به گزارش جامعه ایرانی؛ بهروز کمالوندی در مراسم گشایش دوره آموزشی حقوق هسته ای، با تاکید بر اینکه گامهای بعدی در صورت اقدام نکردن طرفهای مقابل در راه است، گفت: با توجه به تحولات اخیر، تصمیم ایران بر کاهش بخشی از تعهدات برجامی، بعد از یک صبر راهبردی یک ساله در پاسخ به اقدام یک طرفه خروج آمریکا از توافق و بمنظور ایجاد توازن بین حقوق و تعهدات انجام شده است.شعار ما آن طوری که رهبری معظم انقلاب فرمودهاند فناوری هستهای برای همه و سلاح هستهای برای هیچکس است.
وی یادآوری کرد که در صورت عملکرد مشابه طرف مقابل ایران آماده بازگشت بوده و در غیر اینصورت کاهش تعهدات، تداوم خواهد داشت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تأکید بر برنامه همکاری بین ایران و اتحادیه اروپا، تمرکز بر ایمنی هستهای و طرحهای مربوطه و برگزاری ۳ دوره نشست سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا اظهار داشت: علی رغم تمامی معضلات و مشکلات، با هدف بهبود همکاریها و تبادل اطلاعات در جهت اجرای طرح مربوط به ضمیمه سوم برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) همکاریها ادامه دارد.
آقای کمالوندی برگزاری دورههای حقوقی و تخصصی را نقطه عطفی دانست و ادامه داد: برگزاری این دورهها در راستای تبادل اطلاعات حقوقی مربوطه بسیار مهم است و به ویژه در ارتباط با موضوع حل معضل خلع سلاح بسیار حایز اهمیت است.
معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در سطح بین المللی حقوق هستهای باید واجد الزاماتی به مثابه قانون اساسی جهانی باشد. به گونهای که برای همه کشورها حقوق و تکالیفی مشابه و بدون تبعیض قائل باشد. از جمله این موارد خلع سلاح به عنوان خواسته جهانی است که جهان را در ابهام و آینده تاریکی فروبرده است.
مراسم گشایش دوره آموزشی حقوق هستهای با حضور مسئولان و متخصصان حقوقی در سالن دکتر حسابی سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد. این دوره که به دنبال هماهنگیهای به عمل آمده با اتحادیه اروپا برگزار میشود به مدت ۵ روز ادامه خواهد داشت.
در مراسم گشایش این دوره آقای بهروز کمالوندی معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی، آقایان کیجو نوروانتو سفیر فنلاند در ایران و استفان کلمنت، رییس هیئت اتحادیه اروپا در سازمانهای بین المللی سخنرانی کردند.
دوره ۵ روزه حقوق هستهای با سخنرانیهایی در حوزه حقوق هستهای و مباحثی، چون حفاظت در برابر اشعه و ایمنی هسته ای، چارچوبهای ملی و بین المللی ایمنی هسته ای، کنوانسیون حفاظت فیزیکی از مواد هستهای، تهیه پیش نویس قوانین هسته ای، کنوانسیونهای بین المللی و اصول مسئولیت در موضوع هسته ای، چرخه سوخت هستهای و اقتصادی انرژی هستهای ادامه خواهد داشت. لازم به ذکر است مدرسین دوره از صاحب نظران حقوق هستهای در سطح آژانس بین المللی انرژی اتمی و اتحادیه اروپا برگزیده شدهاند.