حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه امروز هیات دولت با گرامیداشت سالروز میلاد باسعادت پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) اظهار کرد: پیامبر فخر همه انسانها در طول تاریخ و به ویژه فخر مسلمانان جهان است. حضرت رسول اکرم پیامبری است که از روز ولادتش تا امروز همواره زندگی و سیره اش و پیام و ارزش های متعالی که برای جامعه آورد، خیر و برکت و رحمت بود.
روحانی با اشاره به اینکه پیامبر انقلاب اساسی در ارزش های آن زمان به وجود آورد، افزود: رسول گرامی اسلام جامعه را از جهل و جاهلیت به رحمت و هدایت و تمدن واقعی هدایت کرد.
رئیس جمهور گفت: اساس فخر و افتخار و ارزش در آن زمان این بود که این فرد به کدام قبیله نسبت دارد و اینکه این فرد چه مقدار دانش دارد و چه کمک هایی می تواند به جامعه بکند مطرح نبود.
روحانی با بیان اینکه در آن زمان زنان یعنی نیمی از جامعه کاملا از گردونه خارج بودند به زنده به گور کردن دختران در آن زمان اشاره کرد و افزود: علاوه بر زنان، نوجوانان و جوانان هم به عنوان جاهل و کسانی که ارزش ندارند و باید اطاعت فرمان کنند شناخته می شدند، اما پیامبر آمد و اعلام کرد بعد از ۷ سالگی با فرزندانتان مشورت کنید.
وی اضافه کرد: در آن زمان غارت نه تنها بد نبود بلکه یکی از افتخاراتی بود که قبیله ای می توانست برود و قبیله ای دیگری را سرکوب، اموال و شترانش را غارت کند و چادرهایش را آتش بزند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه پیامبر تحول بسیار بزرگی در جهان به وجود آورد، گفت: در آن زمان داشتن علم و حتی نظافت افتخار نبود اما پیامبر برای انسانیت و برای هدایت بشریت و همه مردم آمد.
رییس جمهور گفت: ما جامعهای انقلابی هستیم و نباید بین ما اختلاف باشد.
روحانی در ادامه سخنان خود در جلسه هیات وزیران با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم تا زندگی پیغمبر اکرم (ص) را درک کنیم گفت: به نظر من ما پیغمبر را درست معرفی نمی کنیم اگر درست معرفی می کنیم دیگر بگیر و ببند نمی خواهد و تمام مردم در برابر این فرهنگ بلند رسول امت خاضع می شوند و همه فخر می کنند که جزء امت پیغمبر باشند.
وی با اشاره به جایگاه رفیع پیامبر اکرم (ص) افزود: رافت پیامبر و ایجاد حریم امنیت ایشان به گونه ای بود که حتی مشرکی که مقرش در مکه بود می دانست که اگر در مدینه بماند امنیتش بیشتر از مکه است؛ چرا که پیامبر در مدینه بود و یهودی هم می دانست که با آنکه خیبر مقر استقرار یهود و حکومت آنهاست اگر در مدینه بماند امنیتش بیشتر از خیبر است و این امر فخر برای حکومت اسلام است و تمام انسان ها می دانستند زیر سایه رحمت پیامبر در امنیت کامل هستند.
رییس جمهور با اشاره به شیوه پیامبر در مشورت که در آن زمان بین روسای قبایل و حاکمان یک شهر اصلا وجود نداشت گفت: پیامبر آمد و اخلاق را آورد و راه و رسم مشورت را پیش پای انسان گذاشت و شاورهم فی الامر را که خدا به او دستور داده بود عملی کرد پیامبری که همه می دانستند اگر از او عفو بخواهند او عفو می کند و پیامبر در مسجد برای افراد دعا می کرد و از خدا می خواست که از آنان بگذرد.
وی افزود : این راه و رسم را پیامبر برای جامعه آورد و به ما گفت ، علم افتخار است ، نظافت راه من است ، احترام به همسایگان مهم است و اینکه باید از درد همسایه باخبر باشیم و نیز ایثار را به ما یاد داد . پیامبر به ما فهماند که جنگ هم قانون دارد نه اینکه قانون جنگل حاکم باشد قانون عدل حاکم است و حتی برای میدان جنگ هم قانون وجود دارد و ایشان قانون را در جنگ رعایت می کرد که نباید آتش زد، نباید آب را مسموم کرد و نباید فراریان را تعقیب کرد و نباید به زنان و کودکان کاری داشت .
رییس جمهور گفت: ما به این پیامبر افتخار و همه جان و وجودمان را نثار رسول گرامی اسلام می کنیم نور ایشان به جهانیان گرما بخشید و انسان ها را در مسیر هدایت و رحمت قرار داد و به ما گفت برادر هستیم.
روحانی اضافه کرد : اگر امروز در جامعه ما احساس برادری نسبت به همدیگر می کنیم به این علت است که ما تابع پیغمبریم و اگر این چنین نیست پس اشکال دارد و باید خودمان را اصلاح کنیم.
