ارتباط با ما در

روزنامه اسرائیلی هاآرتص:

خروج ایران از سوریه آسان نخواهد بود

کارشناس موسسه کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس در واشنگتن به هاآرتص گفت: «آن‌ها اساساً خواهان خروج ایران از سوریه هستند اما به این درک رسیده‌اند که در حال حاضر دستیابی به این هدف بسیار دشوار خواهد بود.»

منتشر شده

 

 

به عقیده کارشناسان، اگر روسیه بخواهد ایران را از سوریه –جایی که تهران قصد دارد به اتحاد ۳۰ ساله خود ادامه دهد و از بازسازی‌های پس از جنگ داخلی نفع ببرد- خارج کند، ضرورتاً مجبور با جنگ با این کشور خواهد شد.

به گزارش جامعه ایرانی به نقل از هاآرتص، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا هفته گذشته را صرف گفتگو با مقامات اسرائیلی و روسی در مورد آینده سوریه کرد. بولتون در ابتدای هفته و پیش از اینکه وارد اسرائیل شود، اعلام کرد که روسیه با آمریکا به توافق رسیده که نیروهای ایرانی باید از سوریه خارج شوند، اما مسکو فکر نمی‌کند که توانایی خارج کردن آن‌ها را داشته باشد. در پایان هفته که بولتون راهی واشنگتن می‌شد تا به خانه بازگردد، این اظهارنظر همچنان درست به نظر می‌رسید.

روی کاغذ به نظر می‌رسد که میان اسرائیل، آمریکا، روسیه و کشورهای مهم عرب اتفاق‌نظر وجود دارد که ایران باید از سوریه برود. یک مقام ارشد کاخ سفید به هاآرتص گفت: «تهدید نظامی که ایران در سوریه ایجاد می‌کند، در همه جای منطقه باعث نگرانی است.» مسئله اینجا است که همه خواهان خروج ایران هستند اما آیا کسی برنامه‌ای معتبر برای رسیدن به این هدف دارد؟

تا به امروز، اسرائیل مسئولیت بیرون راندن ایران را بر دوش روسیه گذاشته است. اتحاد تهران-مسکو به خروج پیروزمندانه بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه از هفت سال جنگ داخلی کمک کرد. ایران نقش مهمی در پیروزی اسد داشت اما نقش روسیه تعیین‌کننده بود و مقامات اسرائیل امیدوار بودند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از نفوذ خود روی ایران استفاده کند.

بااین‌حال روسیه بارها به اسرائیل اعلام کرده که چنین قابلیتی ندارد. در یک مرحله، پوتین به بولتون گفته بود که او هم خواهان خروج ایران از سوریه است اما روسیه به‌تنهایی نمی‌تواند به این هدف برسد. تاکنون، روسیه نیروهای ایران را در ۸۵ کیلومتری مرز اسرائیل نگه داشته که البته یک استثنا هم دارد: ایرانیان هنوز در دمشق و اطرافش حضور دارند.

در این میان، دولت ترامپ خروج ایران از سوریه را در میان چندین و چند شرط برای هرگونه توافق جدید میان تهران و واشنگتن که به‌زعم وی قرار است جایگزین توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ شود، قرار داده است. سیاست آمریکا این است که فشار اقتصادی را از طریق تحریم‌ها علیه ایران افزایش دهد و امیدوار است که تهران یا به میز مذاکرات بازگردد و با خروج از سوریه موافقت کند، یا بحران اقتصادی آن بدتر شود و جمهوری اسلامی مجبور به کاهش سرمایه‌گذاری خود در مسائل نظامی خارجی شود.

انتظار برای بازسازی

بااین‌حال، برخی تحلیل گران معتقدند که کل بحث در مورد «بیرون راندن ایران از سوریه» غیرواقع‌بینانه است. ایران هزاران سرباز و نیروی شبه‌نظامی شیعه در خاک سوریه دارد و مشتاقانه در انتظار بهره‌برداری از فرآیند بازسازی سوریه است. خارج کردن تمام نیروهای نظامی و وفادار به ایران از سوریه ،به برنامه‌های این کشور در این زمینه ضربه می‌زند.

