خیلی از افراد وقتی وارد حوزه برنامه نویسی می شوند و تصمیم به یادگیری می گیرند با زبان های مختلفی چون پایتون، سی شارپ، جاوا و ….. مواجه می شوند. حتما خیلی شنیده اید که می گویند برای شروع برنامه نویسی ،زبان پایتون بهترین گزینه است و منکر این هم نمی شویم اما سوال اینجاست که شروع برنامه نویسی با سی شارپ سخت است؟
اما قبل از آن بیایید بررسی کنیم اصلا سروکله اولین زبان چگونه پیدا شد؟
به نظر من یک دستگاه غول پیکر گذاشتند جلوی اولین برنامه نویس که خودش هم خبر نداشت قرار است برنامه نویس شود و گفتند حالا اگر میتوانی باهاش ارتباط برقرار کن. برنامه نویس محترم هم برای اینکه آبروش نره گفت حتما و اینگونه اولین زبان برنامه نویسی پدیدار شد. نظر شما چیست؟
خب بریم سراغ بحث اصلی. ما امروز می خواهیم شما را با زبان سی شارپ آشنا کنیم تا بدانید آنقدر هم که میگویند، سخت نیست و با یادگیری مفاهیم مقدماتی آن و سپس با آموزش سی شارپ پیشرفته یک شغل آینده دار را از آن خود کنید.
قبل از شروع موضوع بحث امروز، این نکته را به خاطر داشته باشید که سی شارپ نسبت به حروف کوچک و بزرگ حساس است و شی گرایی آن نسبت به بقیه زبانها مقداری پیچیده اما کامل و جامع است.
اما مزایای این زبان قدرتمند:
حتما میدانید که پدیدار شدن این زبان بر سر رقابت شدید شرکت مایکروسافت با شرکت سان مایکروسیستمز مالک جاوا بود و به این موضوع هم آگاهید که زبان سی شارپ یک زبان چند مدلی است یعنی رویه ای، جزگرا، شی گرا و….
خب بریم ببینیم شرکت مایکروسافت برای این زبان که مثل بچه میماند چه کرده است.
داشتن یک زمین بزرگ به نام Net. :
مایکروسافت از همان ابتدا برای راحت شدن خیال خود یک فریمورک یا یک زمین بازی تحت اختیار خودش ایجاد کرد به نام .net و از همهی زبانهای خانوادهی c خواست در همین زمین بازی کنند.
حالا چرا این فریمورک اینقدر مهم است؟
قبل از جواب به این سوال باید بدانید که فریمورک، بهشت برنامهنویسهااست. چرا که کافی است چشمانشان را ببندند و به یک کد فکر کنند و بعد آن را در دستان خود میبینند.
خب حالا بهتر است با این مفهوم در دنیای واقعی آشنا شویم. اگر فریم ورک را یک پارک ژوراسیک بزرگ تصور کنیم که پر است از دایناسورهای رنگارنگ، آن هم دایناسورهایی که توسط برنامهنویسان کاربلد خلق شدهاند. حالا منتظر هستند که با کمی تغییر یا به همان شکل در یک برنامهی دیگر مورد استفاده قرار بگیرند. این روزها فریمورکها حسابی پر و بال گرفتند و ممکن است شما اسمشان را به عنوان کتابخانه شنیدهباشید. اما فریم ورک net شعبدههای زیادی در آستین دارد. مثلا خود را open source کرده و این یعنی برنامهنویسهای زیادی میتوانند از منابع آن استفاده کنند و یا کدهایی را به کتابخانه آن اضافه کنند. تمام این ویژگیها باعث شدهاند تا زبان c# به همراه فریمورک .net تبدیل به دو یار جدا نشدنی شوند و تقریبا هر غیرممکنی را ممکن سازند.
برای حرفه ای شدن شما، مثل یک معلم سختگیر عمل می کند:
اساسا این زبان دوست ندارد تا شما برنامه نویسی خود را حتی با وجود داشتن خطا به پایان برسانید . به همین خاطر در همان زمان کدنویسی، کدها را چک میکند و اگر کدی مشکل داشتهباشد مثلا خوب اجرا نشود یا امکان آسیب به سیستم عامل وجود داشتهباشد، سریع اخطار میدهد و به شما اجازه نوشتن کد را نمی دهد.
دوستدار نظم و ترتیب:
دوستی عمیق فریمورک .net و سی شارپ را که هنوز از یاد نبردهاید؟ از آنجایی که نظم و ترتیب برای هر دوی آنها مهم است . هر چند وقت یکبار یک نگاه به محیط برنامه میکنند و کدهای اضافهای که هیچوقت استفاده نمیشوندرا پاک میکنند. مثلا اگر شما متدی بنویسید و از آن در هیچ جایی استفاده نکنید سی شارپ آن را از صحنه کدنویسی روزگار حذف می کند. این ویژگی که زباله روبی خودکار نام دارد سبب می شود برنامه ها حجم کمتری بگیرند؛ زیرا درا جرای پروژه های بزرگ وجود یک فضای حافظه ای کوچک ارزش طلا دارد.
درخشان عمل کردن سی شارپ به کمک محیط .net در ایجاد خروجی های متفاوت:
تا همین چند وقت پیش اگر قرار بود شما برنامهای برای اندروید و ویندوز بنویسید بایدبه سراغ زبانهای اندروید و سی شارپ میرفتید و از کدهای متفاوتی استفاده میکردید. این ماجرا برنامهنویسی را از کار در معدن هم سختتر کردهبود. با رشد پلتفرمها و ظهور پلتفرمهای چندسکویی مثل .net و البته فرزند جدیدش یعنی asp.net یا .netcore حالا میتوانید یک کد را به زبان سی شارپ بنویسید و بعد از همان کد ساده، چند خروجی متفاوت بگیرید و برنامه خود را در سایر سیستم عامل ها مثل اندروید یا iosو … به راحتی اجرا کنید.
