ارتباط با ما در

دروغ‌های بزرگ دولت ترامپ درباره ایران از نگاه نشریه آمریکایی

نشریه آمریکایی به افشای پنج دروغ بزرگ دولت ترامپ علیه ایران پرداخته و از روزنامه‌نگاران مستقل خواست واقعیت‌ها به روشنگری درباره این دروغ‌ها بپردازند.

منتشر شده

«مهدی حسن» روزنامه‌نگاری و مجری مشهور شبکه تلویزیونی الجزیره در یادداشتی در نشریه آمریکایی «د اینترسپت» نوشت که کاخ سفید ماه گذشته بیانیه‌ای مملو از دروغ، تحریف و گزاره‌های حقیقت‌نما درباره ایران منتشر کرد که در آن گفته بود: تردیدی نیست که پیش از به وجود آمدن توافق (هسته‌ای)، ایران مفاد آن را نقض می‌کرد. (!)این بیانیه به قدر مضحک و سرشار از دروغ بود که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پیامی توئیتری در واکنش به آن تنها به یک کلمه بسنده کرد: “جدی؟”

دروغ شماره ۱؛
«حسن» در ادامه یادداشت به بررسی ۵ دروغ بزرگ دولت ترامپ درباره ایران پرداخت و افزود: دروغ اول این است که دولت ترامپ می‌گوید ایران در حال ساخت تسلیحات هسته‌ای است. ترامپ مدعی «تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای» شده و ادعا کرده است که جمهوری اسلامی به زودی «در آستانه رسیدن به خطرناکترین سلاح‌های جهان» خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز مدعی شده که ایران حتی پس از توافق هسته‌ای (برجام) نیز به حفظ و توسعه برنامه تسلیحات هسته‌ای خود برای آینده ادامه داده است. این درحالی است به گفته حسن، واقعیت این است که اگرچه صحبت از «برنامه هسته‌ای ایران» درست و براساس پیمان ان.پی.تی (منع اشاعه هسته‌ای) قانونی است، اما صحبت از «برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران» دروغی بزرگ است.

براساس این یادداشت، در سال ۲۰۰۷ جامعه اطلاعاتی آمریکا که مدعی بود ایران به دنبال تسلیحات هسته‌ای است در آن اذعان داشت: ما با اطمینان بالا می‌گوییم که تهران از پاییز سال ۲۰۰۳ برنامه سلاح هسته‌ای خود را متوقف کرده است.

در ژانویه سال جاری میلادی نیز «دن کوتز» مدیر وقت اطلاعات ملی آمریکا که منصوب ترامپ بود، در یک جلسه شهادت‌دهی در سنا بر اجماع نظر ۱۶ نهاد اطلاعاتی ایالات متحده تاکید کرد و گفت: ارزیابی ما همچنان این است که ایران در حال حاضر فعالیت‌های کلیدی مربوط به توسعه تسلیحات اتمی را که از نظر ما برای تولید بمب اتم نیاز است، انجام نمی‌دهد.

دروغ شماره ۲؛
به نوشته «د اینترسپت»، ترامپ مدعی شد که ایران «چندین بار توافق [هسته‌ای] را نقض کرده است». تام کاتن سناتور جمهوریخواه تندرو نیز تهران را متهم کرد که «بارها مفاد توافق [هسته‌ای] را نقض کرده است». همچنین، مارک دوبوویتز رئیس موسسه محافظه‌کار «بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها» گفت: ایران به صورت فزاینده‌ای توافق را نقض می‌کند.

واقعیت این است که آژانس بین المللی انرژی اتمی ۱۵ گزارش منتشر کرده که در آن ایران را به صورت کامل پایبند به توافق هسته‌ای دانسته است. همچنین اوایل سال ۲۰۱۸، جیمز متیس وزیر دفاع وقت آمریکا برجام را «بسیار محکم» ارزیابی کرد. حتی فرمانده وقت ارتش رژیم صهیونیستی «گادی آیزنکات» در مارس ۲۰۱۸ (فروردین ۱۳۹۷) با ادعای وجود نقص در برجام گفت: توافق هسته‌ای با همه نقص‌هایش درست کار می‌کند.

ماه گذشته ظریف اعلام کرد که ذخیره اورانیوم غنی شده ایران از محدودیت ۳۰۰ کیلوگرم که در توافق تعیین شده، فراتر می‌رود؛ این اقدام مورد انتقاد دولت‌های غربی و روزنامه‌نگران قرار گرفت. اما بیایید توالی رویدادها را ببینیم: عدم پایبندی ایران به یک بند مشخص در توافق، یک سال پس از نقض کلیت توافق توسط ایالات متحده انجام شد.

