علی قربانی درباره سیاستهای پولی کشور و افزایش روزانه نرخ ارز در بازار آزاد، گفت: در یکی از جلساتی که برگزار کردیم ما هم سوالاتی را از رئیس کل بانک مرکزی درباره وضعیت بالا رفتن نرخ ارز در کشور و میزان ارزی که دولت در شش ماهه اول توانسته از صادرات نفتی و غیر نفتی به دست بیاورد، پرسیدیم.
وی تصریح کرد: رئیس کل بانک مرکزی قیمتی که در بازار ارائه میشود را غیر واقعی میدانست و میگفت که قیمت واقعی دلار در واقع همان نرخی است که در بازارهای ثانویه عرضه میشود که تقریبا نزدیک به ۸ یا ۹ هزار تومان است که به دلیل جنگ اقتصادی و اثرات تبلیغاتی روانی شاهد بالا رفتن قیمت دلار هستیم ولی منابع ارزی کشور خوب است و مشکلی بابت منابع ارزی نداریم و پولهایمان هم به کشور بازگشته و مشکلی از این بابت در کشور نیست.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این پرسش که برخی مطرح میکنند چرا دلار به بازار تزریق نمیشود تا قیمت پایین نگهداشته شود، گفت: رئیس کل بانک مرکزی استدلالش این است که بالاخره در توجه به وضعیت جنگ اقتصادی نباید دچار کمبود منابع شویم و هدف ما در این باره این است که این منابع حفظ شود و خیلی نمیخواهیم که دستمان را خالی کنیم.
وی در بیان پیشبینی خود برای آینده بازار ارز در کشور گفت: کسی نمیداند که قیمت دلار بالاتر میرود یا نه. ولی انتظار ما از بانک مرکزی این بود که به عنوان متولی سیاستهای پولی و ارزی کشور بتواند قیمت ارز را کنترل کند. الان بسیاری از این شرایط انتقاد میکنند که خیلی از کالاهایی که وارداتی است با بالا رفتن قیمت دلار دوباره با افزایش قیمت مواجه میشود.
این نماینده اصلاحطلب مجلس افزود: هیچ پیشبینی دقیقی وجود ندارد که بگوید با توجه به شرایط چه اتفاقی میافتد ولی تاکید کردیم که بانک مرکزی سعی کند سیاستهای پولی و مالی را به نحوی تنظیم کند تا بتوان اطمینان خاطری به مردم داد تا با توجه به شرایطی که هست برای مردم دردسر ایجاد نشود.
وی با اشاره به مشکلات ارزی که برای دانشجویان ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه در حضور همتی این موضوع را مطرح کردیم که دانشجویان خارج از کشور الان باید دلار آزاد بخرند و خیلی مشکلات دارند که او هم گفت با وزارت علوم توافق شده که هر دانشجویی که یک ترم در خارج از کشور درس خوانده است بتواند آن را تبدیل کند و ادامه درس را در داخل بخواند و در غیر این صورت باید خودشان دلار آزاد بخرند چون در این شرایط نمیتوانیم دلار را به آنها بدهیم به این دلیل که باید منابعمان را خالی نکنیم که در آینده مشکل ایجاد نشود.
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع تحریمها و تاثیر آن در اقتصاد کشور گفت: با توجه به تجربیاتی که در تحریمهای گذشته داشتیم، مشخص است که وقتی اینچنین تحریمهایی به وجود میآید قطعا زمینه برای رانت و فساد هموارتر میشود و عدهای سواستفاده و سودجویی میکنند.
وی تاکید کرد: در پی سیاستهای اشتباه دولت عدهای در نیمه اول سال ارز دولتی را گرفتند و کالا وارد نکردند. آنها ارز دولتی را به بازار برده و آن را به قیمت بالاتری فروختند. لزومی نداشت که در همان چهارماه اول سال در شرایطی که کشور با کمبود منابع ارزی مواجه است و ما با هزاران بدبختی ارز را در کشور تامین میکنیم بیاییم به کسی ارز دولتی بدهیم.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه ابراز داشت: دلار در بازار آزاد ۱۰ یا ۱۲ هزار تومان بود حال ما ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان را میدادیم که اگر فردی این را بیرون میفروخت به ازای هر دلار چندهزار تومان سود میکرد و این معلوم است که به دنبالش فساد و رانت ایجاد میشود و دولت هم قطعا فهمید که این کار اشتباه بوده و الان هم باید با استفاده از تجربیاتی که در گذشته داشتیم تلاش کنیم که حتیالمقدور بحث رانت و فساد به حداقل ممکن برسد و دستگاههای نظارتی باید بیش از گذشته فعال شوند و نظارت جدی داشته باشند.
وی اظهار کرد: مشکل بعدی ما در زمینه قانونگذاری است. اعلام آمادگی کردیم هرکجا که نیاز به نص و وضع قانون باشد مجلس سریعا قوانین را تصویب کند چراکه بسیاری از افراد از همین خلاهای قانونی استفاده میکنند.
قربانی گفت: همه دستگاهها و قوا باید دست به دست هم بدهند تا اجازه ندهیم در این شرایط ویژه کشور که مردم زحمت و رنج دارند، فردی یک شبه میلیاردها تومان به جیب بزند و حقوق بگیران و کسانی که درآمد ثابت دارند دچار ضرر و زیانهای جدی شوند.