آیتالله امامی کاشانی در خطبههای نماز عبادی_ سیاسی جمعه این هفته تهران، با اشاره به آیات قرآن کریم اظهار کرد: کارهای خود را انجام دهید و بدانید خداوند پیامبران و مؤمنین میبینند و شما نتیجه اعمال خوب و بد را خواهید چشید و خواهید دید. ماه رمضان که ریاضت و جهاد بود گذشت. خیلیها از خودشان میپرسند چه کنیم که اعمال خود را تا سال آینده حفظ کنیم؟ چه کنیم که سرمایهای رو به رشد باشد و برای ما بماند؟ ما باید بدانیم اعمال ما را علاوه بر اینکه خدا میداند و می بیند و ملائکه یمین و یسار مینویسند یک نفر دیگر هم می بیند و مراقب است. اگر خیر باشد خرسند میشود و اگر شر باشد متأثر میشود و آن ولی عصر و حجت خداست. احادیث فراوانی در کتب حدیث داریم. برای مثال در بصائر الدرجات از شیخ صفار قمی آمده است که آیا امیدی دارید غیر از آنکه مؤمن مصاحب و امام توست؟ مؤمن واقعی حجت خداست.
خطیب نماز جمعه تهران عنوان کرد: در حدیث دیگری آمده است که از امام هشتم خواستم که برای من و خانواده من دعا کنید. امام فرمودند من دعا میکنم. در هر روز و شب اعمال شما به من عرضه میشود وقتی اعمال شما را دیدم خوب بود خوشحال میشوم و دعا میکنم و اگر قبیح بود نگران میشوم. امام رضا دیدند که من تعجب کردم و گفتند مگر قرآن را نمی خوانید؟ مؤمن ما هستیم. همچنین در حدیث دیگری نقل شده از داوود رقی آمده است که به مکه رفته بودم و بعد از آن به مدینه مشرف شدم و خدمت امام صادق (ع) رسیدم. پس از نشستن به من گفتند که یا داوود اعمال روز پنجشنبه تو را دیدم تو یک کاری کرده بودی که مرا خوشحال کردی. پرسیدم چه کاری انجام داده بودم؟ فرمود: وقتی خواستی به مکه حرکت کنی صله رحم کردی و چیزی را برای پسرعموی خود گذاشتی. گفتم بله من پسر عموی ناصبی (دشمن اهل بیت) داشتم که محتاج و عائله مند بود که با تردید برای او مالی گذاشتم.
وی خاطرنشان کرد: انسان از اینجا می فهمد کمک به بی نوا و صله رحم ولو اینکه ناصبی باشد امام معصوم را خوشحال میکند. در ماه مبارک رمضان قرآنها خواندیم، صله رحمها داشتیم، سحرها بیدار شدیم، دعاها و مناجاتها داشتیم، روزه گرفتیم. این برکات زمانی مفید است که بدانیم همه این اعمال نزد امام معصوم عرضه میشود. حدیث دیگری هست که به اهمیت شب جمعه اشاره دارد. شب جمعه شب دعا و مناجات است و شب خاصی است که قداست آن در شبهای مختلف متفاوت است در نتیجه اعمال ما شب جمعه بر امام عصر عرضه میشود. گناه و ثواب در شب جمعه ارزش خاصی دارد. ما اعمال خود را تنظیم کنیم که اگر تنظیم شد میتوانیم به مقصد برسیم. علوم شامل دو دسته عادی و غیرعادی است، علوم عادی آن است که از طریق حواس مسائل را می بیند و میشنود اما یکسری از علوم مانند وحی غیرعادی است که پیامبر کینه، صدق، پاکی و … را به موجب آن میدیدند. رابطه خود را با حجت خدا از طریق فکر، عمل و خیرخواهیها و رسیدگی به همنوعان محکم کنیم.
امامی کاشانی در ادامه خطبه اول نماز جمعه تصریح کرد: حقیقت قوت غالب در زکات فطره بیانگر این است که ما در طول سال سفرههای دیگران را هم بنگریم و سعی کنیم سفرهها خیلی با سفرههای دیگر تفاوت نداشته باشد. اگر برنج میخوریم برای سفرههای دیگر هم همان باشد. عالم با تقوا کسی است که در سفره خود دیگران را ببیند نه اینکه پول خود را جمع کند. آن وقت است که انسان راه فطرت را رفته است.