دروغ شماره ۳؛
وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۱۸ ایران را «بزرگترین دولت حامی ترویسم» معرفی کرد. جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز مدعی شد: ایران از سال ۱۹۷۹ تامین‌کننده مرکزی مالی در جهان برای تروریسم بوده است. کمی بعد ترامپ ایران را «ملت تروریسم شماره یک» توصیف کرد.

«جنگ علیه تروریسم» که دولت بوش پس از حملات یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ اعلام کرد، علیه القاعده، داعش و الشباب بوده که هیچ کدام ربطی به ایران شیعی ندارد. براساس شاخص جهانی تروریسم که در سال ۲۰۱۸ توسط موسسه اقتصاد و صلح منتشر شد، بیش از ۵۰ درصد کشتار ناشی از تروریسم در سال ۲۰۱۷ توسط داعش، طالبان، الشباب و بوکو حرام انجام شده است. همه کارشناسان توافق دارند که هیچ یک از این گروه‌ها ارتباطی به ایران ندارد.

در واقع این عربستان بوده که به تسلیح، تامین مالی و پوشش عقیدتی بسیاری از تروریست‌ها متهم شده است. حتی دونالد ترامپ نیز در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت: چه کسی مرکز تجارت جهانی را منفجر کرد؟ عراقی‌ها نبودند. سعودی بود. نگاهی به اسناد بیاندازید.

دروغ شماره ۴؛
نویسنده نشریه «د اینترسپ» با اشاره به تلاش کاخ سفید برای ارتباط دادن ایران به گروه تروریستی القاعده، افزود که تندروهای دولت ترامپ قصد دارند با این کار امکان استفاده از قانون استفاده از نیروی نظامی را که در سال ۲۰۰۱ پس از حملات تروریستی یازده سپتامبر به قوه مجریه ایالات متحده داده شد، علیه ایران فراهم کنند.

جیسون بروک نویسنده کتاب «القاعده: زیر سایه ترور» در سال ۲۰۰۷ در مصاحبه با حسن گفت: من هرگزی مدرکی دال بر همکاری [ایران با القاعده] ندیده‌ام. «مرکز مبارزه با تروریسم در آکادمی نظامی وست پوینت آمریکا در گزارشی در سال ۲۰۱۲ نوشت که رابطه ایران با القاعده «نه یک اتحاد» بلکه «به شدت خصومت‌آمیز» است.

دروغ شماره ۵؛
مجری برنامه جنجالی «رک و راست» در شبکه الجزیره تاکید کرد «احمقانه‌ترین دروغ» آمریکا در این باره این است که جنگ با ایران را آسان می‌دانند. ترامپ ایران را تهدید به «پایان رسمی» کرده و دوست او سناتور تام کاتن مدعی شده که آمریکا در جنگ با ایران با دو حمله پیروز می‌شود: حمله اول و حمله آخر. (!)

به نوشته حسن، استفاده از عبارت «احمقانه» برای این اظهارات کم است. «لری ویلکرسون» رئیس ستاد ارتش آمریکا در زمان کالین پاول وزیر دفاع وقت ایالات متحده در این باره گفته است: ایران تقریبا ۵ برابر عراق است. جمعیت این کشور بسیار همگون است. زمین ایران دشمن کش است. برای مثال اسکندر مقدونی را تقریبا جان به سر کرد.

ظریف ماه گذشته در گفت‌وگو با شبکه خبری سی ان ان در هشدار به هرگونه جنگ احتمالی آمریکا علیه ایران گفت: ما آغازگر جنگ نبوده و نخواهیم بود؛ اما اگر کسی جنگ با ایران را آغاز کند، پایان دهنده آن نخواهد بود. وی در پاسخ به توئیت «پایان رسمی ایران» توسط ترامپ نیز نوشته بود: دونالد ترامپ با تحریک “تیم ب” امیدوار است به آنچه اسکندر، چنگیز و دیگر متجاوزان به آن نرسیدند، دست یابد. ایرانی‌ها هزاران سال سربلند ایستاده‌اند در حالی که متجاوزان از میان رفته‌اند. تروریسم اقتصادی و رجزخوانی‌ها برای نسل‌کشی به کار ایران پایان نخواهد داد.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.