ارتباط با ما در

چرا حوزه حجاب از ارز دولتی ۱۸ میلیارد دلاری سهمیه‌ای ندارد؟

عضوهیات مدیره انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب می‌گوید: با توجه به اختصاص ارز دولتی ۱۸ میلیارد دلاری به محصولات، هیچ سهمیه‌ای به انجمن تولیدکنندگان محصول حجاب اختصاص نداده‌اند.

منتشر شده

با توجه به وضعیت معیشتی و اقتصادی موجود در جامعه و موقعیت سختی که مردم در آن قرار دارند، بسیاری از شغل‌ها از دست رفته‌اند و کارگاه تولیدی تعطیل شدند. بازار از کالاها و محصولات خارجی پُر شده است، نمایشگاه‌ها آن رونق همیشگی را ندارند! اما نمایشگاه «عفاف و حجاب» طبق رسوم گذشته در حال برگزاری است. نمایشگاهی که غرفه‌های آن محصولات «حجاب» را به مخاطب عرضه می‌کند.

بسیاری از تولیدکنندگان با وجود گران شدن پارچه، سعی در تثبیت قیمت محصولاتشان دارند اما این امر به سختی امکان‌پذیر است زمانی که همه چیز دست‌به دست هم دادند تا نتوانند محصولی را به قیمت مناسب عرضه کرد. تولیدکنندگان نقدهایی به مسئولان دولتی دارند که چرا در اختصاص ارز و محصولات غفلت دارند و گاهی برای تأمین محصولات حجاب کوتاهی صورت می‌گیرد. حتی در برگزاری نمایشگاه هزینه‌های سنگینی از تولیدکنندگان و فروشنده‌ها دریافت می‌کنند که جایی برای سکوی فروش آنان باقی نمی‌ماند.

«اسدالله سلیمانی»، عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب می‌گوید: «با توجه به حضور در نمایشگاه امسال حجاب و عفاف، باید به صراحت بگویم که مسئولان ما از مدیریت سر تکان دادن و تأیید کردن مسائل را یاد گرفتند اما در عمل هیچ کاری انجام نمی‌دهند، در همین نمایشگاه «عفاف و حجاب» مگر فروشنده عفاف و حجاب تا چه اندازه می‌تواند در قیمت‌ها تخفیف ایجاد کند؟ با توجه به اینکه مواد داخلی، مواد اولیه گران شده است، قیمت کارگر هم بالا رفته تولیدکننده اگر بخواهد در چنین نمایشگاهی هم حضور پیدا کند تا نقدینگی را جبران کند مسئولان منافع خودشان را در نظر می‌گیرند و برای اختصاص دادن غرفه به تولیدکنندگان هزینه زیادی دریافت می‌کنند، مسلماً مسئولان به دنبال منافع اقتصادی خودشان هستند نه مسئله عفاف و حجاب در کشور.»

وضعیت تولید محصولات حجاب بد است

این تولیدکننده ادامه می‌دهد: «شما تصور کنید ۴ فروشگاه قدس در حال حاضر دارد مخروبه می‌شود چرا این فروشگاه‌ها را به محصولات حجاب اختصاص نمی‌دهند؟؟ پیگیری هم کردیم اما کاری نمی‌کنند. باید به این مسائل رسیدگی شود، با شعار دادن نمی‌توان کاری کرد باید بر روی فرهنگ غنی‌مان سرمایه‌گذاری کنیم.»

با توجه به اینکه بسیاری از افراد به دنبال چادر مشکی درجه یک سوئیسی هستند و مبدا تولید این پارچه در سوئیس است و بعد ژاپن، کره و چین هم به تولید در این زمینه پرداختند در کشور خودمان درباره این موضوع و تولید و توزیعش صحبت‌هایی زیادی شده که با توجه به پرداخت زیاد و عمل نکردن مسئولان ماجرای چادر مشکی دیگر از رونق افتاده است. سلیمانی در این‌باره می‌گوید: «در حوزه حجاب و به خصوص چادر وضعیت خیلی بدی داریم و در کشورمان درباره حجاب بسیار کم‎‌کار کردیم و به آن خیلی اهمیتی ندادیم.»