تامارا کوفمن ویتز، کارشناس مسائل خاورمیانه در اندیشکده بروکینگز، ماه گذشته در توییتر نوشت که «ایران و سوریه بیش از ۳۰ سال است که با هم متحد هستند» و اضافه کرد این ایده که آمریکا، حتی با موافقت روسیه می‌تواند موتور خروج ایران از سوریه را به راه اندازد، مضحک است. او این ایده را «بیانیه نادرست دیگری از سیاست آمریکا در قبال این جنگ وحشتناک» دانست.

حسین ایبیش، کارشناس موسسه کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس در واشنگتن به هاآرتص گفت که در حال حاضر هدف اصلی عربستان، امارات و بحرین به‌عنوان سه رقیب اصلی ایران در خاورمیانه، محدود کردن حضور ایران در سوریه است. وی گفت: «آن‌ها اساساً خواهان خروج ایران از سوریه هستند اما به این درک رسیده‌اند که در حال حاضر دستیابی به این هدف بسیار دشوار خواهد بود.»

مسئله اینجا است که ایران تنها در صورت تقابل با اسرائیل ممکن است به منبع خطر برای بشار اسد تبدیل شود اما اسد این احتمال را هم ماه گذشته نقض کرد و گفت که خود خواهان حضور ایران و حزب‌الله در سوریه برای مدتی طولانی است تا بتواند از کمک آن‌ها برای تضمین ثبات در این کشور استفاده کند.

یک دیدگاه

یک دیدگاه

  1. کرامت سلیمی

    دوشنبه ۰۵ شهریور ۱۳۹۷ در ۱۵:۳۱

    شاید به خود تلقین نماییم که قدرت را رای مردم تعیین می کند اما این یک خودفریبیست و در عالم واقعیت قدرت از لوله اسلحه بیرون می اید.

    چندین دولت پنهان در امریکا وجود دارد که در راس انها نظامیان قرار دارند و به صورت دوره ای و توافقی فردی را در قالب رییس جمهور به عنوان نماینده و منتخب مردم در ظاهر به عنوان مسئول امور کشور قرار می دهند.

    گروه و طیفی که ترامپ را به عنوان رییس چمهور قرار دادند اعتقادشان این است که با شرایط فعلی جهان و سیاستهای تکراری که طی 100 سال اخیر اعمال شده دیگر نمی توان وجهه امریکا را به عنوان یک ابرقدرت بلامنازع حفظ نمود و جهان را مطابق خواسته های امریکا مدیریت نمود.

    این گروه با افشای حقایقی سعی دارند ساختار سیاسی و اجتماعی جهان را به تدریج و تقریبا” نامحسوس تغییر دهند و تلاش می کنند افکار عمومی را برای پذیرش واقعیات و حقایق برای ورود به یک نظم نوین جهانی اماده کنند.

    گروههای رقیب حامیان ترامپ که ظاهرا” کنترل بیشتری از رسانه ها و نهادهای امنیتی را در اختیار دارند هرچند تا حدود زیادی موافق تغییرات هستند اما با شیوه های رفتاری و گفتاری ترامپ موافق نیستند. وحتی سعی می کنند تا ترامپ نتواند زیاد سخنرانی و یا مصاحبه و همچنین دیدار با مقامات کشورهای دیگر داشته باشد.
    ترامپ در این مدت به حقایقی اشاره نمود که می تواند ابرقدرتی امریکا را زیر سوال ببرد و حتی منجر به فروپاشی امپراطوری امریکا گردد.

    به عنوان مثال :

    چند مدت پیش ترامپ حرف جالبی به پوتین زد:

    ترامپ به پوتین گفت که روسیه از برجام خارج نمی شود چون برای روسیه توافق خوبیست.

    این حرف جای کلی بررسی و تفسیر دارد و بیشتر نشان می دهد که به نوعی ترامپ به این حقیقت اشاره می کند که روسیه برای حفظ قدرت و اعتبارش از هر نظر ( سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی ) کاملا” به امریکا وابسته است و از خود قدرتی ندارد.

