ارتباط با ما در

محققان مطرح کردند

داروهای ضدافسردگی چه سو اثری روی بدن می‌گذارند؟

مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای سلامت جهانی، امنیت و توسعه غذایی جهان امروز است. از همه مهم‌تر، این امر منجر به خیزش ابرمیکروب ها، یا زنجیره‌هایی از باکتری شده که در مقابل بسیاری از بیماری‌ها مقاوم هستند.

منتشر شده

جامعه ایرانی– بر اساس تحقیقاتی که به تازگی منتشر شده، یکی از ترکیبات تشکیل دهنده داروهای ضدافسردگی می‌تواند به ایجاد مقاومت در آنتی‌بیوتیک‌ها کمک کند.

به گزارش جامعه ایرانی به نقل از نیوزویک، مقاومت آنتی‌بیوتیکی یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای سلامت جهانی، امنیت و توسعه غذایی جهان امروز است. از همه مهم‌تر، این امر منجر به خیزش ابرمیکروب ها، یا زنجیره‌هایی از باکتری شده که در مقابل بسیاری از بیماری‌ها مقاوم هستند.

درحالی‌که استفاده نادرست یا بیش از اندازه آنتی‌بیوتیک‌ها امری تقبیح شده است، سایر عوامل نیز می‌تواند به این مشکل دامن بزنند. تیمی از دانشمندان در دانشگاه کوئینزلند استرالیا نقش تاکنون ناشناخته فلوکستین–دارویی که برای کمک به بیماران مبتلا به افسردگی، اختلال وسواسی اجباری، اختلال هراس و پرخوری عصبی تجویز می‌شود- در این فرآیند را شناسایی کرده‌اند.

بر اساس گزارش جیانهوا گوو، اطلاعات اندکی در مورد اینکه داروهای غیرآنتی‌بیوتیکی چطور می‌توانند باعث مقاومت آنتی‌بیوتیکی شوند، وجود دارد.

وی در بیانیه‌ای گفت: «مطالعات اخیر ما نشان داد که تریکلوزان، یک ترکیب مشترک در خمیر دندان و مایع دستشویی می‌تواند به طور مستقیم باعث مقاومت آنتی‌بیوتیکی شود. ما شگفت‌زده شدیم که آیا سایر داروهای غیرآنتی‌بیوتیکی مانند فلوکستین هم می‌تواند به طور مستقیم باعث مقاومت آنتی‌بیوتیکی شود.»

بر اساس آزمایش‌هایی که در ادامه در این زمینه صورت گرفت مشخص شد که فلوکستین می‌تواند به طور مستقیم از طریق جهش ژنتیکی باعث مقاومت آنتی‌بیوتیکی شود.

پس از مصرف فلوکستین، ۱۱ درصد این ماده در جریان عبور از بدن و خروج از طریق ادرار و ورود به سیستم فاضلاب بدون تغییر می‌ماند. به همین دلیل گوو معتقد است که فلوکستین می‌تواند امکان رشد مقاومت آنتی‌بیوتیکی را در محیط واقع جهان فراهم کند.

وی تصریح کرد: «فلوکستین یک داروی بسیار مقاوم در محیط بزرگ‌تری است که می‌تواند تأثیر بسیار بالایی بر مقاومت داروها داشته باشد.»

سالانه حدود ۷۰۰ هزار نفر به دلیل عفونت‌های ناشی از باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک جان خود را از دست می‌دهند. انتظار می‌رود این رقم تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیون نفر برسد مگر اینکه اقدامی فوری و جهانی در این زمینه صورت بگیرد.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.