جامعه ایرانی- علی صوفی درباره گزینههای احتمالی برای وزارتخانههای صنعت، اقتصاد، راه و رفاه (رضا ویسه، فرهاد دژپسند، علیاکبر حاجمحمدی و محمد شریعتمداری) گفت: این افراد برای وزارتخانههای فوق گزینههای مناسبی بهحساب نمیآیند.
پس از بالا رفتن قیمت ارز و نابسامانی در قیمت کالاها نمایندگان مجلس از رئیسجمهور خواستند تا تیم اقتصادی خود را تغییر دهد، وقتی با بیاعتنایی حسن روحانی در این زمینه روبرو شدند، با او اتمامِحجت کردند در صورت پافشاری بر حضور وزرا، مجلس ورود پیدا میکند. بر همین اساس دو وزیر او (کرباسیان و ربیعی) استیضاح شدند و میز کار خود در وزارتخانههای اقتصاد و کار را ترک کردند.
پیش از سفر رئیسجمهور به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل درحالیکه استیضاح محمد شریعتمداری، وزیر صنعت مطرح بود اخبار حکایت از این داشت که حسن روحانی از نمایندهها درخواست کرده است استیضاح وزرا متوقف شود، پسازاین سفر اقدام به ترمیم تیم اقتصادی دولت خواهد کرد، شاید به همین دلیل بود استیضاح شریعتمداری، وزیر صمت باوجود اظهار نظرات فراوان به اجرا درنیامد.
اما چند روزی است که اسامی بهعنوان وزرای آینده در شبکههای اجتماعی دستبهدست میشود که احتمالا گزینه های قطعی و نهایی دولت هستند. رضا ویسه، فرهاد دژپسند، علیاکبر حاجمحمدی و محمد شریعتمداری برای وزارتخانههای صنعت، اقتصاد، راه و رفاه احتمالا به مجلس معرفی می شوند؛ گزینههایی که نهتنها چندان نمیتوان به بهبود شرایط توسط تدبیر آنها امید بست، بلکه نشان از این دارد که روحانی اهل مشورت نیست و نشستهایی هم با گروههای سیاسی برگزار کرده است بیش از آنکه جهت دریافت راهنمایی و کمک باشد برای نمایش بوده است.
علی صوفی، فعال سیاسی اصلاحطلب و دبیر کل حزب پیشرو اصلاخات در گفتوگو با جامعه ایرانی درباره نمایشی بودن نشست روحانی با اصلاحطلبان با توجه به گزینههای احتمالی برای وزارتخانههای اقتصاد، رفاه، صنعت و راه گفت: شنیدهشده است که کمیتهای پسازاین نشست تشکیلشده و قرار بر آن است تا جلسات ادامه یابد، ولی این نشستها بیشتر از اینکه منتقدانه باشد، سازشکارانه بوده است.
وی در ادامه اظهار داشت: نباید به چنین نشستهایی زیاد دل بست زیرا اگر قرار بود اثری داشته باشد باید در انتخاب چند وزیر فوق مشخص شود، نام گزینههای احتمالی نشان میدهد که نشست موردنظر بیتأثیر و نمایشی بوده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به نیاز در تفکیک وزارتخانهها یادآور شد: اساساً آقای رئیسجمهور باید پیش از معرفی وزرا به دنبال تفکیک وزارتخانهها باشد. شنیدهام که آقای روحانی با آقای لاریجانی در نشستی درباره این قضیه صحبت کرده است.
صوفی دراینباره اضافه کرد: انجام تفکیک سه وزارتخانه سنگین، لخت و ناکارآمد خوب و مفید است. آقای رئیسجمهور در ابتدا باید درباره تفکیک این سه وزارتخانه به توافق با مجلس برسد، پسازآن بهجای چهار وزیر، هفت وزیر معرفی کند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه توضیح داد: معرفی هفت وزیر در دولت تغییر تأثیرگذار و معناداری است، رئیسجمهور پسازاین کار بر اساس نشستی که با احزاب و اصلاحطلبان داشته است، رفتار کند، گرچه برخلاف رویه سال ۹۶ روحانی نسبت به اصلاحطلبان بیاعتنا بوده، اما اکنون زمان آن است تا کمک بگیرد و از نیروهای کارآمدشان بهره ببرد.
وی در خصوص معیارها برای تعیین وزرا از سوی رئیسجمهور تصریح کرد: بهتر آن است که رئیسجمهور با نگاه سیاسی به قضیه تعیین وزرا نپردازد و کارآمدی را مدنظر قرار دهد، بهعنوانمثال آقای تقوینژاد که اکنون در معاونت وزارت اقتصاد مشغول به کار است هم دارای سابقه کاری بیشتری در این زمینه نسبت به آقای دژپسند است وهم اینکه نیروی اصلاحطلب بهحساب میآید.
صوفی در ادامه افزود: روحانی باید بر قضیه وزرا معرفیشده تأمل بیشتری به خرج داد زیرا این گزینههای احتمالی نگرانیها را برطرف نخواهند کرد.