ارتباط با ما در

جزئیاتی از دیدار سران آمریکا و روسیه در هلسینکی؛

در دیدار پوتین-ترامپ چه گذشت؟

دیدار روسای جمهور آمریکا و روسیه در پایتخت فنلاند روز گذشته با تاخیر حوالی ۱۵:۴۰ به وقت تهران آغاز شد. پیش از این قرار بود این دیدار ساعت ۱۳ به وقت محلی (۱۴:۳۰ به وقت تهران) برگزار شود، اما به دلیل دیر آمدن پوتین، دیدار دوجانبه با تاخیر برگزار شد.

منتشر شده

جامعه ایرانی– دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ابتدای دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روس‌اش بابت برگزاری موفق جام جهانی به او تبریک گفت.

ترامپ هم‌چنین درباره دیدارش با پوتین افزود: مسائل زیادی وجود دارد که باید در این دیدار درباره آنها گفت‌وگو کنیم. بحث تجارت، نیروهای نظامی، بحث تسلیحات هسته‌ای و ده‌ها مورد دیگر که باید دو طرف آنها را بررسی کنیم. فرصت خوبی است که به عنوان دو کشور بزرگ چالش‌هایی را که بوده پشت سر بگذاریم. ما روابط بدی را تجربه کرده‌ایم.

وی ادامه داد: جهان اکنون به ما نگاه می‌کند. باید اقدام مثبتی انجام دهیم، از جمله در مورد سلاح‌های هسته‌ای. ما با هم تقریبا ۹۰ درصد سلاح‌های هسته‌ای جهان را در اختیار داریم. مذاکرات در پرونده‌های مختلف بعد از دیدار دو رئیس جمهور توسط تیم‌های کارشناسی ادامه خواهد یافت.

رئیس‌جمهور آمریکا و همتای روس وی در حالی این دیدار را در شهر هلسینکی آغاز کردند که صبح امروز (دوشنبه) ترامپ دیدار دوجانبه‌ای با ساولی نینیستو، رئیس‌جمهور فنلاند داشت.

ولادیمیر پوتین که روز گذشته ناظر بر برگزاری بازی فینال رقابت‌های جام جهانی فوتبال در کشورش بود، ساعت ۱۳ به وقت محلی وارد فنلاند شد و چند ساعت پیش از وی نیز دونالد ترامپ به همراه همسرش و وزیر امور خارجه آمریکا وارد این کشور شدند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که ترامپ در سخنانی که قبل از این دیدار مطرح کرده گفته که توقع خروج نتایج چشمگیر از این نشست را ندارد.

ترامپ در مصاحبه‌ای با سی‌بی‌اس گفته بود که با توقعات بالا به دیدار پوتین نمی‌رود اما برگزاری این دیدار را سودمند می‌داند.

در عین حال کرملین نیز اعلام کرده که رئیس‌جمهور روسیه در این دیدار در درجه اول منافع کشورش را مدنظر دارد.

رهبران آمریکا و روسیه بعد از این دیدار خود یک ناهار کاری با یکدیگر خواهند داشت.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، همتای روسی وی نیز پیش از این ناهار کاری با یکدیگر دیدار می‌کنند و در نهایت ترامپ و پوتین پس از اتمام ناهار کاری خود یک کنفرانس خبری مشترک خواهند داشت.

رئیس‌جمهور فنلاند و پوتین نیز بعد از این کنفرانس خبری دیدار دوجانبه داشته و وزرای خارجه دو کشور نیز ملاقات جداگانه خواهند داشت و بعد از آن نیز در پایان کنفرانس خبری رئیس‌جمهور فنلاند در کاخ ریاست جمهوری این کشور برگزار خواهد شد.

این در حالی است که از نخستین ساعات امروز معترضان فنلاندی همزمان با ورود رئیس‌جمهور آمریکا به این کشور تظاهرات گسترده‌ای را به راه انداختند و به برگزاری این دیدار در کشورشان اعتراض کردند.

این معترضان مخالف وارد کردن کشورشان به بازی دو ابرقدرت جهان هستند.

