محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در خصوص مذاکره ایران و آمریکا، اظهار داشت: آمریکا ۱+۵ را ترک کرد. ۱+۵ فرصتی برای مذاکره هستهای ایجاد کرده بود. غیر از این موضوع بحث دیگری برای مذاکره مطرح نیست. اگر آمریکاییها تحریمها را بردارند، فرصت مجدد وجود دارد.
وی گفت: تلاش ایران، چین و روسیه این است که اگر منافع ایران در برجام حفظ شود، برجام را حفظ کنید.
دستور روحانی برای آزادسازی کالاهای رسوب شده
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص آزادسازی کالاهای احتکار شده، اظهار داشت: کالاهایی که احتکار شده بود و به حکم قانون آزادشده اند، باید مشکلاتشان حل شود تا به بازار وارد شوند.
واعظی اضافه کرد: دژپسند وزیر اقتصاد برای بررسی این موضوع نیز سفری را به استان هرمزگان داشت و جمع بندی ۱۳ مادهای را در این خصوص برای رئیس جمهور فرستاد. آقای روحانی نیز دستور دادند کالاهای رسوب شده نیز آزاده شده و در اختیار مردم قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از ایجاد شهرکی در لواسان خبر دارید؟ گفت: من چنین فیلم هایی را ندیدم.
پنج هزار میلیارد از منابع صندوق توسعه ملی به بازسازی مناطق سیل زده اختصاص یافت
رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص وضعیت مناطق سیل زده نیز اظهار داشت: همه دستگاهها به ویژه بنیاد مسکن تلاش ویژهای را برای بازسازی این مناطق آغاز کردهاند. ابتدای کار برای تصمیم گیریها و تجهیز، زمانبر است. آنچه مربوط به دولت و بانکها بوده انجام و منابع توزیع شده است.
واعظی گفت: اخیراً نامهای به رهبر انقلاب تقدیم کردیم و ایشان موافقت کرده اند مبلغ پنج هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به بازسازی مناطق سیل زده اختصاص یابد که با اختصاص این اعتبار، جهشی در بازسازی این مناطق رخ خواهد داد.
وی در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص لایحه عایدی بر سرمایه گفت: طبق قانون مالیات، اگر فرد یا شرکتی سود غیرپیش بینی حاصل کند، باید حق دولت را به صورت مالیات پرداخت نماید.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: وزیر اقتصاد و رئیس سازمان مالیاتی اعلام کردهاند که می خواهند لایحهای در این خصوص به دولت بفرستند اما هنوز قطعی نشده است.
نامه سازمان بازرسی در مورد انتخابات شورا یاریها بررسی میشود
واعظی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون نامه رئیس سازمان بازرسی به رئیس جمهور در مورد غیرقانونی بودن انتخابات شورایاریها، گفت: انتخابات شورایاریها چهار دوره با همین قانون برگزار شده است. مقرر شد معاونت حقوقی رئیس جمهور این موضوع را بررسی و توضیح دهد.
وی در خصوص نرخ ارز نیز، گفت: اعتقاد دولت این است که نرخ موجود ارز با نرخ واقعی فاصله زیادی دارد. این فاصله به دلیل جنگ روانی که سال گذشته علیه ایران به راه افتاد ایجاد شد و قیمت کالاها افزایش یافت.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به اینکه امروز مردم متوجه شدهاند این جنگ، جنگ روانی است و همچنین اعتمادشان به مسئولان افزایش یافته است، قیمت ارز کاهش پیدا کرد.
واعظی تاکید کرد: برخی افراد در داخل و خارج کشور اعلام کردند که از اردیبهشت ماه قیمتها افزایش می یابد اما نرخ ارز و اتومبیل کاهش یافته است. این روند باید ادامه یابد زیرا نرخ ارز پایین تر از این است.
آمریکا نمیتواند با کشورهای منطقه علیه ایران ائتلاف کند
وی همچنین گفت: دولت در نرخ ارز دخالت نمی کند و نرخ تصنعی درست نمیکند.
رئیس دفتر رئیس جمهور از مسئولان وزارت صنعت، اصناف، اتاق های بازرگانی و تُجار خواست قیمت کالاها را با توجه به کاهش قیمت ارز، کاهش دهند.
واعظی پیرامون احتمال ائتلاف کشورهای منطقه با آمریکا گفت: آمریکا نه تنها با کشورهای منطقه حتی با کشورهای اروپایی نیز نمیتواند ائتلاف کند زیرا آمریکا در شرایط انزوا قرار دارد.
وی گفت: چندی پیش آمریکا علیه پرونده ایران در شورای حکام درخواست دعوی کرد اما در پایان آمریکا در انزوا قرار گرفت.
رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: نشست بحرین برای معامله قرن نیز شکست خورده است؛ بعید میدانم آمریکا در این شرایط بتواند در منطقه و در جهان به موقعیتی دست یابد.
واعظی پیرامون ورود ناو انگلیسی به خلیج فارس گفت: این موضوع اقدام جدیدی نیست. در گذشته نیز این اتفاق افتاده است و تحول جدیدی رخ نخواهد داد.
واعظی در خصوص اصطلاح ح الجلسه و دریافت آن از سوی برخی مسئولین و نمایندگان گفت: این موضوع بیشتر برای شرکتها است. بطور مثال من اگر مسئولیتی دارم چیزی به نام حقالجلسه ندارم و کسی هم آن را پرداخت نمیکند.
وی بیان کرد: اما اعضای غیر موظف که ماموریتی در آنجا ندارند و هفتهای چند ساعت در جلسات شرکت میکنند و از آن سازمان هم به هیچ عنوان دریافتی ندارند بر اساس تعیین مجمع عمومی خودشان، یک رقمی را به عنوان حقالجلسه میگیرند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: اگرکسی حقوقی دریافت میکند و برای حضور در جلسات حقالجلسه میگیرد خلاف است و با وی برخورد میشود.