ارتباط با ما در

چطور از خودمان تشکر کنیم؟!

یک نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرنگاران از خودش تشکر کرد اما به راستی روش درست قدردانی از خود چگونه است؟

منتشر شده

به گزارش جامعه ایرانی؛ به تازگی فیلمی از یک نماینده مجلس پخش شده که در آن آقای نماینده در فهرست افرادی که باید از آن‌ها بابت بازگشایی مرز مهران تشکر شود، خودش را از قلم نمی‌اندازد و می‌گوید: «… از همکاران نماینده،خود بنده و … تشکر می‌کنم» اما آیا واقعا تشکر از خود، کاری عجیب و نچسب است یا این‌که اگر به روشی اصولی (و نه به عنوان مثال جلوی دوربین و به شکل کلامی) صورت بگیرد، کاری پسندیده و انتخابی هوشمندانه است؟

فواید قدردانی از خود
نه فقط در فرهنگ ما که در بسیاری از جوامع دیگر نیز افراد عادت به قدردانی از خود ندارند. در واقع بسیاری از ما با همه تلاش‌هایی که می‌کنیم، بعد از تحمل سختی‌ها و برآمدن از عهده مسائل دشوار، باز هم احساس خوبی درباره خود نداریم و ممکن است احساس کفایت نکنیم و خود را لایق قدردانی ندانیم. این در حالی است که روان‌شناسان معتقدند احساس قدردانی درباره خود می‌تواند فواید قابل توجهی برای سلامت روان ما داشته باشد که به عنوان مثال، عبارتند از:
* زمانی که تلاش می‌کنیم قدردان زحمات خودمان باشیم، به تبع آن توجه بیشتری به نقاط قوت خود می‌کنیم. این موضوع می‌تواند به خودشناسی عمیق‌تر منجر شود.
* قدردانی از خود، احساس رضایت از زندگی را در ما تقویت می کند و می‌تواند کمک کند تا در نوبت‌های بعد که در وضعیتی دشوار قرار می‌گیریم، با روحیه بهتری تلاش کنیم.
* و این‌که قدردانی از خود و احساس ارزشمندی، دو موضوع مرتبط هستند که می‌توانند همدیگر را تقویت کنند.
روش درست قدردانی از خود چیست؟
اما به راستی روش درست قدردانی از خود به چه صورت است؟ مهم‌ترین قدم در این مسئله، احساس قدردانی است؛ این‌که ما خودمان را مستحق تحسین بدانیم. تهیه فهرستی از کارهایی که ما را مستحق تحسین می‌کند یا در نظر گرفتن یک موضوع مشخص که تلاش زیادی برای آن کرده‌ایم و سپس تحسین خود به شکلی آگاهانه، قدم اول در این باره است. قدم بعدی را می‌توان تحسین کلامی در نظر گرفت. منظور از تحسین کلامی، بیان موضوع به صورت شفاهی و به عنوان مثال در جلوی آیینه یا به صورت کتبی و در قالب یک نوشته کوتاه خطاب به خود است. بیان شفاهی تاثیری به مراتب کمتر از شکل کتبی دارد. در ضمن بیان شفاهی جلوی دیگران نیز گاهی اوقات نه تنها تاثیر مثبتی ندارد که می‌تواند به سوءتفاهم منجر شود، شبیه موردی که برای نماینده پیش آمد. قدم سوم در نظر گرفتن پاداش برای خود است. این کار را می‌توانید با اختصاص زمانی کوتاه به خودتان، خرید وسیله‌ای کوچک یا حتی خوابیدن بیشتر انجام دهید. فقط یادتان باشد برای تاثیرگذاری لازم است شما با آگاهی از دلیل کاری که می‌کنید، گزینه‌ای را انتخاب و اجرا کنید.

جهت ثبت دیدگاه کلیک کنید

دیدگاه ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ادامه مطالعه

 

از دست ندهید

Copyright © 2018 JamehIrani. تمامی حقوق این پایگاه مطابق قانون متعلق به جامعه ایرانی است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.