ارتباط با ما در

فیزیوتراپی دیسک گردن

دیسک گردن موقعی اتفاق میفتد که مواد داخل یکی از دیسک‌های گردن به سمت بیرون متمایل شود و مسیر خود را به سمت لایه خارجی و محافظ دیسک پیدا کند که این امر سبب می‌شود به اعصاب ناحیه گردن فشار وارد شود و به این علت شما دچار علائم و نشانه های درد خواهید شد.

منتشر شده

دیسک گردن چیست؟

دیسک گردن موقعی اتفاق میفتد که مواد داخل یکی از دیسک‌های گردن به سمت بیرون متمایل شود و مسیر خود را به سمت لایه خارجی و محافظ دیسک پیدا کند که این امر سبب می‌شود به اعصاب ناحیه گردن فشار وارد شود و به این علت شما دچار علائم و نشانه های درد خواهید شد.

علت درد گردن چیست؟

سبب درد گردن می‌تواند به دلیل بی نظمی در هر کدام از قسمت های تشکیل دهنده آن اتفاق بیفتد. اختلالاتی در استخوان، لیگامان، عضلات و اعصاب. بعضی اوقات مشکلات گردن باعث درد می‌شود ولی مریض درد را در ناحیه خود گردن احساس نمی‌کند. درد امکان دارد در شانه یا در اندام فوقانی یا در ستون مهره‌ای سینه‌ای حس شود.

علت گردن درد می‌تواند از مصدومیت، حالت بدنی ضعیف، استرس، سایش طبیعی، بیماری و سایر موارد باشد. عدم هم ترازی ستون فقرات (مانند خمیدگی یا خوابیدن روی شکم) و بلند کردن وسیله های سنگین به صورت غلط بر روی ستون فقرات گردنی فشار وارد می‌کند و احتمال اسیب را بالاتر می برد.

 

 

گردن درد چه موقعی رخ می دهد؟

گردن درد موقعی رخ می دهد که ستون فقرات توسط اسیب ها، بیماری‌ها، ساییدگی و همچنین مکانیک ضعیف بدن تحت فشار قرار می‌گیردگروه‌.همه گروه های سنی در معرض خطرتجربه گردن درد هستند. اشخاصی که در یک محل نشسته و کار با کامپیوتر را برای مدت زمان طولانی انجام می‌دهند نیز با سطح بالای این خطر روبرو هستند.

 

چه عواملی باعث گردن درد می‌شود؟

در اکثر موارد علت درد گردن ناشی از کار‌هایی است که حاوی حرکت طولانی مدت و مکرر گردن می‌باشند. این حرکات گردن منجر به کشیدگی، در رفتگی یا گرفتگی (اسپاسم )گردن می شود.

کارهایی که باعث ایجاد اسیب به گردن می‌شود، شامل موارد زیر می‌شوند:

 

۱)گرفتن سر جلوتر از بدن

گرفتن سر جلوتر از بدن یا درحالت نامناسب برای مدت زمان طولانی در حین کار کردن، کتاب خواندن، تماشای تلویزیون، و غیره.

 

۲) حالت خواب

خوابیدن روی بالشتی که بیش از اندازه سفت یا صاف است یا به درستی از گردن شما محافظت نمی‌کند یا خوابیدن بر روی شکم در وضعی که گردن شما به جهتی چرخیده و خم شده باشد. گذاشتن سر بر روی مشت یا بازوی خود به مدت زمان طولانی.

۳) کار یا ورزش

کار یا ورزشی که در آن از جهت بالای بدن و بازوها استفاده می‌شود، مانند نقاشی کردن سقف یا فعالیت هایی که برای انجام آنها می بایست سر را بالا بگیرید.

 

۴) فشار و تمرکز زیاد بر روی یک کار

فشار و تمرکز زیاد بر روی یک کار نیز موجب درد مهره‌ های گردن می‌شود. در یک یا چند عضله که سر، گردن و شانه‌ها را به هم وصل می‌کنند، باعث کشیدگی می‌شوند. این عضله گردن سفت و درداور می‌شوند که ممکن است در این وضعیت درد گردن با سر درد و سرگیجه نیز همراه باشد.

 

۵) آسیب دیدگی‌هایی که موجب گردن درد می‌شوند

آسیب دیدگی‌هایی که موجب درد در گردن می‌شود، حاوی موارد زیر است:

 

مصدومیت‌های خفیف: مانند زمین خوردن در فواصل کوتاه تا حرکت سخت ستون فقرات گردن را شامل می‌شود.

مصدومیت های شدید: مصدومیت گردن در تصادف با خودرو، افتادن بر روی زمین از ارتفاع زیاد، ضربه مستقیم به صورت یا کمر، قسمت بالا یا درد پشت سر، و برخوردهای شدید ورزشی.

