیاری نکات دیگر وجود دارند که بخش زیادی از آنها نکات آکادمیک بوده و درک آنها نیازمند تخصص در حوزه نقشه کشی است.
طراحی نقشه معماری چطور کیفیت زندگی شهری را افزایش میدهد؟
اگر برای شما سوال است که طراحی نقشه معماری چگونه میتواند زندگی شهری را با کیفیتتر کند، برای پاسخ تنها کافی است که نگاهی به ساختمانهای مدرن انداخته آنها را با ساختمانهای حتی ۱۰ سال قدیمیتر از خود مقایسه کنید! ساختمانهای مدرن که از اصول مدرن طراحی نقشه پیروی میکنند ظاهری زیباتر، مقاومت بالاتر، دسترسیهای آسانتر و به صورت کلی ساختاری به مراتب بهتر نسبت به ساختمانهای قدیمی دارند. همانطور که بارها گفته شد، نقشه کشی یک دانش است و مانند مابقی علوم همواره در حال پیشرفت و بهینهسازی است. همین موضوع باعث شده تا پیشرفت دانش نقشه کشی معادل باشد با بهبود شرایط ساختمانها. به عنوان مثال، ساخته شدن نرمافزار فوق قدرتمند اتوکد باعث شد تا نقشههای ساختمانی و در نتیجه آن ساختمانها به صورت کامل متحول شوند! چرا که بدون شک شرایط بهینه و دقیق این نرمافزار، ترسیم نقشههایی با جزئیات وحشتناک را بسیار ساده میکند. برخی دیگر از تاثیرات طراحی نقشه معماری در کیفیت زندگی افراد در ادامه آمدهاند.
طراحی نقشه معماری، ظاهری زیبا به ساختمان میبخشد
نقشه معماری برای بهینهسازی و طراحی شرایط داخلی یک ساختمان کارایی دارد. بدون شک هر چه که فضای زندگی یک فرد زیباتر و مدرنتر باشد، شرایط زندگی او نیز شادتر و بهتر خواهد بود. البته بحث زیبایی شناسی خیلی تابع اصول نیست و معمولا سلیقه و خلاقیت کارفرما و یا خود مهندس نقشه کش است که یک ساختمان را زیباتر میکند اما به هر جهت ساخت یک فضای دلنشین، بدون بهره بری از نقشه معماری امکانپذیر نیست.
نقشه معماری مناسب میتواند با کمبود فضا کنار بیاید
با توجه به رشد روز افزون جمعیت جهان و نیاز به خانه بیشتر، خصوصا در کشورهای متراکم مانند کشورهای اروپایی نیاز است تا با اصول جدیدتر و بهینهترین ساختمانها و فضای داخلی آنها را طراحی کرد تا بتوان از فضایی کوچک، بهترین بهرهوری را داشت و بحرانهای مختلف مربوط به جمعیت را حل کرد.
نقشه معماری امکانات زیادی در اختیار ساکنین قرار میدهد
اگر به ساختمانهای قدیمی نگاهی کنید، در بسیاری از آنها تنها نیازهای اولیه ساکنین در نظر گرفته شده است. در چنین ساختمانهایی تنها چند تیغه وجود دارند که جداکننده فضاهای داخلی خانه از یکدیگر هستند اما در ساختمانهای مدرنتر حتی به کوچکترین نیازهای ساکنین مانند نیازهای سالمندان یا کودکان توجه شده و این امر میتواند کیفیت زندگی ساکنین یک ساختمان را به مراتب بالاتر ببرد.
نقشه معماری مناسب میتواند مصرف انرژی را کاهش دهد
در اصول مدرن مهندسی معماری، توجه ویژهای به مصرف سوخت میشود به این صورت که سعی میشود تا در طراحی نقشه معماری، نقشههای مربوط به تاسیسات مورد توجه بیشتری قرار بگیرند تا بتوان با طراحی فضایی مناسب، گرما یا سرمای سیستمهای مولد را در خانه به صورت مساوی و مناسب پخش کرد.
طراحی نقشه معماری در بازرگانی مهندسی هانیکا
همانطور که بارها اشاره شد، طراحی نقشه معماری امری تخصصی است که نیازمند دانش آکادمیک بوده و هر شخصی توانایی انجام آن را ندارد. خبر خوش برای شما اینکه مجموعه بازرگانی مهندسی هانیکا با حضور جمع گستردهای از بهترین متخصصین حوزه ساختمانسازی با تجربه فعالیت در نقاط مختلف کشور، آماده ارائه تمامی خدمات نقشه کشی با بهترین کیفیت ممکن به خدمت مشتریان عزیز است.
در صورتیکه قصد بهرهمندی از خدمات ما را دارید میتوانید با کارشناسان ما در هانیکا تماس حاصل کرده و به صورت رایگان مشاوره دریافت کنید.
جمع بندی
ساخت یک ساختمان بدون طراحی نقشه ساختمان توسط مهندسی بازرگانی هانیکا امکانپذیر نیست! نقشه معماری میتواند فضای یکی ساختمان را از یک فضای بیروح و سرد تبدیل به مکانی مدرن و جالب برای سکونت کند و بدون شک در افزایش کیفیت زندگی جوامع انسانی نقش بسیار پر رنگی داشته است. نقشه کشی به عنوان یک دانش با اصول مشخص، همواره در حال پیشرفت و توسعه است و امروزه در بسیاری از ساختمانها میتوان ردپای معماری مدرن را مشاهده کرد که هم در بحث ظاهر و هم در بحث امکانات فنی یک ساختمان تا چه اندازه میتواند بهینه باشد و ما در این نوشته تمام تلاش خود را به کار بستیم تا تمامی اطلاعات لازم در این باره را در اختیار شما قرار دهیم.