ترامپ پیشتر گفته که در دیدار با پوتین قرار است درباره مساله سوریه و مسائل دیگر خاورمیانه در اشاعه سلاح‌های هسته‌ای مذاکره داشته باشند.

با این حال پیش‌بینی می‌شود که علاوه بر مساله سوریه، موضوع ایران و تحریم‌ها علیه ایران نیز از مسائل اصلی این نشست باشد.

در عین حال جان بولتون،‌ مشاور امنیت ملی دولت ترامپ نیز گفته که یکی از اهداف این دیدار این است که ترامپ رودررو با پوتین درباره موضوع “مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا” صحبت کند.

پوتین: روسیه و آمریکا می‌توانند باعث صلح در سوریه شوند/ ترامپ: نشست دوجانبه با روسیه «شروعی خوب» بود

 ولادیمیر پوتین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ترامپ از تغییر در ماهیت چالش‌های پیش روی آمریکا و روسیه در جهان امروز سخن گفت و تأکید کرد، آمریکا و روسیه به عنوان قدرت‌های بزرگ در قبال امنیت بین‌المللی مسئول هستند.

وی بر اهمیت همکاری‌های میان روسیه و آمریکا نیز تأکید کرد و گفت که دو کشور منافع مشترک بسیاری دارند.

پوتین اظهار کرد: روسیه و آمریکا می‌توانند نقش رهبری را در سوریه عهده‌دار شده و باعث ایجاد صلح در این کشور شوند.

او همچنین به نقش شخص ترامپ در پیشبرد مذاکرات با کره‌شمالی و حل بحران تسلیحات هسته‌ای این کشور اشاره کرد.

به گفته رییس‌جمهوری روسیه، موضوع برجام و خروج آمریکا از این توافق از جمله دیگر مواردی بوده که دو طرف درباره آن گفت‌وگو کرده‌اند. پوتین در ادامه تصریح کرد، ایران کشوری است که برنامه هسته‌ای آن تحت نظارت شدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد.

وی دیدارش با ترامپ را گامی بسیار مهم قلمداد کرد اما در عین حال گفت که دو طرف همچنان بر سر مسائل متعددی اختلاف نظر دارند.

در همین حال، ترامپ در آغاز اظهاراتش ضمن تقدیر از فنلاند به خاطر میزبانی این نشست، با اشاره به اهمیت دیپلماسی در سیاست آمریکا گفت، مذاکرات مفید برای آمریکا و روسیه و سراسر جهان خوب است.

رییس‌جمهوری آمریکا خاطرنشان کرد: در جریان مذاکرات امروزم با پوتین با او درباره موضوع مداخله در انتخابات آمریکا صحبت کردم.

وی از توافق میان دو کشور در راستای تداوم همکاری‌های امنیتی خبر داد.

ترامپ همچنین اظهار کرد که با پوتین درباره اعمال فشار علیه تهران برای جلوگیری از بلندپروازی‌های هسته‌ای و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران صحبت کرده است.

در ادامه این جلسه، ترامپ در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره این که پیش‌تر پوتین را «رقیب» خوانده بود، گفت: پوتین یک رقیب است و این واژه یک تمجید محسوب می‌شود.

وی در بخش دیگری اظهار کرد: هر دو کشور مسئول وضعیت فعلی روابط دوجانبه هستند. نشست این‌چنینی باید مدت‌ها پیش-حتی پیش از آغاز ریاست‌جمهوری من- برگزار می‌شد. هر دو طرف اشتباهاتی را مرتکب شده‌اند.

ترامپ اظهار کرد: رابطه ما با روسیه هیچ‌گاه تا این اندازه بد نبوده است اما این وضعیت از چهار ساعت پیش تغییر کرد.

پوتین نیز در پاسخ به این که چرا باید اظهارات روسیه را در خصوص عدم مداخله در انتخابات آمریکا باور کرد، خاطرنشان کرد: چرا فکر می‌کنید که ترامپ به من اعتماد کامل دارد یا بر عکس؟ ما نباید به اهداف کوتاه‌مدت متکی باشیم. ما در زمان انتخابات همدیگر را نمی‌شناسیم. ترامپ به عنوان کاندیدا درباره بهبود روابط با روسیه صحبت می‌کرد و روس‌ها طبیعتاً از این رویکرد استقبال می‌کردند.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود در همین زمینه ادامه داد: من علاقه‌ داشتم که ترامپ در انتخابات پیروز شود زیرا او به دنبال بهبود روابط با روسیه بود.

