ارتباط با ما در

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق شدند؛

ساخت سیستم ردیابی حرکات چشم برای تشخیص بیماری‌های اعصاب و روان

منتشر شده

پمحققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با طراحی و ساخت سیستم ردیابی چشم در تلاشند که با استفاده از داده‌های این سیستم نسبت به تشخیص بیماری‌های حوزه روانشناسی و روانپزشکی اقدام کنند.

دکتر علی اسداللهی، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با همکاری گروهی از مهندسان در مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی علوم اعصاب و علوم شناختی پروژه‌هایی را اجرایی کردیم.

وی طراحی و ساخت دستگاه ردیابی حرکات چشم (Eye tracking) را از جمله طرح‌های اجرا شده نام برد و افزود: کل اطلاعاتی که مغز دارد، از طریق چشم دریافت می‌شود، ضمن آنکه هر نقطه و یا موضوعی که برای فرد مهم باشد، چشم به آن خیره می‌شود؛ از این رو بررسی حرکات چشم هم برای افراد سالم و هم برای افراد مبتلا به بیماری بسیار مهم است.

اسداللهی ادامه داد: بر این اساس بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان با حرکات چشم تشخیص داد که از آن جمله می‌توانیم به بیماری اوتیسم و یا بیمارانی که نقص در توجه دارند، اشاره کرد.

مجری طرح با اشاره به فرآیند ردیابی در این سیستم، خاطر نشان کرد: این دستگاه مجهز به دوربینی است که شخص مقابل آن می‌نشیند و از طریق انعکاس نور مادون قرمز می‌تواند مردمک چشم را پیدا و جهت حرکت آن را ردیابی کند.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه ساخته شده است، یادآور شد: کاربرد این سیستم در آزمایشگاه‌های روانشناسی، علوم اعصاب و کلینیک‌های روانپزشکی است.

عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه با استفاده از این سیستم پروژه‌ای را در حال اجرا داریم، اظهار کرد: در حال حاضر پروژه‌ای را بر روی مغز میمون و بر روی سیستم بینایی آن داریم. در این پروژه می‌خواهیم دریابیم که مدارهای مغزی که وظیفه بینایی را بر عهده دارند، چگونه فعالیت می‌کنند.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.