ارتباط با ما در

اعتراض کنکوری‌ها در آزمون ارشد

۳۰ درصد ظرفیت هر دانشگاه به خانواده‌های جانباز و ایثارگر می‌رسد؟

در دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور ارشد امسال ظرفیت جدیدی برای خانواده‌های جانباز و ایثارگر اضافه شده است که در این صورت ۳۰ درصد ظرفیت هر دانشگاه به این افراد داده می‌شود و همین موضوع صدای اعتراض دانشجویان با سهمیه آزاد را بلند کرده است.

منتشر شده

جامعه ایرانی– بازهم تغییرات جدید در دفترچه انتخاب رشته کنکور ارشد و صدای اعتراض‌هایی که بلند می‌شود. تا سال گذشته در دفترچه انتخاب رشته آزمون ارشد یک سهمیه ۲۵ درصدی برای ایثارگران و رزمندگان مشخص شده بود که شرط استفاده از آن سهمیه این بود که متقاضی، ۷۰ تا ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرش‌شده را به دست آورده باشد و در غیر اینصورت ظرفیت آنها به دانشجویان با سهمیه آزاد بازمی‌گشت و آنها می‌توانستند از آن ظرفیت‌های خالی استفاده کنند؛ اما امسال تبصره‌ای جدید به آن اضافه شده است.

 

یک ظرفیت ۵ درصدی برای خانواده‌های جانباز زیر ۲۵ درصد و خانواده‌هایی که صرفا جانباز و شهید داشتند. تبصره دیگری نیز اضافه شده که اگر خانواده‌های جانباز ۲۵ درصد نتوانستند آن نمره قبولی را به دست بیاورند، مانند دانشجویان آزاد نمی‌شوند و جزو سهمیه‌های ۵ درصدی قرار می‌گیرند. در واقع چیزی حدود ۳۰ درصد ظرفیت هر دانشگاه به این افراد داده می‌شود که اعتراض دانشجوها را به‌همراه داشته است. دانشجویان می‌گویند: «درخواست ما این است که این سهمیه را یا مازاد حساب کنند یا مثل گذشته اگر ظرفیت ۲۵ درصد خالی ماند به داوطلبین بدون سهمیه بدهند.»

 

در دفترچه انتخاب رشته آزمون ارشد آمده است: «با توجه به تصویب «قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰-۱۳۹۶)» توسط مجلس شورای اسلامی، ماده ۹۰ این قانون علاوه بر ماده ۷۰ «قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران» و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ «قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)» در این آزمون اجرا و گزینش داوطلبان بر اساس این قوانین صورت می‌گیرد.

 

بر اساس این قوانین، ۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنها»، «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنها» و رزمندگان اختصاص دارد. علاوه بر این ۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنها» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد.»

 

در قسمت دیگری از دفترچه به عنوان تذکر آمده است: «طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در صورتی که سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمون سهمیه فوق تکمیل نشود، خالی مانده آن ابتدا به مشمولین سهمیه ۵ درصدی ایثارگران که شرایط و حد نصاب لازم را داشته باشند، تخصیص یافته و اگر بازهم این ظرفیت خالی ماند، باقی مانده آن به داوطلبان سهیمه آزاد اختصاص می‌یابد.

 

بر اساس قانون هم حد نصاب نمره ایثارگران (چه ۵ درصدی و چه ۲۵ درصدی) ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کد رشته محل و حد نصاب نمره رزمندگان ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده است.

 

در دفترچه راهنمای انتخاب رشته سال گذشته هم آمده است: «باتوجه به تصویب قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحیه آن، گزینش داوطلبان بر اساس این قانون صورت می‌گیرد. بر این اساس ۲۵ درصد ظرفیت پذیرش به رزمندگان و ایثارگران انقلاب اسلامی، به شرط کسب حدنصاب علمی (کسب حداقل ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد توسط ایثارگران و کسب حداقل ۸۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد توسط رزمندگان اختصاص خواهد یافت.

 

منبع: خبرآنلاین

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.