ارتباط با ما در

آیا حسابداری شغل ایده‌آلی است؟

جهت اشتغال و ورود به بازار کار حسابداری، حسابداران باید توانمند بوده و از تجربه کافی برخوردار باشند و با برنامه‌ریزی و به صورت هدفمند کار کنند تا بتوانند موفق شده و درآمد خوبی داشته باشند. مجموعه سما حساب با برگزاری دوره‌های آموزش سریع حسابداری کمک می‌کند که توانایی‌ها و مهارت‌های لازم را برای اشتغال و پیشرفت در این رشته به دست آورید تا بتوانید به راحتی وارد بازار کار شده و از درآمد خوبی بهره‌مند شوید.

منتشر شده

حسابداری از جمله مشاغلی است که درآمد و بازار کار خوبی در ایران دارد و با گذشت زمان و تغییراتی که در بازار پول و سرمایه به وجود آمده است نیاز به حسابدار در همه‌ی کسب و کارها ضروری می‌باشد.به طور قطعی نمی‌توان در مورد خوب بودن یا نبودن رشته‌ای نظر داد؛ اما در مورد این که حسابداری شغل و رشته خوبی است یا نه؟ باید گفت که حسابداری هم مانند هر شغل دیگری مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد.

اما با توجه به آماری که وجود دارد می‌توان گفت که حسابداری شغل خوبی است؛ زیرا حسابداران از درآمد مناسب و فرصت شغلی خوبی در بازار برخوردار هستند و افراد کمی هستند که بعد از فارغ‌التحصیلی در رشته حسابداری بیکار باشند.به طور کلی اگر در کار حسابداری باتجربه و حرفه‌ای باشید قطعاً دارای شغلی خوب با درآمدی خوب خواهید بود.همچنین حسابداری از رشته‌هایی است که طرف‌داران بسیار زیادی داشته و برای همه‌ی فارغ‌التحصیلان در این رشته فرصت‌های شغلی زیادی در بازار وجود دارد.

حسابداری

علاوه بر این حسابداری دارای زیرمجموعه‌های زیادی چون مالیات، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی، حسابداری مالی، بیمه و غیره می‌باشد و به همین دلیل کسانی که در این رشته تحصیل می‌کنند از آینده شغلی خوبی برخوردار خواهند بود. به‌ عنوان‌مثال افرادی که در رشته حسابداری تحصیل کرده‌اند می‌توانند از طریق این رشته در بانک، مؤسسات بیمه، کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی و صنعتی، اداره دارایی و مالیات و تمام ادارات دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند.

حسابداری هم مانند هر شغلی دارای ویژگی‌های مثبت و یا منفی است و این دلیلی بر خوب یا بد بودن این رشته نیست. حسابداری ممکن است برای برخی افراد شغلی جذاب و دوست داشتنی برای برخی دیگر خسته‌کننده باشد.

مزایای شغل حسابداری

برخی از مزایای شغل حسابداری را می‌توان به شرح زیر بیان نمود.

  • عدم محدودیت: همه‌ی شرکت‌ها و فعالیت‌ها نیاز به حسابدار دارند و در هر شهر و مکانی فرصت‌های شغلی متعددی برای حسابداران وجود دارد.
  • درآمد مناسب: معمولاً حسابداران درآمد مطلوب و کافی دارند و از مزایای بازنشستگی و غیره نیز برخوردار می‌شوند.
  • روشن بودن مسیر شغلی: با توجه به اینکه حسابداری شاخه‌های فراوانی دارد و دارای گستردگی می‌باشد؛ اما همه‌ی حسابداران در هر شاخه‌ای باید با برخی اصول و مهارت‌ها آشنا باشند.
  • زمینه‌ای برای رشد و پیشرفت: شرایط پیشرفت در حسابداری بسیار زیاد است و در صورت کسب تجربه و سابقه کاری به آسانی می‌توان به عنوان مدیر مالی، حسابرس و غیره در این حیطه مشغول به کار شد.
  • شغل ثابت و پایدار: حسابداری از جمله مشاغلی است که همیشه همه‌ی کسب و کارها به آن نیاز دارند و روزبه‌روز در حال رشد و افزایش است.
  • امکان فعالیت در سایر رشته‌ها: یکی از مزایای شغل حسابداری تنوع آن است و حسابداران می‌توانند در حیطه حسابرسی، مدیریت، مالی و مالیاتی فعالیت کنند.
  • ایجاد کارآفرینی: حسابداری از مشاغلی است که قابلیت ایجاد شغل و کارآفرینی داشته و حسابداران می‌توانند خودشان شرکت حسابداری را تأسیس کرده و با استخدام افراد در بخش‌های مختلف اقدام به کارآفرینی و کاهش بیکاری در جامعه نمایند.