وی افزود: ما جامعه ای انقلابی هستیم و در کشور بزرگی مثل ایران در کنار هم هستیم چرا باید بین ما اختلاف باشد و با صدای بلند و لحن توهین آمیز با هم حرف بزنیم.
روحانی گفت: چرا باید کلمات درشت را نثار هم کنیم ، اختلاف نظر در کار کارشناسی اشکالی ندارد آن را واگذار کنیم به کارشناسان که در سطح کارشناسی بحث کنند و هر بحث حقوقی ، دینی ، عرفانی، اجتماعی و اقتصادی را که باید کارشناسان بحث کنند در سطح خیابان ها نیاوریم و نادرست مطرح نکنیم و مردم را به جان هم نیندازیم؛ مسایل خیلی روشن است چرا ما سر مسایل روشن با هم می جنگیم .
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت در این ایام و هم در پایان سال تلاش خواهد کرد که کمک مضاعفی نسبت به اقشار کمدرآمد داشته باشد، افزود: خوشحالم اعلام کنم که در هفتههای اولیه ماه آذر و در این ایام میلاد مسعود پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) دومین سود سهام بین اقشار کمدرآمد و برای ۵ میلیون و ۳۴۵ هزار نفرتوزیع میشود؛ که برای هر نفر ۱۷۵ هزار تومان،یعنی به یک خانواده ۴ نفره حدود ۷۰۰ هزار تومان داده میشود و به خانواده ۵ نفره ۸۷۵ هزار توان پرداخت میشود.
روحانی ادامه داد: دو دهکی که درآمد پایین دارند، از این سود سهام برخوردار میشوند و این کاری است که دولت از سال گذشته آغاز کرد و اولین سود سهام را تقسیم کرد و این دومین باری است که تقسیم میشود و این دفعه بیش از پارسال و حدود ۱۶ درصد بیش تر این سود پرداخت میشود.
رئیس جمهور تاکید کرد: مردم مطمئن باشند که دولت با همه توان در پی آن است که مشکلات آنها مخصوصاً اقشار کمدرآمد را حل کند و این کار را به کمک هم ادامه میدهیم و کشورمان را به سرمنزلی که مطلوب خداوند بزرگ و پیامبر عظیمالشأن(ص) و مطلوب بزرگ ما است خواهیم رساند.
روحانی در ابتدای سخنان خود نیز با تبریک ایام میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص)، گفت: پیامبر اسلام(ص) فخر همه انسانها در طول تاریخ و بویژه مسلمانان جهان بوده است؛پیامبری که از روز ولادتش تا امروز همواره زندگی ،سیره ، پیام و ارزشهای متعالی که برای جامعه آورد، خیر و برکت و رحمت بود.
رئیس جمهور اظهارداشت: پیامبر(ص) یک انقلاب اساسی و واقعی را در ارزشهای آن زمان بوجود آورد و جامعه را از جهل و جاهلیت به رحمت، هدایت و تمدن واقعی هدایت کرد. همه ما میدانیم که اساس فخر و افتخار و ارزش در آن زمان این بود که این فرد به کدام قبیله نسبت دارد و هیچ مطرح نبود که دانش و خدمات او چه مقدار است و چه کمکهایی به جامعه میکند.
روحانی با بیان اینکه آن زمان همه چیز در اصل و نسب خلاصه میشد و اینکه فرزند کیست، پدر او چه کسی بوده و از چه طایفهای است، گفت: قبیلهگرایی اساس و ارزش جامعه آن زمان بود.علاوه بر اینکه نیمی از جامعه یعنی زنان کاملاً از گردونه خارج بودند و وقتی به کسی خبر میدادند که صاحب فرزند دختری شده، میگفت چه بکنیم آیا این خجالت ابدی که دختر دار شده ایم را تحمل کنیم یا هر چه زودتر او را زیر خاک مدفون کنیم تا حیثیت و آبروی ما حفظ شود.
رئیس جمهور اظهارداشت: این تفکر زمان قبل از پیامبر(ص) است و این جاهلیتی بود که در میان مردم بود. ممکن بود ما فکر کنیم فقط در میان آن جامعه راجع به زنها این گونه قضاوت میکردند اما راجع به نوجوانها هم همین قضاوت را میکردند، هیچکس قایل نبود که به یک نوجوان و جوان باید احترام گذاشت.نوجوان و جوان را به عنوان جاهل و کسی که ارزش ندارد و به عنوان کسی که اطاعت فرمان بکند، می دانستند. اینکه پیغمبر اسلام(ص) گفت بعد از ۷ سالگی شما با فرزندان خودتان مشورت کنید تا ۷ سال با آنها صحبت و تربیت کنید از ۷ سال به بالا فرزند شما مشاور شماست،این ارزشی است که پیامبر(ص) برای نوجوانها و جوانها آورد.