سی شارپ و این همه توانایی؟؟!!
حالا که تا اینجای مطلب اومدید، بزارید از توانایی های این زبان دوست داشتنی برایتان بگوییم. این زبان تقریبا در تمام امور مربوط به مایکروسافت از توسعهی انواع نرمافزارها تا بازیهای مختلف نقش دارد و حسابی به همراه بابای خودش یعنی مایکروسافت در حال توسعه و به روز شدن شغل خانوادگی هستند.
الحق والانصاف مایکروسافت هم سی شارپ را محدودش نمیکند و مثل یک بابای مهربان همراهش است. به همین خاطر است که این روزها اگر بخواهید نرمافزاری را در سیستم عامل مک یا ios و … طراحی یا توسعه دهید، خیلی راحت میتوانید به سراغ c# بروید و از آن کمک بگیرید.
این روزها سی شارپ در صنعت بازیسازی نیز تقریبا حرف اول را میزند و حتی تازهکارها هم با استفاده از unity3d میتوانند بازی خودشان را بسازند. اگر به دنبال زبانی هستید که بتوانید برای خود سایت طراحی کنید بدون شک می توانید روی کمک سی شارپ حساب کنید و با کمک asp.net در زمینهی طراحی وبسایت هر کاری بکند. باورنمیکنید؟ سری به دیجیکالا یا سایت ایرانسل بزنید تا ببینید جناب c sharp چقدر خوب قواعد بازی را بلد است.
سی شارپ برای اهالی تجارت هم هر چند وقت یکبار یکی دو نرم افزار محاسباتی در نظر میگیرد و به آنها معرفی می کند.
عاشق ساخت اپلیکیشن های موبایلی و برنامه نویسی موبایل هستید، هیچ نگران نباشید با سی شارپ و تکنولوژی زامارین مایکروسافت چه اپلیکیشن ها که برای اندروید، ios و ویندوز نمیتوانید بسازید.
البته چون سی شارپ اهل توسعه است، با کمک این زبان تقریبا میشود هر نرمافزاری که در چارچوب فریم ورک .net نوشته شدهباشد، توسعه داد. برنامههایی مثل اتوکد یا شیرپوینت و هزاران برنامهی دیگر هم که از اول با زبان سی شارپ نوشته شدند، حسابی با سی شارپ دوست هستند و برای توسعه و افزایش کارایی بلافاصله به سراغش میروند.
به دنبال یادگیری سی شارپ هستید؟
شاید قبل از این بگویید یعنی آینده سی شارپ چه میشود؟ اتفاقا خود زبان سی شارپ هم به دنبال جواب این سوال بود از این رو یک روز راه هاگوارتز را در پیش گرفت و به سراغ پروفسور تریلانی رفت تا ببیند تکلیفش در آینده چه میشود.
وقتی فهمید که جز ۱۰ زبان برتر برنامه نویسی قرار میگیرد، دست به کار شد و با پیشرفت کتابخانههای خود و بزرگتر شدن خانوادهی مایکروسافت، هر روز به محبوبیتش اضافه کرد.
اوضاع برنامهنویسانی که با این زبان کار میکنند در ایران هم خوب است و در کنار جاوا، یکی از پرچمدارهای کدنویسی برای تولید انواع اپلیکیشنها و بازیهای یارانهای است.
در نهایت سی شارپ که از آیندهی روشنش مطمئن بود، خوشحال و خندان از هاگوارتز بیرون زد و تا همین امروز هم کاری کرده که تک تک آن پیشگوییها تبدیل به واقعیت بشوند.
سی شارپ به خاطر شیگرایی و همچنین پشتیبانی مایکروسافت، هر روز محبوبیت بیشتری پیدا میکند و با توسعهی فریمورکهای مختلف از جمله .net core و همچنین ساختارهای چندسکویی مثل زامارین، فعلا نه تنها قصد بازنشستگی ندارد، بلکه تا مدتهای زیاد قرار است عصای دست بسیاری از برنامهنویسها باشد.
خب حالا بریم سراغ جواب این سوال که چگونه سی شارپ یاد بگیرم؟ اگر می خواهید شاد و خوشحال از راهی که در پیش دارید بیرون بیایید باید راه و رسم شکار کردن را بهتر از دیگران یاد بگیرید.
پس اگر بخواهید یک شکارچی ماهر بشوید از کجا شروع میکنید؟ با کتابهای خودآموز یا ویدیوهای یوتیوب؟ معلوم است که هیچ کدام! چون هیچی به جز یک دوره درست و حسابی نمیتواند شما را برای یک جنگ تمام عیار آماده کند.
ما در درسمن سرمان درد میکند برای ماجراجویی و البته خوشحال میشویم تجربههای خود را از ماجراجویی در دنیای برنامهنویسی را با شما به اشتراک بگذاریم. پس می توانید از آموزش های مقدماتی و همینطور آموزش سی شارپ پیشرفته برخوردار شوید.
ما در دوره سی شارپ درسمن مبانی شیگرایی، نحوهی کار در چارچوب #c، اصول نامگذاری و … را به شما آموزش میدهیم. همچنین شما را با مفاهیمی مثل انواع داده اولیه ، مفهوم حافظهی تصمیمگیری و عملکردهای رابطهای و …آشنا میکنیم تا در نهایت برای کار با سی شارپ هیچ مشکلی نداشتهباشید و خیلی راحت بتوانید با این زبان قدرتمند دوست بشوید و دنیاهای کدنویسی را یکی پس از دیگری فتح کنید.
ali
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ در ۱۲:۰۱
عالییییی بود ممنون از سایت خوبتون