حسابداری

معایب شغل حسابداری

علاوه بر مزایایی که برای این شغل بیان کردیم، شغل حسابداری با معایبی نیز همراه است که در اینجا به ذکر برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

  • خستگی زیاد: حسابداری شغلی بدون حرکت و جنب و جوش است و همه‌ی وظایف حسابدار از پیش تعیین شده است به همین دلیل این شغل برای برخی افراد خسته و کسل کننده است.
  • نیاز به مدرک معتبر: جهت اشتغال و استخدام در رشته حسابداری نیاز به داشتن مدرک معتبر مانند مدرک دانشگاه، دوره کارآموزی و یا آموزش حسابداری و اخذ مدرک از مؤسسات آموزشی را دارید.
  • نیاز به آموزش و یادگیری: با پیشرفت تکنولوژی و گسترش معاملات مالی حسابداران باید با مطالعه و یادگیری دانش خود را به روز کنند و به مراتب حقوق آنان نیز افزایش یابد؛ اما یکی از معایب این شغل این است که معمولاً حسابداران وقت آزاد ندارند.
  • افزایش عرضه نسبت به تقاضا: یکی از معایب و مشکلات اشتغال در رشته حسابداری این است اغلب شرکت‌ها به دنبال فردی هستند که دارای سابقه کار باشد.
  • استرس زیاد: در شغل حسابداری به علت حجم کار زیاد و میزان زیاد کار با اعداد و ارقام، حسابدار استرس و اضطراب زیادی را متحمل می‌شود.
  • کمردرد: به علت این که میزان تحرک و جنب و جوش در این شغل کم است معمولاً اغلب حسابداران به علت نشستن طولانی مدت بر روی صندلی مبتلا به کمردرد و دردهای ستون فقرات می‌شوند.
  • عدم ارتقای شغلی: در شغل حسابداری زمانی ارتقای شغلی برای حسابدار اتفاق می‌افتد که فردی که دارای سمت بالاتری است اخراج شده یا ارتقای شغلی یابد.

مهارت‌های مورد نیاز برای اشتغال در حسابداری

همان طور که گفتیم حسابداری از آن دسته مشاغلی است که همه شرکت‌ها و کسب و کارها به آن نیازمندند و حسابدار باید بتواند داده‌ها و اطلاعات مختلف را تجزیه و تحلیل کرده و به صورت ساده و قابل درک در قالب گزارش به مدیران شرکت‌ها ارائه دهند. بنابراین، یکی از مهارت‌های مورد نیاز حسابداران روابط اجتماعی خوب و گفتاری نرم می‌باشد.

در شغل حسابداری در صورت بروز اشتباه، خسارات زیادی به کسب و کارها وارد می‌شود به همین دلیل حسابداران باید از مهارت و تجربه کافی برخوردار باشند تا بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند. برخی از مهارت‌های مورد نیاز حسابداران در طول زمان و با کسب تجربه و برخی دیگر با مطالعه‌کردن حاصل می‌شوند. برخی از مهارت‌های موردنیاز در شغل حسابداری عبارت‌اند از:

  • داشتن تحصیلات: تحصیل در این رشته باعث می‌شود که حسابداران از اطلاعات لازم و کافی برای کار کردن در این رشته برخوردار باشند.
  • رازداری اطلاعات مالی: حسابداران از همه‌ی اطلاعات مالی و سهام‌داران سازمان آگاه بوده و به همین دلیل باید فردی رازدار و مورد اعتماد باشند.
  • مهارت کار با نرم‌افزارهای حسابداری: همه شرکت‌ها و سازمان‌ها از نرم‌افزارهای مختلف حسابداری جهت امور مالی خود استفاده می‌کنند به همین دلیل حسابداران باید بتوانند با این نرم‌افزارها کار کرده و بر نرم‌افزارهای آفیس از جمله اکسل نیز تسلط کافی داشته باشند.
  • دقت و تمرکز: به علت این که در حسابداری با اعداد و ارقام و رویدادهای مختلف سر و کار دارید باید از دقت خوبی برخوردار باشید تا بتوانید رویدادهای مالی را به درستی ثبت و کنترل نمایید.
  • تجزیه و تحلیل داده‌های مالی: یکی از مهم‌ترین توانایی‌ها و وظایف حسابداران تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی و تهیه و ارائه گزارش به مدیران جهت تصمیم‌گیری می‌باشد.
  • آشنایی با قوانین و بخشنامه‌ها: حسابداران باید از قوانین مالی و بخشنامه‌ها و قوانین مربوط به محاسبه حقوق و اضافه‌کاری و غیره مطلع باشند.
  • آشنایی با قوانین مالیاتی: اشتباه در قوانین مالی و مالیاتی خسارات زیادی را به شرکت وارد می‌کند؛ بنابراین حسابداران باید با قوانین مالیاتی مربوط به ارزش‌افزوده، مالیات حقوق، مالیات عملکرد، معافیت‌ها و بخشنامه‌های مالیاتی و مالیات تکلیفی آشنا باشند.
  • مهارت گفتاری و ارتباطی: یکی از مهارت‌های مورد نیاز حسابداران توانایی برقراری ارتباط مؤثر با مدیران و سهام‌داران و سازمان بیمه و مالیات و غیره است.

حسابداری

جهت اشتغال و ورود به بازار کار حسابداری، حسابداران باید توانمند بوده و از تجربه کافی برخوردار باشند و با برنامه‌ریزی و به صورت هدفمند کار کنند تا بتوانند موفق شده و درآمد خوبی داشته باشند. مجموعه سما حساب با برگزاری دوره‌های آموزش سریع حسابداری کمک می‌کند که توانایی‌ها و مهارت‌های لازم را برای اشتغال و پیشرفت در این رشته به دست آورید تا بتوانید به راحتی وارد بازار کار شده و از درآمد خوبی بهره‌مند شوید.

منبع: سماسوشیانت آریا (سماحساب) https://samahesab.com/

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.