روحانی با بیان اینکه در آن زمان غارت نه تنها بد نبود بلکه یکی از افتخارات بود، افزود: برای قبیلهای که میتوانست قبیله دیگر را سرکوب ، اموال و شترها را غارت و چادرها را آتش بزند، یک افتخار بزرگ بود. شعر میسرودند که من همان هستم که آن قبایل و یا آن قبیله را فلان شب ریختم و همه را از بین بردم. مردها را سر بریدم، زنها را اسیر و کنیز کردم.
روحانی با تاکید بر اینکه پیامبر (ص) یک تحول بسیار بزرگی در جهان بوجود آورد، اظهار داشت: در آن دوران نظافت از نظر آنها ننگ بود . یکی از افتخاراتشان این بود که لباسهایشان بسیار بلند باشد و روی زمین کشیده شود و آن یک متر پایین لباس همیشه پر از انواع آلودگیها بود و این را در کنار درس نخواندن ، فخر و افتخار میدانستند.
رئیس جمهور افزود: رئیس قبیله افتخار میکرد که من درس نخواندم و کتابی ندیدم. علم به عنوان افتخار نبود. طرف میگفت من یک بردهای را میخرم که باسواد باشد برایم نامه بنویسد و نامه بخواند. من نامه بخوانم و بنویسم این را به عنوان تحقیر خودشان میدانستند.اینکه قرآن میگوید وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا کَافَّهً لِلنَّاسِ بَشِیرًا وَنَذِیرًا. پیغمبر برای انسانیت آمد، برای همه انسانها و برای هدایت و بشریت آمد. حالا کافه را دو گونه تفسیر میکنند که برای همه انسانها یا کافی است برای انسانها.پیامبر(ص) بشیر و نذیر برای همه بود و یک افتخار بزرگ برای همه ماست.
روحانی با تاکید بر اینکه “به نظرم مقصریم که پیغمبر(ص) را درست معرفی نمیکنیم”، گفت: اگر درست پیغمبر(ص) را معرفی کنیم. بگیر و ببند نمیخواهد و تمام مردم در برابر این فرهنگ بلند رسول(ص) حاضر میشوند، همه فخر میکنند که جزو امت پیغمبر(ص) باشند.این آن پیامبر رحمتی بود که چه مشرک و چه یهودی میدانست که در مدینه امنیت بیشتری دارند و این فخر بود برای حکومت اسلامی که تمام انسانها میدانستند زیر سایه رحمت پیامبر(ص) در امنیت کامل هستند.
روحانی با اشاره به اینکه “پیغمبر(ص) اخلاق را آورد”، افزود:چه کسی فکر میکرد که رئیس یک جامعه در مسایل مهم با مردم مشورت کند، اصلاً چنین چیزی وجود نداشت که رئیس قبیله بیاید مشورت کند بلکه او تنها فرمان میداد. پیغمبر(ص) راه و رسم مشورت را پیش پای انسانها گذاشت وشاورهم فی الامر، خدا به او دستور و فرمان داد. پیامبری که همه میدانستند که اگر از او عفو بخواهند، نه تنها آنها را عفو میکند بلکه میرفت در مسجد دعا میکرد و میگفت خدایا من که گذشتم و از تو هم می خواهم از آنها بگذرید و در حق آنها استغفار میکرد. این راه و رسم را پیغمبر(ص) برای جامعه ما آورد و گفت إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ، به ما گفت علم افتخار است، نظافت راه من است، تا چهل خانه همسایه شماست و به ما فهماند الجار ثم الدار. به ما فهماند که نمیتوانیم شب راحت بخوابیم و همسایه ما گرسنه باشد. ایثار را به ما یاد داد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پیامبر به ما فهماند که حتی جنگ هم قانون دارد و نه اینکه قانون جنگل حاکم باشد. قانون عدل حاکم است و حتی برای میدان جنگ هم قانون حاکم است. فرمود درخت را حق ندارید آتش بزنید، آب را حق ندارید مسموم کنید و کسی را که فرار میکند تعقیبش نکنید. به زنها تعرض نکنید و به بچهها کاری نداشته باشید. اینها فرامین پیغمبر(ص) در میدان جنگ است.
روحانی تصریح کرد:ما به این پیغمبر(ص) افتخار میکنیم. همه جان و وجودمان نثار راه این رسول و این نور است؛ این نور تابناکی که به جهانیان و انسانها گرما بخشید و همگان را در مسیر هدایت و رحمت قرار داد و به ما گفت برادر هستیم. انما المؤمنون اخوه. اگر امروز در جامعه ایران ما احساس برادری نسبت به همدیگر میکنیم تابع پیغمبر(ص) هستیم و اگر نیست، پس اشکال داریم و باید خودمان را اصلاح کنیم.
رضا
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ در ۲۱:۲۷
هفته سوم آذر هم رد شد و خبری نیست