ارتباط با ما در

مرد و زن شاغل؛ تکلیف کارهای خانه چه می‌شود؟

شرایط شغلی گرچه هنوز در ایران تا رسیدن به یک توازن جنسیتی و رفع محدودیت‌های سنتی و فرهنگی برای اشتغال زنان فاصله دارد اما زنان زیادی در ایران مشغول به کار هستند. طبق آمارهای رسمی حدود ۴ میلیون زن در ایران مشغول به کار هستند.

منتشر شده

به گزارش جامعه ایرانی؛ در این شرایط یک سوال بزرگ پیش می‌آید، وقتی زن و مرد شاغل هستند تکلیف کارهای خانه چه می‌شود؟

مردان در ایران عموما بنا بر رسمی سنتی بخش زیادی از فعالیت‌ها در خانه مسئولیت زنان می‌دانند. آشپزی، مدیریت کارهای آشپزخانه، نظافت منزل، مراقبت از کودکان و انجام کارهای آنها و… .

اما یک واقعیتی که در ایران عموما مورد توجه قرار نمی‌گیرد این است که مردان به اندازه زنان، نه کمتر و نه بیشتر در انجام فعالیت‌های خانه مسئولیت دارند. در واقع کار در خانه مسئولیت زن و مرد به یک اندازه است، نه لطف است نه کمک اضافه.

برهمین اساس اگر زن و مرد شاغل باشند و مردان در خانه دست به سیاه و سفید نزنند، دچار یک بی‌مسئولیتی بزرگ هستند.

برای رسیدن به توازنی در تقسیم کار خانه میان زنان و مردان شاغل به موارد پیشنهادی ایرنا زندگی توجه کنید:

۱. تقسیم کار کنید

ممکن است آقایان آشپزی و غذا درست کردن بلد نباشد. در حالت اول باید گفت که یادگیری آشپزی کار پیچیده‌ای نیست و با تمرین و تکرار می‌توان به این مهارت دست یافت. اما اگر به هر دلیل قصدی یادگیری آشپزی ندارید باید با همسر شاغل خود تقسیم کار کنید. برای مثال اگر زنان در خانه آشپزی می‌کنند شما به عنوان مرد خانه بخشی از این فرآیند را به عهده بگیرید. مانند شستن ظرف‌ها پس از صرف غذا، چیدمان میز و جمع کردن آن، غذا دادن به کودکان و… . توجه داشته باشید استمرار در این تقسیم کار است که می‌تواند حس یک فعالیت مشترک را به طرفین القا کند.

۲. باهم خرید کنید

اگر زن و مرد شاغل هستند می‌توان وظیفه خریدهای منزل را تقسیم کرد. به عنوان مثال اگر آشپزی در خانه و رسیدگی به امور کودکان را زن خانه به عهده گرفته است، مرد خانه با قبول مسئولیت خیال همسر خود را از خریدهای خانه و تهیه به موقع آنها راحت کند. اما یکی از راه‌های میان‌بر این است که خریدهای خانه را خصوصا خریدهای ماهانه یا هفتگی را باهم انجام دهید و دو طرف خود را در این مسئولیت سهیم بدانند.

۳. نظافت خانه یک مسئولیت است

کلیشه‌های جنسیتی که در رسانه‌های عمومی و تلویزیون القا می‌کند که نظافت منزل فقط کار زنان است را دور بریزید. نظافت منزل، شستن ظروف، شستن و پهن کردن لباس‌ها، گردگیری و… صرفا وظیفه زنان نیست. کارهای نظافت خانه را لیست کنید و آنها را بین خود تقسیم کنید. برای زنان و مردان شاغل بهترین زمان برای نظافت منزل روزهای تعطیل خصوصا ساعات اولیه روز است.

۴. در خانه دستور ندهید، درخواست کنید

وقتی از سر کار به خانه برمی‌گردید، دو طرف ممکن است به یک اندازه خسته باشند. دستور دادن و طلب آب، چای، میوه، شارژر موبایل، لباس و… رفتار درستی نیست. عدالت جنسیتی را باید از خانه‌های خود شروع کنید.

۵. در مهمانی‌ها مسئولیت‌پذیر باشید

بازهم باید کلیشه‌های رایج در فیلم‌ها و سریال‌ها را کنار بگذارید. قرار نیست در مهمانی‌ها زنان صرفا مشغول پذیرایی و مهمان‌داری در آشپزخانه باشند و مردان پا روی پا بگذارند و معاشرت کند. از قبل از برکزاری مهمانی و جشن‌های خانوادگی تقسیم کار کنید تا دو طرف فرصت لذت بردن از معاشرت را داشته باشند. مطمئن باشید با تقسیم کار پیش از مهمانی‌ها،‌ می‌توانید میزبان بهتری باشید.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

آخرین اخبار

واحد سوم گازی نیروگاه خرم‌آباد به شبکه برق کشور متصل شد / افزایش پایداری شبکه برق غرب کشور

کافی شاپ یک مهارت خاص و پر درآمد در سال ۲۰۲۵

بهترین تلویزیون های سونی ۲۰۲۵

راهنمای خرید یخچال ایستاده صنعتی

ویژگی های اساسی دفتر مهاجرتی معتبر برای ایرانیان

قیمت فیش حج تمتع ۱۴۰۴؛ امسال چقدر باید هزینه کنیم؟

موسسان حوزه علمیه قم / شیخ عباس قمی؛ مدرس پرآوازه حوزه علمیه قم که کمیته مجازات او را تهدید به مرگ کرد

مروری بر زندگی آیت‌الله سید محمود هاشمی شاهرودی؛ قاضی سیستم‌ساز

معرفی وب‌سایت‌های معتبر برای خرید از چین

مروری بر سیر تطور زبان فقهی و تبلیغی در حوزه قم؛ از تاثیرات رخداد‌های سیاسی تا تحولات در عصر شبکه‌های اجتماعی

برای انتخاب بهترین تور مسافرتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

پیشنهاد بازسازی و بازنویسی قوانین ورشکستگی

شناسایی موانع سرمایه‌گذاری و رشد صنایع در ایران

مقاومت در برابر ابهام ویژگی ضروری در فرد احیاگر

«مهارت‌های ارتباطی قوی و واضح» ویژگی افراد احیاگر

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.