    و در یکی از کامنتها خدمتتان عرض کردم که طبق روانشناسی چهره ترس و نگرانی خاصی در چهره مقامات روسی مخصوصا” اقای سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به خوبی نمایان است. و ایشان بیشتر از همه مقامات روسی تلاش می کنند برجام حفظ شود .

    و یا اینکه یکبار ترامپ اعلام کرد که پذیرش برجام منجر به سقوط اقتصاد امریکا خواهد شد و همین نشان می دهد که در مذاکرات ظاهرا”اتمی دولتها در واقع اخاذیهای مالی و اقتصادی از دولت امریکا صورت می گیرد تا دولتها دروغ بودن وجود بمب اتمی و خیالی بودن ان را فاش نکنند و امریکا در ظاهر ابرقدرت باقی بماند.( کشورهایی مانند عربستان ، سومالی و همینطور کشور گرسنه و افریقایی اوگاندا که بیشتر مردمش در زیر درختان و لابلای بوته ها زندگی می کنند خواستار انرژی هسته ای هستند).

    در واقع هر کشوری که خواستار انرژی هسته ایست بر اساس منافع و موقعیت خود امریکا را تهدید به لو دادن دروغین بودن سلاح اتمی می کند تا امریکا منافع ان کشور را هم مد نظر داشته باشد.

    از نظر حامیان ترامپ تعداد دولتهای اخاذی کننده انقدر زیاد شده که امریکا قادر به تمکین به خواسته همه انها نیست و تن دادن به خواسته بعضی از انها باعث به هم خوردن تعادل قدرت به نفع کشورهایی مانندایران و کره شمالی خواهد شد. و خود امریکا به این موضوع اذعان نمود که ایران درحال تفییر جغرافیای سیاسی خاور میانه است.

    در عمل نیز این موضوع دیده می شود مثلا” اگر ایران خواستار در اختیار داشتن سامانه ضدهوایی s-300 است برای راضی نگاه داشتن رقبای ایران مثل عربستان ، ترکیه و امارات سامانه ضدهوایی s- 400 که تکنولوژی پیشرفته تری دارد به انها داده می شود.

    امریکا برای جلوگیری از ورود تکنولوژی به کشورهای دیگر یا تکنولوژی را ناقص در اختیار انها قرار می دهد تا همواره وابسته باشند و یا به بهانه هایی ان کشور ها را تحریم میکند تا همیشه ضعیف باقی بمانند. و متاسفانه با این تحریمها مردم عادی اسیب می بینند نه دولتها.

    در افتادن ترامپ با رسانه ها و نهادهای امنیتی و همچنین تلاش ترامپ برای خروج از پیمان ناتو و تعطیلی تعدادی از پایگاههای نظامی امریکا از جمله پایگاه نظامی اینجرلیک در ترکیه نشان دهنده این واقعیت است که ترامپ به دنبال افشای یک دروغ است که این دروغ حدود 75 سال محور قدرت دروغین و غیرواقعی امریکا بوده است و تمام پیامدهای افشای این دروغ قابل پیش بینی نیست. اما تلاش ترامپ و حامیانش نشان می دهد که با تعطیلی و کم کردن قدرت تعدادی از پایگاههای نظامی امریکا می خواهند از وقوع یک جنگ گسترده جلوگیری نمایند.

    در واقع ترامپ و حامیانش تعداد پایگاهها ی نظامی محدودی را نگاه می دارند ( مثل پایگاه بزرگ نظامی دیگو گارسیا واقع در اقیانوس هند) و با کمک انها بقیه پایگاهها و همینطور ارتشها را کنترل خواهند کرد.

    دقت به این موضوعات هم مهم است که اروپا چه نقطه ضعفی دارد که در مقابل ایران خیلی ضعیف عمل می کند و انها باید به ایران باج بدهند.

    لینکهای زیر را بخوانید:

    yon.ir/CWkZo

    yon.ir/rTNEQ

    و همینطور به نظر شما نقطه ضعف امریکا و روسیه ( 2 تا به اصطلاح ابرقدرت ) در مقابله با ایران چیست.
    چرا قادر نیستند با تهدید نظامی و توسل به قوه قهریه ایران را از سوریه خارج کنند.

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.