رییس‌جمهوری روسیه گفت: ترامپ قبلاً به عنوان تاجر به روسیه سفر کرده بود که در آن زمان من حتی نمی‌دانستم او در مسکو است.

رییس‌جمهوری آمریکا در این کنفرانس مطبوعاتی بر اهمیت همکاری با رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت که واشنگتن و این رژیم نزدیک‌ترین روابط را با یکدیگر دارند.

در این کنفرانس مطبوعاتی رییس‌جمهوری روسیه توپ فوتبالی را به همتای آمریکایی خود داد که ترامپ این توپ را به سمت همسرش پرتاب کرد.

ملانیا ترامپ

در ادامه خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس به گزارش‌های جامعه اطلاعاتی آمریکا در خصوص مداخله روسیه در انتخابات ایالات متحده اشاره کرد و در همین زمینه از ترامپ سوال کرد که رییس‌جمهوری آمریکا در پاسخ این ادعا را بی‌اساس دانست.

پوتین نیز در پاسخ به پرسشی درباره کریمه تصریح کرد: موضع ترامپ در مورد کریمه مشخص است. به اعتقاد او، کریمه به طور غیرقانونی تصرف شده است. ما اما نظر دیگری داریم و معتقدیم برای الحاق کریمه همه‌پرسی برگزار شده و از این رو، برای ما این پرونده بسته شده است.

دیدار مهم دوجانبه روسای جمهوری آمریکا و روسیه در پایتخت فنلاند به پایان رسید. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پس از پایان این نشست که حدود دو ساعت به طول انجامید، تصریح کرد که نشست دوجانبه «شروعی خوب» بوده است.

او در پاسخ به این که نشستش با پوتین در این دو ساعت چگونه بوده است، اظهار کرد: فکر می‌کنم شروع خوبی است؛ شروعی بسیار بسیار خوب برای همه. ترامپ و پوتین به همراه دو مترجم تنها افرادی بودند که در این نشست حضور داشتند. بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پس از این نشست، نشست دیگری برگزار شد که در آن علاوه بر روسای جمهوری، گروهی از مقام‌های ارشد دو طرف نیز حضور داشتند.

ترامپ: صد در صد حامی مردم ایران هستیم

رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید از وقتی دولت او از برجام خارج شده، اعتراضات و تظاهرات گسترده در ایران رخ داده است. دونالد ترامپ می‌گوید دولت آمریکا صد در صد حامی مردم ایران است.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده، ۲۵ تیر ماه، پس از دیدار و گفت‌وگو با همتای روس خود، در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس شرکت کرد. بخشی از این مصاحبه مربوط به موضوع ایران، رابطه روسیه و ایران، و نیز توافق اتمی می‌شد.

دونالد ترامپ می‌گوید ولادیمیر پوتین «احتمالا خواستار حفظ برجام است، چون این برای روسیه خوب است… و برای خیلی از کشورهایی که با ایران معاملات تجاری دارند، اما برای این کشور (آمریکا) و در نهایت برای کل جهان، چیز خوبی نیست».

او سپس در ادامه به وضعیت اقتصادی و اعتراضات و تظاهرات در ایران اشاره کرده و می‌گوید: آن‌ها شورش‌هایی در همه شهرها دارند. تورم حاکم شده‌است؛ نه این‌که بخواهی به کسی، به جز رژیم (حاکم بر ایران) ضربه بزنی. ما به مردم ایران نشان خواهیم داد که صد در صد حامی آن‌ها هستیم».

رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید اعتراضات و تظاهراتی در ایران رخ داده، که «احتمالا گسترده‌تر از هر زمان دیگری که آن‌ها داشتند» است. ترامپ می‌گوید «همه این‌ها از وقتی رخ داد که من توافق [اتمی] را برچیدم».

