چندی پیش مجتبی زینیوند رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش سقف شهریه دریافتی برای مدارس غیردولتی تهران را برای مقطع ابتدایی ۹ میلیون و۴۰۰ هزار تومان، برای مقطع متوسطه اول ۱۱ میلیون تومان و برای مقطع متوسطه دوم ۱۵ میلیون تومان اعلام کرد و گفته افزیش شهریه مدارس، بر حسب الگو و بر اساس شاخصهایی تعیین شده و به این ترتیب منطقه به منطقه و حتی مدرسه به مدرسه متفاوت است.
محمد بیرانوندی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دهم گفت: سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش دارای یک شورایی است که افراد متشکل در این شورا پس جلسه و بحث و بررسیهای مختلف و با تبعیت از قوانینی، روی به نرخگذاری شهریه برای مدارس مربوط به خود میآورند.
وی افزود: در تصمیم این شورا دو موضوع حائزاهمیت است؛ اول اینکه نرخ سال گذشته چقدر بوده و چه میزان افزایش داشته و دوم، تورم موجود در کشور. قیمتهای حدود ۱۰ میلیون، ۱۱ میلیون و ۱۵ میلیون را شنیدهام، باید قبول کنیم که این قیمتها برای خانوادهها سنگین است مخصوصاً که اوضاع و احوال اقتصادی کشور هم شرایط خوبی را سپری نمیکند.
نماینده خرم آباد تصریح کرد: تصور من بر این است که خیلی از افراد از عهده این شهریهها برنمیآیند و شاید بهترین راهکار برای این خانوادهها این باشد که وزارت آموزش و پرورش تا جایی که توان دارد کیفیت مدارس دولتی را بالا ببرد که اولیای دانشآموزان با خیالی راحتتر فرزندان خود را در این مدارس ثبت نام کنند.
بیرانوندی با اشاره به غیرواقعی بودن شهریه برخی مدارس غیردولتی گفت: در سالهای گذشته، برخی مدارس غیردولتی در تهران واقعاً روی سیستم آموزشی خود کار کردند و پس از مدتها تبدیل به یک برند معتبر شدند، ولی از این مدارس که عبور کنیم بعضی دیگر از مدارس که تعداد آنها هم کم نیستند خیلی از سیستم آموزش باکیفیتی پیروی نمیکنند و به نظر میرسد شهریهای که از اولیای دانش آموزان میگیرند بیشتر از خدماتی است که به آنها ارائه میدهند.
وی در پاسخ به اینکه تاکنون شکایتی نسبت به شهریه مدارس غیردولتی به دست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رسیده یا نه؟ گفت: چندین بار نقدهایی از جانب افراد مختلفی در خصوص شهریه مدارس غیردولتی شده و به دست ما هم رسیده، اما باید بگویم این اعتراضات خیلی بیشتر و برجستهتر از نقدها و اعتراضاتی که به مدارس دولتی شده نبوده است.