ارتباط با ما در

فوربس مطرح کرد

۸ شرکتی که علیرغم تحریم‌های آمریکا در ایران مانده‌اند

منتشر شده

جامعه ایرانی  فهرست شرکت‌هایی که قصد دارند از ایران خارج شوند یا انجام معاملات تجاری با ایران را متوقف کنند رو به افزایش است.

به گزارش جامعه ایرانی به نقل از فوربس، شرکت‌های بزرگی مانند بوئینگ، توتال و جنرال الکتریک اعلام کرده‌اند که قصد دارند با بازگشت تحریم‌های آمریکا، به تمام توافق‌هایشان با ایران پایان دهند. در این شرایط تمرکز روی این مسئله است که کدام شرکت‌ها دست‌کم در حال حاضر به تجارت در ایران ادامه می‌دهند.

سران اروپایی سعی دارند مانع از تأثیرگذاری تحریم‌های آمریکا بر تجارت این قاره در ایران شوند و تهدید به اجرای «قانون منع» کرده اند که ظاهراً می‌تواند شرکت‌های اروپایی را از پیروی از تحریم‌های آمریکا منع کند. مشخص نیست که اتحادیه اروپا بتواند چنین قانونی را در صورت تصویب به اجرا درآورد.

در اینجا فهرستی از برخی شرکت‌های بزرگ جهانی که (فعلاً) در ایران مانده‌اند، آورده شده:

سی ان سی پی- شرکت نفت چین همچنان در توافقی که برای توسعه میدان پارس جنوبی ایران نهایی شده بود، مشارکت می‌کند و قصد دارد سهم توتال در این پروژه را نیز از آن خود کند.

شرکت مهندسی راه‌آهن چین- این شرکت چینی قصد دارد به همراه شرکت ایتالیایی فروو دلو استاتو یک خط آهن سریع‌السیر در ایران احداث کند. اگر تحریم‌ها مانع انجام امور مالی این شرکت ایتالیایی شود، ممکن است آن‌هم مجبور به خروج از این پروژه شود اما شرکت چینی هنوز هیچ اشاره‌ای به هرگونه تغییر در برنامه‌هایش نکرده است.

آنسالدو انرژیا- این شرکت مهندسی ایتالیایی ۷۰ سال است که در ایران فعالیت می‌کند. این شرکت علاقه‌مند به ادامه فعالیت‌ها در ایران است اما ترس خروج آن از جمهوری اسلامی در آینده نیز وجود دارد چراکه سرمایه‌گذاران آمریکایی صاحب سهام آنسالدو هستند.

فولکس‌واگن- این شرکت تولیدکننده خودروی آلمانی اخیراً وارد بازار ایران شده است. این شرکت هنوز اعلام نکرده که آیا قصد خروج از ایران را دارد یا در صورت اعمال تحریم‌های ثانویه همچنان در ایران می‌ماند.

شرکت سی آر آر سی- شرکت وسایل نقلیه راه‌آهن چانگ چون سی آر آر سی در فوریه سال ۲۱۷ قراردادی را با ایران امضا کرد تا ۱۰۰ قطار مترو برای مشهد را تولید کند. این شرکت از آن زمان با قراردادهای بیشتر برای قطارهای مترو به توافق خود عمل کرده است. هیچ نشانه‌ای دال بر اینکه این شرکت برنامه‌ای برای خروج از ایران داشته باشد، وجود ندارد.

ایرباس- شرکت ایرباس برخلاف بوئینگ، پیش از آنکه دولت ترامپ بازگرداندن تحریم‌های آمریکا را اعلام کند، تحویل هواپیما به ایران را آغاز کرده بود. ایرباس هیچ بیانیه‌ای در خصوص عملکرد آتی خود در ایران منتشر نکرده، گرچه استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا متذکر شده که گواهی صادرات ایرباس به ایران لغو خواهد شد. حداکثر ۱۰ درصد از قطعاتی که در هواپیماهای ایرباس به‌کاربرده می‌شوند، ساخت آمریکا هستند.

رنو- این خودروساز فرانسوی در سال ۲۰۱۷ قرارداد چند میلیون دلاری را با ایران به امضا رساند و قصد دارد کارخانه جدیدی را در ایران احداث کند که مجموع تولیداتش در این کشور را به سالانه ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو می‌رساند. مدیرعامل شرکت رنو در ماه اکتبر اعلام کرد که در صورت بازگشت تحریم‌های آمریکا این شرکت از ایران خارج نخواهد شد. رنو اخیراً هیچ بیانه‌ای در مورد هرگونه تغییراتی در این زمینه صادر نکرده است.

بهارات پترولیوم- این شرکت دولتی پالایش نفت هندی در حال افزایش خرید نفت ایران است. بهارات پترولیوم مطمئن نیست که در ماه نوامبر که تحریم‌های آمریکا به‌طور کامل اجرا می‌شوند، بخواهد خرید نفت ایران را متوقف کند. فعلاً این شرکت در حال بهره‌برداری از قراردادهای خوبی است که ایران در حوزه نفت خود ارائه می‌دهد.

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.