دونالد ترامپ، از منتقدان سرسخت توافق شکل‌گرفته در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما، میان کشورش، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا، آلمان و ایران، در اردیبهشت ماه از «برجام» خارج شد. او همان زمان با انتقاد از برجام، برنامه موشکی، رفتارها و عملکرد جمهوری اسلامی، گفت آمریکا «بالاترین سطح از تحریم های اقتصادی را بر ایران اعمال خواهد کرد».

روسیه در کنار دیگر طرف‌های توافق اتمی با ایران خواستار حفظ برجام شده‌ و در کنار آن‌ها تلاش‌هایی را نیز در همین زمینه انجام داده‌است، هرچند هنوز مشخص نیست با بازگشت تحریم‌های ایالات متحده این تلاش‌ها تا چه حد نتیجه‌بخش باشد.

طی ماه‌های گذشته اعتراضات و تظاهرات مختلفی به وضعیت اقتصادی، شرایط سیاسی، وضعیت زیست‌محیطی یا کمبود و کیفیت آب آشامیدنی در شهرهای مختلف ایران شکل گرفته‌است. اعتراضات به وضعیت اقتصادی در ایران سمت و سوی سیاسی گرفت و در آن‌ها شعارهای تندی علیه مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، حضور ایران در دیگر کشورهای منطقه و یا حتی در حمایت از خاندان پهلوی مطرح شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در مواردی گفته است رخدادهای داخلی و علمکرد جمهوری اسلامی در خارج از مرزهای ایران، با خروج او از برجام در ارتباط است. برای نمونه در میانه خرداد ماه که گفته بود خروج دولتش از توافق هسته‌ای، باعث تغییر رفتار تهران در منطقه شده است.

ترامپ، در دی ماه گذشته، گفته بود: شهروندان معترض در ایران از فساد حکومت به ستوه آمده‌اند و همان ماه تاکید کرده بود «ایران به رغم توافق بسیار بد اتمی‌ا‌ش با دولت اوباما، در همه سطوح شکست خورده است. مردم بزرگ ایران سال‌ها سرکوب شده‌اند. آنها گرسنه غذا و آزادی هستند». آقای ترامپ در بهمن ماه در جریان سخنرانی خود در کنگره دربارهٔ وضعیت عمومی کشور، گفته بود آمریکا در «مبارزه مردم ایران برای آزادی»، در کنار آنها ایستاده‌است.

سخنان رئیس‌جمهوری ایالات متحده، و نیز خروج او از برجام با انتقادهای پی‌در‌پی مقام‌های جمهوری اسلامی روبه‌رو شده‌است. سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است «آمریکا بدون توجه به یک معاهده چندجانبه و قطعنامه سازمان ملل و حتی با بی‌توجهی به بخش گسترده‌ای از افکار نخبگان ایالات متحده به صورت یک‌جانبه و با تصمیمی یک سویه و از سر خودشیفتگی تمام، یک تفاهم بین‌المللی را زیر پا گذاشت». رهبر جمهوری اسلامی در دی ماه سال پیش آمریکا، بریتانیا و اسرائیل را به سازماندهی اعتراضات در ایران متهم کرده و گفته بود پول این تجمعات را یک دولت «خرپول» منطقه داده‌است.

خروج ترامپ از برجام با واکنش‌های مختلفی در خود آمریکا روبه‌رو شده‌است. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین این تصمیم را «اشتباه» توصیف کرده بود. شماری از مقام‌ها و چهره‌های ارشد حزب دمکرات نیز به انتقاد از این کار پرداختند و در مورد «خطرات» ناشی از آن هشدار دادند. از سوی دیگر چهره‌ها و مقام‌های ارشد جمهوری‌خواه به حمایت از آن پرداختند و آن را ستودند. کوین مک‌کارتی، رهر اکثریت جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان گفته بود «این همان چیزی‌ست که او (ترامپ) در جریان کارزار انتخاباتی خود قول داده بود». دولت‌های اروپایی متحد آمریکا از حفظ برجام حمایت کرده‌اند اما در انتقاد از برنامه موشکی و عملکرد ایران در منطقه با ایالات متحده هم صدا شده‌اند.

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.