ارتباط با ما در

در گفت و گو با جامعه ایرانی مطرح شد؛

حذف زبان انگلیسی از مدارس و چند نکته / چرا آموزش زبان‌های خارجی اجباری نمی‌شود؟

منتشر شده

به گزارش جامعه ایرانی؛ ۵۷ نماینده مجلس طرح یک فوریتی «رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور» را به هیأت رییسه مجلس ارسال کردند. بر اساس این طرح، آموزش زبان انگلیسی از برنامه مدارس حذف و اختیاری اعلام شده و دانش‌آموزان برای یادگیری می‌توانند به آموزشگاه‌های آزاد مراجعه کنند.

نمایندگان هدف خود را از ارسال این طرح این‌گونه مطرح کرده‌اند که با وجود این که زبان انگلیسی در مدارس اجباری است، برخی از دانش‌آموزان علاقه‌ای به تحصیل در دانشگاه را ندارند و اجبار در زبان انگلیسی می‌تواند در ضعف تحصیل آن‌ها تأثیرگذار باشد.

این چند نماینده برای طرح خود به سخنان رهبر انقلاب در اردیبهشت ۱۳۹۵ اشاره کرده‌اند که طی آن ایشان از انحصار آموزش زبان انگلیسی در کشور انتقاد کرده بودند. آن‌ها معتقدند دانش‌آموزانی که با هدف مهارت‌آموزی و ورود سریع به بازار کار، مسیر تحصیل در شاخه‌های کار و دانش و فنی و حرفه‌ای را انتخاب کردند، ضرورتی به یادگیری زبان ندارند.

رهبر انقلاب در سخنرانی خود، هیچگاه به حذف زبان انگلیسی اشاره نکردند بلکه اعلام کرده بودند: «این اصرار بر ترویج زبان انگلیسی در کشور ما یک کار ناسالم است. بله زبان خارجی را باید بلد بود اما زبان خارجی که فقط انگلیسی نیست. زبان علم که فقط انگلیسی نیست… (مثلاً) امروزه کسانی که به زبان اسپانیولی حرف می‌زنند کمتر از کسانی نیستند که به زبان انگلیسی حرف می‌زنند… چرا زبان فرانسه یا زبان آلمانی تعلیم داده نمی‌شود؟ زبان‌های کشورهای پیشرفته شرقی هم‌زبان بیگانه است، این‌ها هم‌زبان علم است.»

اصل کلام و مفهوم سخنان رهبری این بود که آموزش زبان در مدارس نباید منحصر به انگلیسی باشد و می‌توان سایر زبان‌ها را نیز آموزش داد. چرا که رهبری در ادامه سخنان خود می‌گوید: «چرا زبان فرانسه یا زبان آلمانی تعلیم داده نمی‌شود؟ نمی‌گویم از فردا آموزش انگلیسی را تعطیل کنیم، اما بدانیم چه می‌کنیم.» آن وقت یک عده با استناد به آن آموزش همه زبان ها در مدارس را منع می کنند و می گویند آموزش زبان های خارجی باید در مدارس حذف و به آموزشگاه های آزاد سپرده شود!»

حال مشخص نیست این ۵۷ نماینده چگونه و تا چه اندازه از سخنان رهبری دچار کج فهمی شده‌اند.

رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جامعه ایرانی در این خصوص با اعلام مخالفت خود با این طرح گفت: موجب تعجب است که نمایندگان به دنبال حذف درس زبان انگلیسی از نظام آموزشی کشور هستند، زیرا یادگیری زبان انگلیسی یکی از ضروریات کشور و جهان امروزی است که برای ارتباط گرفتن با جهان بیرونی و کشور‌های خارجی به آن نیاز داریم.

وی ادامه داد: طرح حذف زبان انگلیسی از سیستم آموزشی نه تنها چاره‌ساز نخواهد بود، بلکه برای تقویت زبان‌های خارجی در آموزش کشور بایستی زبان‌های دیگری مثل روسی، آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی را نیز وارد مدارس کنیم نه اینکه به جای تقویت آموزش بخواهیم آن را حذف کنیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هر چقدر یادگیری زبان خارجی بیشتر باشد، بهتر می‌توانیم با سایر کشور‌ها ارتباط برقرار کنیم تصریح کرد: مطرح کردن این طرح کاملاً اشتباه است، زیرا در شرایط فعلی که اقتصاد مملکت با مشکل مواجه شده است، حذف تدریس رایگان درس زبان انگلیسی و سوق دادن خانواده‌ها به موسسات تخصصی جز اینکه دانش‌آموزان و خانواده‌ها را به زحمت خواهد انداخت، نتیجه دیگری نخواهد داشت.

خضری با بیان اینکه آموزش زبان انگلیسی باید به صورت رایگان اجباری باشد، بیان کرد: بسیاری از خانواده‌ها در حال حاضر پول شهریه موسسات خصوصی را ندارند و اگر این طرح تصویب شود موجب محرومیت دانش‌آموزان از یادگیری این زبان مهم می‌شود.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.