او ادامه می‌دهد: «ما نمی‌گوییم که به حجاب و تولید محصولاتش نگاه ویژه‌ای داشته باشند (در حالی‌که باید نگاه ویژه و خاص داشته باشیم و این حق بانوان محجبه در کشور است.) اما توقع داریم محصولات حجاب در کنار دیگر محصولات همانند پارچه‌های لی و پیراهنی که این روزها کارگروه وزارت صنعت و معدن هفدهمین نوبت اقتصادی آن را توزیع کرده است، حداقل در کنار این محصولات قرار می‌گرفت که متأسفانه نگرفت. باعث تعجب و حیرت من است که مسئولان رده بالا در تخصیص ارز نگاهی به بحث اشتغال‌زایی در حوزه حجاب ندارند. به اعتقاد من در این حوزه هم به بحث اشتغال و هم به بانوان محجبه ظلم شده است.»

بالا رفتن ۴۰۰ درصدی چادر مشکی

سوالی که پیش می‌آید این است مسئولان به اهمیت اشتغالی که نزدیک به ۲۵ هزار نفر در این حوزه فعالیت می‌کنند، واقف نیستند؟ سلیمانی می‌گوید: «در حال حاضر نزدیک به ۹۵ درصد محصولات حجاب خارجی است و می‌بینیم قیمت‌ها برای چادر مشکی تقریباً ۴۰۰ درصد بالا رفته است یعنی در هیچ نوع پوشاکی چنین افزایش قیمتی نداشتیم. از مسئولان می‌خواهم که با این اوضاع قیمت خانم‌های محجبه را در محدودیت خرید چادر مشکی قرار ندهند، آه آنان خواهد گرفت.»

عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب درباره کشف حجاب نرم در جامعه ادامه می‌دهد: «به اعتقاد من با این اوضاع، کشف حجاب نرم در حال رخ دادن است، کشف حجابی که رضا خان انجام داد براساس زور و قدرتی بود که داشت و چادر را از سر زنان کشید اما در حال حاضر بدون اینکه کسی دست به چادر اشخاص بزند، افراد چادرهایشان را کنار می‌گذارند و به این کشف حجاب نرم می‌گویند. مگر ساماندهی این حوزه تا چه اندازه هزینه می‌برد؟ که نمی‌توانند به‌خوبی این حوزه را بگردانند. در حالی‌که اگر ما ۵۰ میلیون متر پارچه در کشور داشتیم چادرمان به قیمت قبل برمی‌گشت. این سوال برای من و تمامی تولیدکنندگان محصولات حجاب و انجمن تخصصی تولیدکنندگان محصولات حجاب پیش آمده که مسئولان چه عنادی با تولیدکنندگان حجاب دارند؟ آن‌ها هیچ توجهی به این حوزه ندارند و در حال حاضر جامعه ۲۵ هزارنفری که در بخش حجاب فعالیت می‌کنند نزدیک به ۳۰ درصد آنان بیکار شدند، حداقل به این موضوع هم نگاه نمی‌کنند.»

سلیمانی بیان می‌کند: «البته این را هم بگویم که ما به دنبال ارز مبادله‌ای که تنها قیمت را نزدیک به ۱۰ هزارتومان پایین بیاورد، نیستیم. صحبت ما این است ارز دولتی که ۱۸ میلیارد دلار به محصولات و کالاها و… اختصاص دادند پس سهمیه انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کجا رفته است؟ این سهمیه را باید بدهند؟»

او می‌گوید: «مسئله دوم بحث پارچه داخلی است، تنها کارخانه داخلی در زمینه حجاب «حجاب شهرکرد» است که نزدیک به ۳۲ درصد تعرفه برای چادر مشکی اختصاص دادند یعنی خریدار چادر، باید نزدیک به ۴۰ یا ۵۰ هزار تومان آن را گران‌تر بخرد تا کارخانه تقویت شود و بتواند در محصولات حجاب مصرف داخلی را تأمین کند. علیرغم اینکه با کارخانه مذاکره کردیم تا تولیداتشان را به تولیدکننده‌ها بدهند و بحث نذر حجاب تأمین شود یک روز می‌گویند برق نداریم، یک روز غلطک خراب است و بهانه‌های گوناگون دیگر… این موضوع بسیار آزار دهنده است. اگر می‌توانند تولید کنند چرا این کارها را انجام می‌دهند اگر نمی‌توانند کار کنند حداقل تعرفه‌ها را بردارند که مشکلات برای ارائه محصول برطرف شود.»

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.