۶) بیماری هایی که سبب گردن درد می شوند

این بیماری‌ها عبارتند از:

  • تنگی کانال نخاعی
  • .آرتروز گردن (اسپوندیلوز گردن)
  • مننژیت که سبب التهاب اطراف بافت‌های مغر و طناب نخاعی می‌شود
  • آنفولانزا که سبب درد گرفتن گردن و قسمت‌های مختلف بدن می‌شود

 

۷)بیماری‌های حاد:

بیماری‌های حاد از قبیل: فیبرومیالژیا، آرتریت روماتوئید، اسپوندیلیت آنکیلوزان، تورتیکولی موجب گردن درد می‌شود.

 

۸)فشار بر روی عصب

فشرده شدن عصب ستون فقراتی می‌تواند باعث اشکار شدن دردی شود که از ابتدای کانال نخاعی اغاز و سپس به طرف بازوها و دست‌ها و انگشت‌ها می‌رود. درد ناشی از فشار بر روی عصب با درد ناشی از سندروم تونل کارپ که اغلب با بی حسی همراه است متمایز است.

 

۹) استیوآرتریت

با فرسوده شدن دیسک، دیسک خشک شده و کوچک می‌شود و محتمل است خارهای استخوانی شکل بگیرد. این دگرگونی ها موجب تنگی مجرا یا فتق دیسک گردن و بروز علائم دیسک گردن می‌شود.

 

فیزیوتراپی گردن چیست؟

شاید در یک تعریف اسان بتوان گفت که به تمامی اقدامات پزشکی با دستگاه های مرتبط یا بدون دستگاه و حتی حرکات اصلاحی به جهت کاهش درد و درست کردن ساختار بدن در بخش گردن، فیزیوتراپی نامیده می شود که البته این اقدامات پزشکی به صورت اعمال جراحی نبوده و معمولا به اقدامات فیزیکی، کمک کننده، گرم کننده، ویبراسیون و اقداماتی مانند این موارد می باشند. فیزیوتراپی سبب می شود تا گرفتگی ها به سرعت رها شده و یکی از موارد متداول در دردهای گردن همین گرفتگی ها می باشد. اما در بعضی حالات صدمات و ضرباتی که به گردن وارد می آید، به کمک فیزیوتراپی گردن  قابل رفع می باشند. انجام این کارها معمولا تسکین دهنده است. لذا موارد پزشکی و رجوع به متخصص به طور حتم سفارش می شود. حتی در بعضی موارد فیزیوتراپی به خصوص برای ناحیه گردن باعث جلوگیری از برخیاسیب ها و یا اختلالات حرکتی می شود. توجه به این موضوع می تواند بسیار مهم باشد. برای انجام فیزیوتراپی گردن باید نواحی درد مورد بررسی قرار گیرد زیرا گردن از قسمت های مختلفی تشکیل شده و به قسمت های حیاتی متصل است که انجام هر گونه کاری بدون توجه به مشکلات آن، غیرقابل جبران خواهد بود.برای اطلاعات بیشتر در مورد فیزیوتراپی در منزل یا دیسک گردن اینجا کلیک کنید.

 

روش فیزیوتراپی گردن چگونه انجام می شود؟

فیزیوتراپیست با ویزیت قسمت درد و میزان اسیبی که به ناحیه ای خاص و یا اطراف آن وارد آمده است، الگوی درمانی را برنامه ریزی می کند. برای هر ناحیه نیاز است تا از روشی متمایز استفاده شود. حتی توجه به این امر که تحمل حرارت و فشار در نواحی گوناگون بدن با یکدیگر متفاوت می باشد، حایز اهمیت است که متخصص این حوزه می تواند در این امر راهنمایی درخوری انجام داده و اقدامات درمانی شکل گیرد. حتما ضروری است تا برای فیزیوتراپی گردن قسمت های حساس سر معاینه دقیق شوند. اتصالات عصبی این قسمت و این مساله که در بعضی موارد فشارهای کوچک به گردن باعث جا به جایی مهره ها و یا متاسفانه پارگی اعصاب شده است و مشکلات مرمت ناپذیری به بار آورده و موجب می شود تا برای انجام این امر، از متخصص حرفه ای استفاده شود. عموما فیزیوتراپی گردن برای کاهش درد است و بیمارانی که دردهای میگرنی، گرفتگی های عضلانی، اختلالات حرکتی و فیزیکی درقسمت سر و گردن دارند وحالت شانه و گردن مناسبی ندارند و موارد مشابه از آن استفاده می کنند. حتی آرتروز، دردهای دیسک گردن و بعضی شکستگی ها نیز با نظارت پزشک متخصص با فیزیوتراپی گردن بهبود می یابند.

 

اغلب اشخاص تنها با انجام حرکات اصلاحی و شروع به تصحیح روند زندگی خود می توانند دردهای این قسمت را از بین برده و زندگی روزانه خود را به اسانی ادامه دهند. فیزیوتراپی گردن نیز روشی برای سریع تر طی نمودن دردهای این قسمت است.

 

منبع arayeshkadeh

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.